reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
gosiczka fajna spacerówka

Maks miał dostać od moich teściów piaskownicę-zresztą wcale nie chcieliśmy, bo już od miesiąca jedna stoi w ogrodzie-ale teraz teściowa się obraziła że jej nie chcemy i ... Maks dostanie piaskownicę na roczek:D

zresztą to też nie jest pewne bo nie mam zamiaru ich na ten roczek zapraszać

ponabijam sobie:D

dzięki kobitki za głosy, zajeliśmy 2gie miejsce w konkursie:))) jakby któraś miała braki w pieluchach to zapraszam:p

heeej Blanusku :) :) :)

Kangurki oby było fajnie :)

Mi się wczoraj akurat bardziej podobał Mroczek :)
ale wcześniej byłam za Olą :)

Cześc Dziewczyny !!!

Słoneczko za oknem przepiękne i od razu humor lepszy :) .
Wiem, że w Polsce nie żyje się lekko, ale nie można generalizować, bo jest to dołujące i krzywdzące dla tych, którzy tutaj zostają.Znam wiele osób, które mieszkaja tutaj i którym się udało albo przynajmniej są na to perspektywy.Moi rodzice tu skończyli studia i załozyli własny biznes, dzięki któremu pomogli i mi i mojemu bratu. Wykształcili trójkę dzieci i mimo, że momentami było im bardzo cięzko sa dumni z tego co osiągnęli.Być może gdyby pracowali tak ciężko za granicą mieliby dużo więcej ale to nie jest dla nich aż tak ważne.
Rozumiem ludzi, którzy ledwo wiążą koniec z końcem , są zadłużeni..i dlatego decydują się na wyjazd.Nie mówię,że nigdy nie zdecyduję się na emigrację ale będzie to ostateczność. Wiem, że poza granicami Polski będę tylko przybyszem skądś. Nie wierzę, że Anglicy, Irlandczycy... przyjmują wszystkich z otwartymi rękami, uroczyście wręczają obywatelstwo i zapraszają do radosnej konsumpcjii ich wielowiekowego dorobku. Na emigracjii zawsze jest się obcym, mimo, że ma się niezłą pracę i życzliwych tubylców. Asymilacja z nowym krajem nie odbywa się w ciągu kilku lat.
Moja koleżanka będąc na 3 roku wyjechała do Anglii. Najpierw zmywała naczynia, potem podawała pizze a teraz jest menadżerem dużej sieciowej pizzerii. Wyszła za mąż za szefa kuchni- Greka i można powiedzieć, że osiągnęła sukces..Stać ją na wiele rzeczy...na wakacje zagraniczne , na zegarek za 10000 zł ale mówi, że najlepiej czuje się w Polsce, bo tutaj faktycznie jest "bogata". Wie, że gdyby była rodowitą brytyjką zarabiała by dużo więcej będąc na tym stanowisku. Bardzo chciałaby przyjechać kiedyś do Polski i tutaj założyć restaurację, bo w Anglii nie byłoby jej na to stać.
Zmierzam do tego, że są plusy i minusy każdej sytuacji. Nie lubię generalizowania. To nieprawda, że wszystkim w Polsce powodzi sie bardzo żle, że wszyscy politycy są do bani, że nie ma szans, żeby tutaj odnieść sukces i że prawo jest niesprawiedliwe. Polacy mają tendencję do malkontenctwa i narzekania. Zapewne mają więcej ku temu powodów niż Kanadyjczyk np. ale jednak jest to nasz sport narodowy.Zyczę wszystkim jak najlepiej i tym, którzy wyjeżdżają i tym, którzy tutaj zostają. Mam nadzieję, że wszyscy będą spełnali swoje marzenia i będą próbowali być szczęsliwi, bo przecież o to chodzi ;)

reklama
kangurki cieszę się z Twojego 2giego miejsca, choć robiłam co mogłam żeby było 1sze ;) ;D

kinek zgadzam się z Tobą, myślę że nie można generalizować. zawsze są dwie strony medalu i plusy i minusy mieszkania w Polsce lub wyjazdu za granicę.
ale to tak jak z powrotem do pracy - każda szuka jak najwięcej plusów związanych z dokonanym wyborem :)

ja byłam za Olą i szkoda że nie wygrali. Mroczek dał czadu we freestyle'u ale ogólnie wolałam Kwaśniewską

Do góry