Słodka córunia tatusia, ale Twoja krew Karioko, jestem z Ciebie dumna!Sara już powoli uczy się tych kobiecych sztuczek. Zrobi maślane oczka i tatuś wymięka;-)![]()
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Słodka córunia tatusia, ale Twoja krew Karioko, jestem z Ciebie dumna!Sara już powoli uczy się tych kobiecych sztuczek. Zrobi maślane oczka i tatuś wymięka;-)![]()
tak JoankoJoanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
quote]
Ineczko, a smażyłaś, lub piekłaś na piecu kiedyś ciasto pierogowe, tylko trochę grubiej wałkowane ? Wydaje mi się, że jeśli syf/wlaczek to jest to co mi się wydaje, to to ciasto bardzo podobnie smakuje, choć może faktycznie, ma domieszkę drożdży, bo jest ciut miększe. Z drugiej jednak strony, jeśłi to jest grecki, to grecy raczej nie używają w swoich plackach drożdzy, tylko właśnei mąki i wody, ew. jaj.
Mój małż gotów jest zrobić prawie wszstko za takiego placka![]()
pieklam na piecu ciasto na pierogi i uwielbiam je, to smak z mojego dziecinstwa, zawsze babcia zostawiala troche ciasta i pieklysmy je na blasze
![]()
Zawija sie spod w rulonik.
to smak z mojego dziecinstwa, zawsze babcia zostawiala troche ciasta i pieklysmy je na blasze![]()
o to to to:-) dokłądnie takie same wspomnienia mam i ja i mój małż
Nasze kochane babcie :-) i ich resztki ciasta pierogowego
:-) :-) :-)Słodka córunia tatusia, ale Twoja krew Karioko, jestem z Ciebie dumna!![]()
dokladnie to jeszcze nie wiem, ale mamy caly rok na decyzjeA ja w Grecji jeszcze nie byłam. Ineczko a gdzie jedziesz dokładnie?
rozbawiłaś mnie tym tekstemJa też wędrowałam po Polsce, najwięcej w podstawówce ...fajnie było
Wiecie, idę spać. Siedzę w bardzo niewygodnej pozyji...kark boli...w uszach szumi...zaraz zacznę stokrotkę śpiewać...a może ognisko rozpalę i ziemniaczka upiekę![]()
To ja wiem co jadlas...tylko zapomnialam jak to sie nazywa.W rulonikto ja już nie wiem, co to takiego, ale jadłam ( niesuflaczka)
w kształcie jak pisałam, dużego pieroga. Taka jakby pizza, tylko z farszem zamkniętym w środku..
Eeee....cyba pojadę pod te Jamniki