reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Kinek, daleko Ci do odkorowania ! :-D raczej rum zaszumiał w uszach i gdzieś tam jescze :eek:

Anineczko, Erlandzkie szczyny powiadasz... nic mi nie mó, powinnam teraz tam z Tobą siedziec i pić te szczyny, ale przez tego po^&%&^%nego szefa Piotrka moje kochane bileciki smażą się w necie....

Karioko, widać małż uznał ,że małżony już nie wychowa i wziął się za córeczkę, to dla Niej świeci wzorem :tak: :-D
 
Joanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
quote]
Ineczko, a smażyłaś, lub piekłaś na piecu kiedyś ciasto pierogowe, tylko trochę grubiej wałkowane ? Wydaje mi się, że jeśli syf/wlaczek to jest to co mi się wydaje, to to ciasto bardzo podobnie smakuje, choć może faktycznie, ma domieszkę drożdży, bo jest ciut miększe. Z drugiej jednak strony, jeśłi to jest grecki, to grecy raczej nie używają w swoich plackach drożdzy, tylko właśnei mąki i wody, ew. jaj.
Mój małż gotów jest zrobić prawie wszstko za takiego placka
 
Joanko mąż zapina te pasy tylko w celach wychowawczych. Sarze każemy, to byłaby jakaś niekonsekwencja, gdyby on tego nie robił;-)
Sara już powoli uczy się tych kobiecych sztuczek. Zrobi maślane oczka i tatuś wymięka;-) :-D
 
reklama
Joanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
Anineczko jak Twoj maz robi suwlaczka/suflaczka?
Ineczko w Polsce suwlaczka/suflaczka robi sie ze spodow od pizzy(Tak jak Joanka zgadla)
Spody sie podpieka w piekarniku.
Miesko wieprzowe smazy sie na patelence,z przyprawa do gyrosa(np.Prymat).
Do tego robi sie sos ogorkowo-tzatzykowy(jest przyprawa Tzatzyki z Prymata)(Kolezanka zna inny przepis na tzatzyki,wezme od niej)
Sos sie robi z mlodego ogorka(trze sie na tarce z grubymi oczkami) i z naturalnym serkiem homogenizowanym.Ja serkow tutaj nie mam i robie z gesta smietana. Dodaje przyprawe.
Kiedy spody od pizzy sie przyrumienia,klade na nie mlodego ogorka w plasterkach i pomidorek,pozniej miesko,a na to sosik.
Zawija sie spod w rulonik.
No i zajada ze smakiem:tak:
 
Do góry