reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Kinek, daleko Ci do odkorowania ! :-D raczej rum zaszumiał w uszach i gdzieś tam jescze :eek:

Anineczko, Erlandzkie szczyny powiadasz... nic mi nie mó, powinnam teraz tam z Tobą siedziec i pić te szczyny, ale przez tego po^&%&^%nego szefa Piotrka moje kochane bileciki smażą się w necie....

Karioko, widać małż uznał ,że małżony już nie wychowa i wziął się za córeczkę, to dla Niej świeci wzorem :tak: :-D
 
Joanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
quote]
Ineczko, a smażyłaś, lub piekłaś na piecu kiedyś ciasto pierogowe, tylko trochę grubiej wałkowane ? Wydaje mi się, że jeśli syf/wlaczek to jest to co mi się wydaje, to to ciasto bardzo podobnie smakuje, choć może faktycznie, ma domieszkę drożdży, bo jest ciut miększe. Z drugiej jednak strony, jeśłi to jest grecki, to grecy raczej nie używają w swoich plackach drożdzy, tylko właśnei mąki i wody, ew. jaj.
Mój małż gotów jest zrobić prawie wszstko za takiego placka
 
Joanko mąż zapina te pasy tylko w celach wychowawczych. Sarze każemy, to byłaby jakaś niekonsekwencja, gdyby on tego nie robił;-)
Sara już powoli uczy się tych kobiecych sztuczek. Zrobi maślane oczka i tatuś wymięka;-) :-D
 
reklama
Joanko nie wiem czy to ciasto jest jak pierogowe, wydaje mi sie ze troche drozdzy tam jest
Anineczko jak Twoj maz robi suwlaczka/suflaczka?
Ineczko w Polsce suwlaczka/suflaczka robi sie ze spodow od pizzy(Tak jak Joanka zgadla)
Spody sie podpieka w piekarniku.
Miesko wieprzowe smazy sie na patelence,z przyprawa do gyrosa(np.Prymat).
Do tego robi sie sos ogorkowo-tzatzykowy(jest przyprawa Tzatzyki z Prymata)(Kolezanka zna inny przepis na tzatzyki,wezme od niej)
Sos sie robi z mlodego ogorka(trze sie na tarce z grubymi oczkami) i z naturalnym serkiem homogenizowanym.Ja serkow tutaj nie mam i robie z gesta smietana. Dodaje przyprawe.
Kiedy spody od pizzy sie przyrumienia,klade na nie mlodego ogorka w plasterkach i pomidorek,pozniej miesko,a na to sosik.
Zawija sie spod w rulonik.
No i zajada ze smakiem:tak:
 
Do góry