reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Ineczko to ja współczuję lekarzy, nasza pani pediatra jest super, wypisuje kwitki na wszystko co jest możliwe i jeszcze sama to proponuje:)
umówiłam Maksia we wtorek do dentysty-sama się stresuję;p

reklama
Kangurki, w takim razie miałaś szczęście i trafiłaś na dobrego pediatrę. ja niestety w przychodni mam lekarzy takich o jakich pisze ineczka. wszystkie badania jakie robiłam Rozi robiłam za kasę. alergolog też prywatnie, pediatra z prawdziwego zdarzenia zreszta też :p
kompletnie niczego nie można od nich oczekiwać. ani pół skierowania!

teraz pakuję nasze menele bo jedziemy na weekend :)
dupa nie weekend, jedziemy tylko do mojej siostry na "wieś" ze 30km od nas.
ale co tam, morze w tym roku chyba nas ominie przynajmniej teraz. może na sierpień wyskoczymy.
nie byłam nad morzem w tamtym roku i już tak mi tęskno.

Tuniu fajnie sie tak na weekend wybrac ;D milego wylegiwania i cieszenia sie siostra ;D
i niech Cie obrotografuja ;D

a ja ten weekend musze wytrzymac, bo maz pracuje i w sobote i w niedziele, ale od poniedzialku ma wolne do 16tego
w poniedzialek mi zniknie w warsztacie samochodowym na przegladzie przed wyjazdami, ale od wtorku szalejemy, obiecal mi kino, basen, wyjazdy do znajomych i inne atrakcje ;D zobaczymy co nam z tego wypali ;D
a w drugim tygodniu zdobywamy malopolske ;D babcia juz omiata katy na przyjazd wnusi i prawnusi ;D

Grooszka a Ciebie kiedy maz przywiezie? pewnie Wam dobrze na wyjezdzie :D

no Grooszka odpoczywa na całego.

my narazie jedziemy na weekend, ale ten weekend może dłużej potrwać.
Agi mąż wyjechał ona sama w tym domu na odludziu i już ma objawy schizofrenii :)
towarzystwa dotrzymuja jej trzy wielkie psy.
więc tak sobie pomyślałam, że będzie jej troszkę weselwe ;D

jest jeden wielki minus, tam nie ma internetu :p
najbliżej jest w bibliotece w mieście, może wskoczę na rower i czasem zajrzę co u Was.
moja mądra siostra na podwórku ma dwa samochody ale prawka też nie ma ;D

jadą też moi rodzice, więc może któregoś wieczoru uda nam się gdzieś wyrwać :)
może do teatru w legnicy. świetny teatr i świetna Cafe Modrzejewska w teatrze

Tuniu, jak mieszkałam w Polkowicach, Legnica była naszą "metropolią" , stolicą legnickiego i miejscem gdzie kupowało się pyszne czekoladowe cukierki od "Ruskich", których tam było swego czasu więcej niż Polaków. Nic nie można było wtedy kupić, ale w Legnicy owszem.  ::) Ale poza tym Legnica wydawała mi się strasznie brudna, zaniedbana, jednym słowem paskudna. Dopiero teraz, mając porównanie z innymi miastami, widzę jaki ogromny potencjał ma to miasto, ile pięknych tam, niestety zaniedbanych, kamieniczek. A teatr ::), rzeczywiście, fantastyczny.

Tuniu, po wizycie u tej alergoloszki powiem Ci jeśli zechcesz jak było i jeśli będzie warto przekażę namiary. Idziemy w ramach kasy chorych i z rejestracją podobno nie ma żadnych problemów. A kobieta przyjmuje również prywatnie, ale najpierw sprawdzę jaka jest i jakie ma poglądy na AZS i np. elidel, o którym wczoraj pediatra naopowiadała mi tyle, że hoho i jeszcze troszkę...ale w końcu wypisała...
Kobieta nazywa się Kagan- Grzesiak i słyszałam że ma fantastyczne podejście do dzieci. Ale to wszystko słyszałąm, uwierzę jak zobaczę ;)

Joanko, czekam na niusy o tej lekarce :)
w legnicy pracuje moja siostra w pewnej poważnej, albo niekoniecznie, instytucji ( :police: )
dla mnie legnica wcześniej kojarzyła się z bardzo niebezpiecznym miastem, gdzie strzelaniny są na porządku dziennym, złodziejami, dresiarzami, piętkami, ciasnotą umysłową.
i ze smutnym, zapomnianym przez Boga miejscem.
od paru lat zmieniam konsekwentnie swoje zdanie na plus. bo tak naprawdę zaczęłam to miasto poznawać.
ostatnio pięknie odrestaurowali całą N.M. Panny i okolice rynku, przynajmniej tam przestało być brudno i przygnębiająco.

poza tym to miejsce jest świetne dla początkujących artystów, aktorów, malarzy, bo legnica dba o nich.trochę tego świata ostatnio poznałam i to naprawdę coś niesamowitego.

poza tym dużo dało tam otwarcie PWSZ, duża szkoła, dużo studentów inny ruch w mieście.
naprawdę nieźle to wygląda. dobrze rokuje na przyszłość.

a zapomniałam wytłumaczyć
"piętki" to takie dośc obraźliwe określenie kobiet tych wszystkich mafiosów, złodziei i dresiarzy.
te kobiety, przeważnie może nie są najpiękniejsze, ale rewelacyjnie zadbane, ubrane ( w zależności od zasobności portfela faceta). niestety są ich całkowitymi niewolnicami, wydawać by się mogło że niezdolne do myślenia. albo celowo niemyślące, nie wiem...

Czesc u nas tez dzis leje HURRA ;D ;D ;D ;D ;D
Maja juz 3 dzien spi po dwie godziny dziennie po poludniu i godzine lub pol na spacerze, mam nadzieje ze tak jej zostanie.
Biedne te Wasze maluszki oby szybko im sie polepszylo Maja byla wysypana tak do 3 miesiaca, teraz jest ok (skaza bialkowa), choc zostaly jej jeszcze drobne luski na glowie.
Joanko mam nadzieje , ze biedna Majusia i Krzysiu w koncu zostana zdiagnozowani i bedziesz choc troche spokojniejsza. :D :D
Tuniu udanego wypoczynku i pogaduch z siostra. :D :D
Ineczko, a Wam zycze madrego lekarza, ktory skieruje Was do alergologa. Ja podobnie jak Joanka nigdy nie mialam z tym problemow, a wrecz chetnie mi wystawiali :D :D
Melanie i Kangurki oby Wasze problemy z szybami i szklem oglnie sie skonczyly pozytywnie :D :D
Beatko tobie i Majusi udanego wypoczynku i przepieknej pogody takze ducha 8) 8) ;D
Udanego wieczoru i spokojnej przespanej nocki :D

reklama
Do góry