reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

miyu pisze:
Odstawienie od cycka nie jest konieczne wręcz podobno jest lepiej jak się karmi. Konieczna natomiast jest dieta bez bialkowa mamy.

No właśnie, dieta baz nabiału jest przy skazie wystarczająca.
U mnie było dziwnie, jadłam tylko rzeczy, które teraz Kubol je bez problemu - głównie marchewkę, ryż i gotowanego kurczaka, a i tak miał straszne wysypki i biegunki. A słyszałam coś kiedyś o uczuleniu na pokarm matki, może Kuba coś takiego miał? w każdym razie po przejściu na nutra od razu jest spokój, a Kuba je wszystko bez problemu.

reklama
izis, alergia nie jest wskazaniem do zakończenia karmienia piersią. potrzebna dieta.
niby, bo choć ja jadłam wafle ryżowe, chrupki kukurydziane, gotowana marchewkę, ryż i mięsko, to Rozi i tak była cała wysypana.
więc lekarz stwierdził, że przy tak dużym odczynie alergicznym może powinnam ją odstawić i przepisał nutramigen.
(poza tym te moje cyrki ze zdrowiem)
może dieta wystarczy.

no i było pieknie i cudownie.
do teraz, bo znowu wysypana :p ale nie mam pojęcia od czego. dzisiaj np. wysypka jest mniejsza.

kangurki, Rozi odkąd wyczaiła, że ma uszy naciąga je, śpi na nich. pytałam lekarza czy przypadkiem nie jakieś zapalenie ale powiedział, że nie. to tylko nowa interesująca rzecz. no ale jak napisała gosiczka, nie płakała przy tym ani razu, ani nie marudziła.

dziendoberek ;D
pogoda bedzie raczej ok, deszczu nie widac ;D
ale podobno lepiej zeby popadalo, bo susza nam grozi??
no i alergikom byloby lzej

dzis kupilam fajny spiworek do spacerowki (taki przeciwwietrzny) ;D
i ciesze sie jak glupia ;D

Gosiczka pisze:
Przypomniałam sobie po poście Tuni :) Chrupki kukurydziane też jadłam :p
ja jadlam wafle kukurydziane i po ich odstawieniu bylo lepiej ze skora Milenki

ja od świąt łaże zakatarzona przez te wszystkie pyłki:/

ale jednak wolałabym żeby deszczu nie było...

Ineczko
jak wygląda taki śpiworek? Bo my do spacerówki to najwyżej kocyka używamy

Witam.. :)

Ale się nam alergicznie zrobiło :p

Izis spróbuj odstawić nabiał i wszystko czego nie jesteś pewna i czekaj jakieś 2 tygodnie na efekty.Jak nie pomoże to wtedy wprowadź nutramigen..oby nie :p

U nas pogoda śliczna i pewnie za godzinke na spacerek...Ineczka pochwal się śpiworkiem w wyprawce :)
A deszcz to w Poznaniu by się przydał, bo w lesie bardzo sucho..Wspułczuję wszystkim alergikom tym dużym i małym..

ja później też przestałam jesc te chrupki, ale niczego to nie zmieniło.

właśnie mama przyniosła mi moje wyniki z krwi.

rewelacja zgadnijcie jaką mam hemoglobinę ?

no to Wam odpowiem .... .. całe 7,9 !!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry