reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

No i musze uciekać :-(...
Całuję Was mocno ...szczególnie te, które maja dzis zły dzień ;-)
Do napisania już niedlugo :tak:

reklama
Hej Kobitki:happy:

Ostatnio mam problem z internetem.
Nie mogę się połączyc, dlatego troche rzadziej bywam ale zauważyłam, że chociaż mnie nic nie rozprasza i spędzamy z Maciusiem fajnie czas, ostatnie chwile kiedy mały ma mamę tylko dla siebie.

Teraz udało mi się połączyc - cudem - czasami coś zaskoczy, ale zazwyczaj nie.

Maciuś dziś usnął o 16:angry:
Od 12 do 13.30 próbowałam go uśpic, ale się nie daŁO.

W końcu odpuściłam, zrobilismy sobie obiad, potem poszłam do kuchni szykowac obiad mężowi i zrobiło się cicho. Wchodzę do pokoju a mały śpi na podłodze.
Nie powiem, żeby mnie to uszczęśliwiło bo teraz nie wiem o której pójdzie spac wieczorem.

No i do tego ciężko mi jak nie wiem.
Dziś na spacerze z Maciusiem zrobiło mi się słabo. Ledwo doszłam do domu.
Chyba już nigdzie sama nie bedę wychodzic.
A mówią, że ciąża to nie choroba:-);-):dry:

Anineczko jeśli chodzi o zabawy to Maciek uwielbia swoje samochodziki i bawi się nimi cały dzień. dziś bawiłam się z nim chyba z godzinę w pościg policyjny za tubisiami. I było super. Lubi też oglądac bajki, ale ileż można, szkoda oczu.
Na urodziny zamawiamy zestawy klocków lego - jakieś poczty, kolejki i duże wiadro klocków to może jesienne szare i długie dni bedą mijac szybciej.

Koreczku oj, jak mi przykro, że u Ciebie się tak porobiło. Mam nadzieję, że nadejdzie dzien kiedy bedziesz bardzo szczęśliwa. Tego Ci, a właściwie Wam życzę.

Kinek ja dla Macka zamawiam tort Shreka, ale imprezę robimy skromną, tylko na słodko bo ja nie mam już siły i ochoty sterczec przy garach.

Moniu Ty to jesteś super mama!!!! Takie szaleństwa z córcią. Ja to się cieszę, że Macius będzie miał prywatną siostrę do zabawy i jak mała podrośnie to mam nadzieję, że bedą się świetnie dogadywac.

Nie pamiętam co jeszcze miałam napisac.:confused:

hej z wieczorka:-)jak fajnie tutaj poczytac Was..fajnie ze jestescie wiecie:tak:ja teraz zupelnie czasu nie mam.Dni mijaja nam w expresowym tempie..normalnie nienadarzam.W czwartek idziemy do lekarza.dzis znow Jula po spaniu wygladala na "chora"ale juz jest dobrze..ma leciutki katarek i to nie zawsze na wszelki wypadek lakarz ja oslucha bo w niedziele ruszamy na tydzien w Bory na grzybobranie,relaks i odpoczynek na swierzym powietrzu nad super jeziorkiem.Tak wiec czasu na chorobe nie mamy wiec sio od nas ale to juz.

Koreczku trzymaj sie i wierze ze i dla Was zaswieci slonce i bedziecie bardzo bardzo szczesliwe...czasem po prostu trzeba czasu...fajnie ze podzielilas sie z nami swoimi problemami i myslami. Po to jestesmy zeby rozmawiac i wyrzucac z siebie "glupie mysli" nie tylko w te gorsze dni:tak:

Martusiu super Wam mijaja dni:-) fajnie jest Ciebie poczytac i tutaj zobaczyc:-)a czy przylatujecie we trojke:confused:

Kinus Witaj:-) ja tez myslalam o torcie z Elmem ale nasz cukiernik powiedzial ze wazyl by cos kolo 3kg a nie bylo by raczej chetnych do konsumpcji tak wiec mielismy torcik z dedykacja specjalna dla Juli i pieknym kubusiem i wazyl 1,5kg.Wracaj do nas szybciutko a co do prezentow to rozmawialysmy apropo takiego pojazdu o jakim myslisz i o prezentach ale na innym watku:tak:

Anineczko dziekujemy za zyczenia:-) Ty to masz sily na wyscigi z synkiem..podziwiam ja czasami wysiadam a co dopiero z brzuszkiem i jego mieszkancem.fajne pomysly macie z MOnia na zabawy...u nas jest podobnie jedynie Monia zazdroszcze Wam wspolnego pichcenia.Mamy mala kuchnie i nie przy wszystkim JUla moze mi pomoc a i foteli nie mamy za to z deski do przewijania mamy super zjezdzalnie,budujemy domek i sie tam chowamy z poduszek i czego sie tylko da,malujemy,czytamy i spiewamy,tanczymy i ganiamy sie a przedewszystkim niezle rozrabiamy i JUla np dzis dostala takiego ataku smiechu ze uspokoic sie nie mogla...mielismy niezly ubaw//hihihi

Edytko przestarszylas mnie tym postem w ktorym o malo a bys sie przewrocila..uwazaj na siebie i na malenstwo.To juz tuz tuz i bedziesz tulic swoja slodziutka Olenke:tak:a Macius niech korzysta ile tylko moze i pewnie zal mu czasu na sen skoro moze bawic sie z mamusia w poscig za tubisiami;-):-D

Jula znowu wymusila swoim slodkim siusiu siedzenie na nocniku i siedzi i siedzi i nic...byle by tylko nie isc spac:wściekła/y:normalnie niewiem co robic bo moze naprawde chcialaby siusiu a my bysmy to olali i pozniej niechcialaby siadac i robic..kurcze porabane to jest bo sami ja namawiamy a narzekamy :-(

no nic na razie mowie stop i moze pozniej wskocze do was.

Pozdrawiam i spokojnej nocki jakby co:-)

Maciuś dziś usnął o 16:angry:
Od 12 do 13.30 próbowałam go uśpic, ale się nie daŁO.

W końcu odpuściłam, zrobilismy sobie obiad, potem poszłam do kuchni szykowac obiad mężowi i zrobiło się cicho. Wchodzę do pokoju a mały śpi na podłodze.
Nie powiem, żeby mnie to uszczęśliwiło bo teraz nie wiem o której pójdzie spac wieczorem.

No i do tego ciężko mi jak nie wiem.
Dziś na spacerze z Maciusiem zrobiło mi się słabo. Ledwo doszłam do domu.
Chyba już nigdzie sama nie bedę wychodzic.
A mówią, że ciąża to nie choroba:-);-):dry:

Moniu Ty to jesteś super mama!!!! Takie szaleństwa z córcią. Ja to się cieszę, że Macius będzie miał prywatną siostrę do zabawy i jak mała podrośnie to mam nadzieję, że bedą się świetnie dogadywac.

Edytko i jak Macius:confused:Spi juz:confused: uwazaj tez na siebie i nie obciazaj sie za duzo swierzego powietrza tez moze szkodzic i powodowac omdlenia.oslabienie wiec dbaj o Was to juz niedlugo i bedziecie we trojke spacerowac:tak:

a i podpisuje sie pod postem Edytki ze Monia jestes super mama:-):tak::-)
ale mysle ze wszystkie jestesmy super mamuskami
;-):-D:-)

Anineczko jak tam na wizycie:confused:uwilebiam sluchac bicia seduszka...normalnie mimo ze to juz 2 latka jak juli serduszko sluchalismy dwa lub wiecej razy dziennie ale ten czas leci......fajnie powspominac..a wy macie to na bierzaco...super:-)

Aguula wspolczuje klopotow z niania:-(...moze wszystko bedzie dobrze i zostanie ona z wami :tak:aha i Gratuluje nowego dzidziusia w rodzince:-):tak: i biura:-)

cześć:-)

Zgadnijcie, jaka u nas pogoda:confused:. Głupie pytanie:-D. Jeszcze dzień, dwa i mnie trafi:wściekła/y:.

Joasiu, jasne, że wszystkie jesteśmy super mamami:tak:. Też będę musiała zacząć bawić się z Kamą w domku z poduszek i koca:tak:. Zapomniałam o tym, a sama jako dziecko bardzo to lubiłam;-):-). Mam nadzieję, że Jula będzie zdrowa i wypad na grzybobranie uda się Wam:tak:.

Anineczko, uśmiałam się wyobrażając sobie Antka, jako pieska, który biega za Tobą po pokoju:-D:tak:. No tak, Wam wiele zabaw teraz odpada:tak:. Poczekaj tylko, jak braciszek urośnie, wtedy chłopaki pokażą, co potrafią;-):-). Mama już nie będzie potrzebna do zabawy:-).
No i jak po wizycie:confused:

Edytko, no to Maciuś zaszalał:tak:. Dobrze, że jednak padł, tylko szkoda, że na podłodze:-p. Mam nadzieję, że nie przesunęło to za bardzo jego nocnej pory snu:confused:
Podziwiam Cię, że wychodzisz z Maciusiem na spacery:tak:, ale lepiej już siedź w domu i nigdzie nie chodź:tak:. Jejku, jeśli byś upadła:szok:... Ani nie chcę myśleć.
Wiesz, ja muszę szaleć z Kamką i uczyć ją samodzielnej zabawy jednocześnie, bo jeśli nie nauczy sie sama bawić, to nie zejdzie ze mnie przez najbliższych kilka lat:baffled:, a rodzeństwa do zabawy raczej też nie będzie miała:no:.
Maciuś i Olcia na pewno będą mieli dobry kontakt:tak:. Nie będzie między nimi dużej różnicy wieku, więc za parę lat dzieci będą się świetnie bawić, a mama odpoczywać przed tv albo przy dobrej książce:tak::-)

Kinuś, hej:-). Trzymam kciuki za szybki dostęp do neta na stałe:tak:. Też mysleliśmy o takim autku, ale pogoda nas powstrzymała:-p. Nie wiem, czy kupimy coś innego:dry:. Już widzę te miśki i lalki urodzinowe od rodzinki i niechęć mnie ogarnia.:wściekła/y:.

Witam

Ale mnie szyja boli :szok:
Pare razy wstawalam do Antka w nocy i chyba zle spalam bo mnie strasznie rwie w szyi:eek:
Mlody od samego rana marudny,tylko mama i mama. :sick:

Po wizytce wszystko okey,posluchalismy serduszka,zmierzyl mi cisnienie i zbadal mocz.
Mlody dalej ulozony poprzecznie...mam nadzieje,ze sie obroci juz niedlugo :eek::dry:
Antek juz dawno byl obrocony glowka w dol,a ten cos nie ma ochoty lezec do gory nogami:crazy:

Moniu Kama bedzie jedynaczka?
Asiu jak ja zazdroszcze grzybobrania :szok: Uwielbiam sie szwedac po lesie.
Ehhh juz wieki nie bylam.
Ale grzyby suszone made in Poland mam caly czas.Tescie kochaja grzyby i non stop nam podsylaja suszone.Teraz przywiezie mi mama w pazdzierniku,bo juz dla nas nazbierali.
Ale oni to maja fiola na tym punkcie.Zawsze susza po kilka worow grzybow:tak:
To ja trzymam kciukasy za zdrowko i owocne buszowanie po lesie:tak:

Edzia i jak Macius? O ktorej zasnal?

Wrocilysmy ze spacerku.Zimnica i wieje ale 2,5h na zaliczone biegania i wyglupiania:-)teraz zajadam sniadanko a Jula wzgardzila..pozlizywala z czego sie dalo ketchup i sie najadla:-(oj cos dziwnie sie zachowuje ale juz jutro do lekarza idziemy.

Czy juz mowilam ze kupilismy Juli na urodzinki super plaszczyk jak tylko zrobie jej fotki to wkleje gdzie potrzeba.Jest super i bardzo mi sie podoba a dzis dokupilam jej czapeczke taka jesienna :tak:jeszcze tylko jakies buciki i na jesienne sloty mozemy biegac.
Dzis chyba przyjda kolezanki do Juli wiec znow bedzie sympatycznie:tak:chyba ze spotkamy sie na placu zabaw...

Ja takze doczekac sie nie moge grzybobrania.Uwielbiam to:tak:a pod bazarkiem cale mnostwo grzybkow sprzedaja wiec odliczam juz dni;-):tak:
Anineczko super ze macie dostawcow grzybkow.Ja uwielbiam pierogi z kapusta i grzybami:tak:a czy jezeli synus sie nie przekreci to bedzie CC:confused:oj uwazaj na siebie i moze pospamruj sobie ta szyje czyms rozgrzewajacym..tylko niewiem czy mozna w ciazy stosowac takie masci:confused: albo polez spokojnie :tak:

Monia nie planujecie rodzenstwa dla Kamilki:sorry2:mi to sie marzy malutka istotka ale odkladamy to na pozniejsze czasy////Mam nadzieje ze zagosci niedlugo do was polska zlota jesien i bedziecie mogly poszalec na spacerku w sloneczku:-)fajnie macie ze w domku cieplutko:tak:

Edytko jak tam dzisiaj:confused:Jak Macius sie czuje:confused:robiliscie juz drugi raz badanie kupki czy dopiero bedziecie sprawdzac:confused:

ide polozyc Jule wiec do pozniej:-)

Hej!

Właśnie wróciliśmy ze spaceru, obiad zrobiony już rano, więc mam czas na bb.
No i do tego internet mi "zaskoczył" po półgodzinnych próbach.

U nas dziś pogoda przepiekna!
Jest chyba z 25 stopni, słonecznie.
Uwielbiam taką pogodę.

Edytko i jak Macius:confused:Spi juz:confused: uwazaj tez na siebie i nie obciazaj sie za duzo swierzego powietrza tez moze szkodzic i powodowac omdlenia.oslabienie wiec dbaj o Was to juz niedlugo i bedziecie we trojke spacerowac:tak:

a i podpisuje sie pod postem Edytki ze Monia jestes super mama:-):tak::-)
ale mysle ze wszystkie jestesmy super mamuskami
;-):-D:-)

Maciusia obudziłam wczoraj po 18.
Zaliczył spacer i razem poszlismy spac przed 22.

Joasiu, jasne, że wszystkie jesteśmy super mamami:tak:.
.

Zgadza się:tak::-):-D

Witam
Pare razy wstawalam do Antka w nocy i chyba zle spalam bo mnie strasznie rwie w szyi:eek:

Mnie Maciek też dziś obudził o 2.
Zrobił kupę. I bolał go brzuszek.
Ostatnio zrobił kupę w nocy chyba z 1,5 roku temu.

Edytko jak tam dzisiaj:confused:Jak Macius sie czuje:confused:robiliscie juz drugi raz badanie kupki czy dopiero bedziecie sprawdzac:confused:

Posiew mamy 17, 18 i 19 września, ale chyba nie jest najlepiej.
Dzis w nocy brzydka qpa, przed wczoraj 4 też nieładne.

A już myslalam, że pozbyliśmy się tego dziadostwa.
Zobaczymy co wyhodują na posiewie.

reklama
U nas do dzisiaj mamy niezaldane kupki.Wczorajsza pachniala znaczy sie smierdziala tak waleriana..brzydkie kupki moga byc takze odznaka alergii na nabial lub jakies konserwanty:-(

Do góry