reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
nie da się, szyby już wstawione do okien, teraz trzeba się modlić żeby klient należał do grona tych co nie rozumieją tego co czytają, bo na szybach są naklejki z nazwą:p

a jak skuma to nie pojedziemy na wakacje bo trzeba będzie nowe szyby kupić;/

Witajcie Mamusie,
u nas pada, ciągle pada i w to mi graj. ( bardzo mi przykro Tuniu >:D ;) ;D)

Majka i Krzyśbyli wczoraj w przychodni, dostali skierowanie do alergologa, wyszukałam namiary do jakijś podobno dobrej specjalistki, musimu odczekać 2 tygodnie , bo Majcia brała syropek antyhistaminowy, zrobić badanie qpali na obecnośc pasożytó , morfologię plus rozmas i heja do lekarza. ufff.... trochętego jest. Za góa 3 tygodnie Krzyś i Majka będą zdiagnozowani i to mi dodaje nadziei. Majce z pewnością zrobią testy, bo inaczej nie kazliby czekać po odstawieniu syropku, Co do KRzysia, nie wiem, nie sądze, za mały jeszcze jest... Ale dobrze, że zbadamy się laboratoryjnie.
Krzyś ważył wczoraj 9960, przez dwa miesiące przybrał prawie 800 g, to chyba dobrze ?
Majka zostanie zaszczepieona kolejną DTP i polio we wrześniu i mamy błogosławieństow od całej ekipy pediatrycznej na nową, irlandzką drogę życia...

Wściekłam się dzisiaj okropnie na krzysia, bezgłośnie oczywiście, ale w środku gotuję się. Oto bowiem mój synek pożarł niemal Majki sandała, ze wszystką paskudną zawartością jego podeszwy... :p :p :p Jak po tym teście na obecność pasożytów nic nie wyjdzie to się mocno zdziwię...

Kangurki, ależ przebojową noc mieliście...i szkoda trochę tego urwanego romantyzmu...który niestety ulotnił się w niczym innym jak WC...
BTW. dla ciekawostki ,wiecie moje kochane, że amerykanie uzywają słowa" restroom" na nasz pospolity kibelek...
Możnaby powiedzieć "go and rest in peace ( RIP)"

Beatko, jesteś ogromną farciarą mogąć pobyczyć się tak długo nad samiutkim wybrzeżem....Bawcie się dobrze i zalewaj naas relacjami o tym jak Majcia kosi kosi, czołga się itd. Bo gorąco wierzę, że to co Kinek pisała o dobroczynnym dzianiu zmiany klimatu jest w 100 procentach ( i tu brakuje mi polskiego słówka) right...

Miłego piątkowego :laugh:

właśnie dzwoniła do mnie dyretorka jakiejś szkoły z pytaniem czy nie zechciałabym uczyć u nich na ponad etat. W zawodzie anglistó to jest cudowne, że siedzisz na d.pie i niec nie robisz a praca sama do ciebie przychodzi... ;D

Mel miały być szyby bezpieczne czyli takie co się rozwalają na drobny pyłek, a mój mąż zamówił zwykłe:/

no i liczył straty i z wakacji została KUPA:(

może się chociaż w domku polenimy:)

Joanko może Krzysiowi brakowało jakiegoś składnika, który był w sandałach?:p

ja dziś zauważyłam że Maks ma na zębie u góry chyba próchnicę:(kurcze ledwo mu wyszły i już chore;/a myjemy 2 razy dziennie

Kangurki, pewnie tak...może to piach z piaskownicy, może trawa z trawnika obraszanego psimi siuśkami, może proszek do szorowania podłóg sklepowych ? ::)
Jak wyglądają te ząbki ? Nie stresuj się niepotrzebnie tylko pakuj Młodego i do stomatologa z dobrym podejściem do dizeci myk.
Czasem niestety tak jest, że diecię najbardziej higienicznie chowane nie przeskoczy skłonności genetycznych. tak było ze mną, A do tego Maksiu zdaje się brał już trochę antybiotyków ...?

no też myślę że może antybiotyki, sama miałam podobne problemy w przedszkolu;p
a mały ma kilka kuracji za sobą;/

tak sobie myślałam o stomatologu, ale nie wiem jak to będzie możliwe, Maks nie wysiedzi ani minutki na miejscu, chyba że w swoim pokoiku z zabawkami, ale już na pewno nie z otwartymi ustami:p

Kangurki, dopóki nie spróbujesz, nie dowiesz się i będziesz się dłubać i skubać i zamartwiać.... u nas jest tak, przychodzisz do przesympatycznej Pani Krysi, czy innej...pierwszy raz, dziecko się bawi, poznaje sprzęt jako laleczki, wiertło to kasia, coś tam to basia itd. na drugi dzień przchodzisz i to samo, tyle że już chwalicie się jak długi macie język ( mowa o dziecku) nadal nic nie robiąc w buzi, nawet nie zaglądając, trzeci dzień znów zabawa i tak do momentu kiedy bąbel pozna sam przy kolejnej wizycie Panią i się szeroko z zaufaniem uśmiechnie, wówczas sprytna Pani sama wyczuje moment kiedy może zerknąc tu i tam w kochanej buzialce maluszka...ważne jest żeby wizyty pierwsze , te bezinwazyjne były bezstresowe i częste, możliwie jak najbardziej, aby Maskio sam kojarzył osobę.

reklama
czesc Kochane ;D

leje u nas od rana, Milenka spi po nocy przerywanej czestymi karmieniami a ja nie kojarze ktory to mamy dzien tygodnia ;D

Kangurki, wspolczuje mezowi :( biedaczek taki zestresowany
trzymam kciuki za znalezienie fajnej dentystki
oczywiscie sa tacy, ktorzy lecza zeby w uspieniu, ale to kolejna chemia wtloczona w bezbronne cialko :(

Joanko
, zazdroszcze Ci tego skierowania na badania i do specjalisty
ja sie nie moge doprosic o swistek do alergologa :( bo pediatrzy trzesa sie przed rozdawnictwem, majac ambicje samodzielnego wykrywania przyczyny problemow :(
ostatnie wykrycie refluksu u Milenki dla naszej lekarki jest zalatwieniem sprawy :(

Do góry