anineczka
królowa mrówek :P
Kinus to ja ci kiedys zaserwuje...nie...nie ja.Tylko moj malz Bo on robi najlepszeA ja suwlaczka nigdy nie jadłam ani nawet nie słyszałam...Ale się dzisiaj wyedukuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kinus to ja ci kiedys zaserwuje...nie...nie ja.Tylko moj malz Bo on robi najlepszeA ja suwlaczka nigdy nie jadłam ani nawet nie słyszałam...Ale się dzisiaj wyedukuję
Ineczko z tego co wiem,suflaczki sa greckieja sie z suwlaczkami spotkalam pierwszy raz w Krosnie i jak tam jestesmy to zawsze idziemy na suwlaczki, choc to nie ich regionalne danie (chyba),
pychotka, az mi slinka cieknie
a! do Grecji jade za rok to sie dowiem dokladniejIneczko z tego co wiem,suflaczki sa greckie
Tak wiec podejrzewam,ze to nie ich
Joanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
quote]
Ineczko, a smażyłaś, lub piekłaś na piecu kiedyś ciasto pierogowe, tylko trochę grubiej wałkowane ? Wydaje mi się, że jeśli syf/wlaczek to jest to co mi się wydaje, to to ciasto bardzo podobnie smakuje, choć może faktycznie, ma domieszkę drożdży, bo jest ciut miększe. Z drugiej jednak strony, jeśłi to jest grecki, to grecy raczej nie używają w swoich plackach drożdzy, tylko właśnei mąki i wody, ew. jaj.
Mój małż gotów jest zrobić prawie wszstko za takiego placka
Ineczko w Polsce suwlaczka/suflaczka robi sie ze spodow od pizzy(Tak jak Joanka zgadla)Joanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
Anineczko jak Twoj maz robi suwlaczka/suflaczka?