reklama
M
Melanie
Gość
M
Melanie
Gość
Marta, Bears, Blanus i Gabi własnie zauważyłam Was na Zanzi ;D Fajnie, że wpadłyście, mam nadzieję, że nie będziecia siedziały cicho jak myszki ;D
CosmoEwka
Zaangażowana w BB
U mnie konflikt serologiczny nie wystepuje ale co do zastrzyku z immunoglobulina to daje sie go wlasnie w 28 tygodniu ciazy (nie wczesniej!) a kolejny zaraz po porodzie. Zabezpiecza to przed konfliktem przy kolejnej ciazy w 99%. Stad obecnie mowi sie ze nie ma problemu z konfliktem bo niemal calkowicie mozna go wyeliminowac. Oczywiscie o ile mama jest pod kontrola lekarska i oczywiscie wiadoma jest jej grupa krwi a w dalszej kolejnosci... ojca a nastepnie dziecka (o ile wystepuje taka koniecznosc). U mnie ograniczylo sie to jedynie do badania grupy krwi u mnie, gdyz mam czynnik Rh.
Cześć dziewczynki, mam tez troszke zaległosci. Edit, ja pracuje w szpitalu w Tuszynku wiec tam nie ma porodówki, tym bardziej, że jest to prywatny szpital. Ale zastanawiam się nad Kopernikiem i tym szpitalem z bocianem, tylko nie pamietam jakiego imienia ;D Na poczatku chciałam rodzic w Matce Polce, ale kogo bym nie zapytała nie był zadowoony, wiec postanowiłam zmenic koncepcje
Dziewczynki a co do ubrań ciążowych o których pisałyscie, to warto zajrzeć do sklepów z indyjską odzieżą. U mnie taki jest, nawet ostanio kupiłam śliczna bluzeczke na lato rozszerzającą się ku dołowi, wiązaną z tyłu. A wogóle to było mnóstwo ślicznych rzeczy pasujących na brzuszek. I wcale nie są to drogie rzeczy, za bluzeczkę dałam 38 zł, a naprawde sliczna, to chyba nie dużo.
Dziewczynki a co do ubrań ciążowych o których pisałyscie, to warto zajrzeć do sklepów z indyjską odzieżą. U mnie taki jest, nawet ostanio kupiłam śliczna bluzeczke na lato rozszerzającą się ku dołowi, wiązaną z tyłu. A wogóle to było mnóstwo ślicznych rzeczy pasujących na brzuszek. I wcale nie są to drogie rzeczy, za bluzeczkę dałam 38 zł, a naprawde sliczna, to chyba nie dużo.
Cześc dziewczyny u mnie był kolejny upalny i słoneczny dzień 8)
Podsmażyłam się troszkę na słoneczku i popluskałam w jeziorku Było super bo z racji tego, że dzis poniedziałek, plaże puściutkie, tak jak lubię ;D Nawet troszkę się przypiekłam
Po południu nadciągnęły chmurki, lekko popadało i troszkę pogrzmaiło. Ale na tym koniec. teraz znowu się rozpogodziło i jest nadal duszno nie do wytrzymania.
Dziękuję za informację na temat zastrzyku. Mnie to nie dotyczy, dlatego o tym nie wiedziałam. Też słyszałam że konflikt serologiczny jest bardziej niebezpieczny przy drugim dziecku, ale szczegółów nie znam więc się nie wypowiadam
Wpadnę pżniej bo mały jeszcze nie śpi i wciąż coś chce ode mnie : Muszę go" ululać "
No to do wieczorka, pa pa
Podsmażyłam się troszkę na słoneczku i popluskałam w jeziorku Było super bo z racji tego, że dzis poniedziałek, plaże puściutkie, tak jak lubię ;D Nawet troszkę się przypiekłam
Po południu nadciągnęły chmurki, lekko popadało i troszkę pogrzmaiło. Ale na tym koniec. teraz znowu się rozpogodziło i jest nadal duszno nie do wytrzymania.
Dziękuję za informację na temat zastrzyku. Mnie to nie dotyczy, dlatego o tym nie wiedziałam. Też słyszałam że konflikt serologiczny jest bardziej niebezpieczny przy drugim dziecku, ale szczegółów nie znam więc się nie wypowiadam
Wpadnę pżniej bo mały jeszcze nie śpi i wciąż coś chce ode mnie : Muszę go" ululać "
No to do wieczorka, pa pa
reklama
M
Melanie
Gość
Kociak a ja 0 Rh- masz całkowite przeciwieństwo mojej ;DKociak pisze:Ja mam grupe krwi AB Rh + u mnie jest duszno i narazie nie pada ;D ;D ;D