Witam Wrzesniowe Mamusie i Wrzesniowe Dzieciaczki 2005!
Oj dluuuugo sie zbieralam, aby sie do Was odezwac, oj dluuugo... Mam nadzieje, ze teraz mnie stad nie wyrzucicie? (np. za to podczytywanie
Ja o Was troszke juz wiem, Wy o mnie prawie nic... Wiec najwyzszy czas sie przedstawic.
Od ponad 5 lat mieszkam w Gdyni, ale pochodze ze Skierniewic. W Gdyni mieszka sie bardzo dobrze i raczej juz sie stad nie wyprowadze tj. nie wroce do rodzinnego miasta.
Dawid urodzil sie w Gdyni, 21 wrzesnia 2005r. o godz. 17.15 przez cesarskie ciecie, wazyl 3300 i mial 55 cm, porod naturalny byl niemozliwy, choc probowalam rodzic przez "kilka" godz. (ale o tym moze innym razem)
Do pracy wrocilam w polowie marca br. Bardzo ciezko bylo mi sie rozstac z synkiem. Na szczescie bol lagodzil i nadal lagodzi to, ze Dawidkiem zajmuja sie moi rodzice. Moi rodzice przeprowadzili sie ze Skierniewic aby zajac swoim wnusiem. Bylam razem z mezem bardzo zaskoczona ich decyzja, tym bardziej, ze sami to zaproponowali. Uwazamy, ze bardzo sie poswiecili - w Sk-wicach zostawili cala rodzine, dom, ukochane zwierzeta, mama zostawila swoja ogrodki, grzadki, kwiatuszki itp.
Cale szczescie w rekomensacie za to, maja cudownego urwisa w domu -oni go po prostu uwielbiaja, no i on ich rowniez, wiec jest ok.
Moje dziecie jest alergikiem, czasami ciezko zyc z tymi wysypkami, nie wiadomo czym go karmic :
najbardziej uczulony jest na marchewke i brzoskwinie, niestety jablka tez go uczulaja, podejrzewam tez kukurydze. Oj, zalamac sie mozna, oj mozna... Mam tylko nadzieje, ze to niedlugo minie i Maly bedzie mogl jesc np. swoja ulubiona marcheweczke.
Poza tym Dawid jest porannym ptaszkiem. Codziennie budzi sie o 5 -6 rano (chyba podobnie jak Pariska
) a zasypia na noc miedzy godz. 20 a 21. Dodam jeszcze, ze od urodzenia przespal w sumie moze ze 2 cale noce, a tak standardowo budzi sie przynajmniej raz w nocy na jedzonko.
Na szczescie nigdy w nocy nie plakal i nie rozbudzal sie za bardzo a po butli od razu zasypia, wiec przynajmniej z tym jest dobrze. Ale fakt, ze od prawie 9 miesiecy nie wiem co to przespana noc :
No dobrze, chyba dosyc tych wiadomosci jak na 1 raz - poza tym nie chcialabym Was juz zanudzac...
Pozdrawiam Was serdecznie!