reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Blanusku witaj ;-)
Ano wlasnie lepiej wrzucic do walizki kilka podkoszulek i spodenek niz cos na deszcz.
Ale kupie w poniedzialek kalosze i sztormiaka Antkowi,zeby pobiegal po kaluzach.
A co do stroju to niewiem :no:
Chyba jednak dwu czesciowy:confused:

Kurcze mam ten sam problem z obiadem:dry:
Moze jakas zupka tym razem :dry: Tylko jaka :confused:

U nas wyszlo slonce od jakiegos tygodnia...w sumie do deszczu jestem przyzwyczajona,w koncu mieszkam w Krainie Deszczowcow :-D

reklama
Anineczko, a może taka tuniczka + gatki :confused:...Fajnie wygląda i brzuszek nie jest tak na słońcu

gp354691-07p01v01.jpg

W Poznaniu upalnie i tez nie chce mi sie gotować.
Zrobię dzisiaj Hance makaron z jajkiem :cool2:

a do stroju taki fantazyjny kapelusz ;-)

zdjec1_2.jpg

Hej :-)
U nas też coś zaczęło się chnurzyć, ale ogólnie gorąco :)
Przez te dwa dni nie miałam nawet kiedy wejść na bb. W poniedziałek znajomy demonstrował odkurzacz piorący dywany. Chłopaki czyścili nam ze 2 godziny dywan. Potem piwko, tościki do późna:tak:. We wtorek była u nas sąsiadka, a później ja zeszłam do niej na ploty i tak nam się fajnie klachało do prawie 23-ej;-). Wczoraj na pogaduchy około11-stej była inna koleżanka i razem poszłyśmy do przedszkola po nasze córki:tak:. A podwieczór odwiedzili nas fajni znajomi z Danii.
Z tego wszystkiego Sara dziś nie poszła do przedszkola. Spała dziś do 11-stej. To chyba jej rekord:-D. A Robert obudził się przed 8-mą. A teraz śpi od 11-stej.
Ja wysprzątałam chałupkę, poprałam, tylko obiadu jeszcze nie mam. Jakieś resztki z wczoraj;-)
I to tak w skrócie co u mnie.
Aha dziś musimy zaprowadzić Sarę na próbę generalną przed jutrzejszym finałowym występem w teatrze Kochanowskiego. Po tym występie Sara żegna się ze swoim zespołem na wakacje:tak:
Cieszę się, że u Martusi wszystko w porządku:tak:
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Chyba burza nadchodzi, bo słyszę jakieś grzmoty i nie wiem, czy zaraz nie będę musiała wyłaczyć kompa;-)
Miłego dnia:tak:

Hej hej:-)witam:-)

My juz po wizycie dentystycznej i ja musze jeszcze troszke pochodzic za to JUla ma zabki na 5 z + bo troszke niedbale ma myte zabki..hmmm..tylko ze ona sama sobie myje.Ja wogole do szczoteczki jej sie dotknac nie moge chyba ze podaje jej to jest ok ale o szorowaniu mowy nie ma.Za to tatus doswiadcza zaszczytu i moze pare razy przejechac po zabkach Julkowych;-)ale to za malo..No nic musimy nauczyc sie pluc wode..czy Wasze szkraby juz opanowaly ta umiejetnosc plukania buzi:confused:

Anineczko nie przerazaj mnie ta prognoza pogodowa:-(my liczymy na sloneczny urlopik.Fajnie ze dzidzia kopie byle nie zamnocno.odpoczywaj kiedy tylko bedziesz mogla:tak:to jak TY sobie dasz rade w pracy po urlopie:confused:

Kinus slodki kostiumik:tak:bardzo mi sie podoba:-)a Jak Ty sie dzis czujesz:confused:Bo Hanulka to chyba juz dobrze:confused:Niepomoge Ci w sprawie projektowania wnetrz,:-(niestety.

Blanus to korzystaj ze Ariska wybyla i popracuj i poodpoczywaj:tak:a co na obiadek wymyslilas:confused:

Wlasnie od 2 dni pisze ze niema wiesci od Moni :-(...oby u nich bylo wszystko wporzadku:tak:

Karioko fajnie ze mozesz ze znajomymi fajnie czas spedzic:tak:Mam nadzieje ze burzy nie ma u Was i ze sie jeszcze pojawisz:tak:

Joasiu, Hanka jeszcze nie potrafi płukać ząbków. Myjemy taka niepłuczącą pastą .
Zwykle jest tak, że ja jej szoruję zęby, albo Jacek i śpiewamy przy tym "pasta, szczotka, kubek ciepła woda..."a potem myje sobie sama, a raczej zjada pastę ze szczotki :eek:

karioka, burza z opola przypełzła nad Poznań :shocked2::-D

Anineczko nie przerazaj mnie ta prognoza pogodowa:-(my liczymy na sloneczny urlopik.Fajnie ze dzidzia kopie byle nie zamnocno.odpoczywaj kiedy tylko bedziesz mogla:tak:to jak TY sobie dasz rade w pracy po urlopie:confused:
Jeszcze niewiem co zrobie po urlopie z praca.
W sumie pracuje tylko 2 dni w tygodniu,a dlugo. Bo od 9-18 albo od 10-19.
Moze poprosze o wiecej przerw.
Szkoda mi isc na 1 dzien do pracy,bo co wtedy zarobie?

Ja juz zaklinam pogode,ze bedzie ladna.Musi byc!!

Antek nie pluka zebow,nie umie.
I tez sam sobie myje,a ja mu pomagam druga szczoteczka.
Zeby ma ladne i biale,ale to na moje oko.
A co by powiedzial dentysta.
OOO przeciez mam kolezanke dentystke,zapomnialam.Mieszka 1,5 godziny jazdy od nas,ale chyba ja odwiedze.
Ale to po urlopie :tak:

Polozylam sie do Juli po 16 i prosze zamknelam na chwilke oczy otwieram a tu 17-20..wiec Jula psopala od 14 do 17-20 i wlasnie zjadla ziupe:tak:i oglada zdjecia:-)

Anineczko faktycznie te dlugie godziny stania sa koszmarem dla Ciebie.Dopuki dasz rade to pracuj ale jakby co to siedz w domku i odpoczywaj a co do stomatologa to pierwsza wizyta wg ksiazeczki zdrowia dziecka przypada na 6 latek.Nam powiedziala zeby pasty elmex JUli nie dawac do mycia tylko woda bo dopuki nie wypluwa to niepotrzebnie fluor wnia pakujemy.Zalecila Uczyc i jeszcze raz uczyc wypluwac i myc dobrze zabki i co najwazniejsze zeby w nocy jakby chciala pic to podawac tylko i wylacznie wode...najlepiej zeby pila wode bo to najzdrowsze dla zabkow:tak::-)

reklama
Antek uzywa colgate dla dzieci bez fluoru.
A plukac zaczniemy dzis :tak:
No i pije tylko wode w nocy.

My juz po obiadku,Antek wsuwa jeszcze ziemniaczki z masem czosnkowym.
Dzis rano zrobil mi pobudke o 5:18 ale usnal ze mna po 45 minutach i spal do 9:00
Mam nadzieje,ze to jednorazowy wybryk ;-)

Do góry