reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

kinek pisze:
Była szczepiona infarix hexa i infarix ipv

Moja Rozalcia też. w tych szczepionkach jest szczepionka p hib.

szczepienie p Hib (bakterie haemophilus influenzae, typ b), chroni przed bakteryjnym, a nie wirusowym zapaleniem opon mózgowych, wywoływanym przez herpes simplex virus. a na wirus opryszczki nie ma żadnej szczepionki.

ja się też przeraziłam, szczególnie jak to przeczytałam:

Opryszczkowe zapalenie opon mózgowych i mózgu

Zapalenie opon mózgowo rdzeniowych i mózgu może czasami towarzyszyć opryszczkowemu zakażeniu narządów płciowych, choć większość przypadków tej najcięższej postaci choroby jest wywoływane przez wirusa HSV-1 czyli tego odpowiedzialnego za wywoływanie zmian w górnej części ciała. Opryszczkowe zapalenie mózgu jest chorobą niezwykle groźną, która gdy nie jest leczona w 70% kończy się śmiercią, a u ozdrowieńców często występują trwałe schorzenia neurologiczne oraz zaburzenia psychiczne. Choroba zaczyna się nie charakterystycznymi objawami takimi jak gorączka i bóle głowy. W miarę rozwoju choroby pojawiają się zmiany w zachowaniu chorego. W schyłkowej fazie dochodzi do zaburzeń przytomności i może rozwinąć się śpiączka. Zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych i mózgu wymaga natychmiastowej interwencji neurologa.

reklama
to sie temacik wdarl ::)
ja tez mam w sobie wirus opryszczki, dostaje jej co najmniej 2 razy w roku, srednio co 6 m-cy
w ciazy tez mialam, i jakis miesiac po urodzeniu Milenki
uwazalam wtedy bardzo, nie calowalam, bo jak sie raz ktos zarazi to nie ma zmiluj i do konca zycia ::)
ale meza nigdy nie zarazilam
mam nadzieje, ze dziecka tez nigdy nie zaraze

o rany ale temat... mnie na szczęście ominęła przyjemność złapania opryszczki, ale głowy do góry dziewczyny, moja siostra ma a córeczki nie zaraziła ( ma teraz 6 lat)
pewnie, że ostrożności nigdy za wiele

ja dziś zmarzłam na spacerze chociaż słonko świeci

a ja tam nie jestem zaślepiona modą, co z tego że odchodzą do lamusa, skoro lekko rozszerzane nogawki to jedyne co ratuje moją figurę w spodniach ;D
bardziej zwracam uwagę na kolory w modzie i ewentualnie ilość i rodzaj ozdób ::)
np w tym sezonie króluje black&white i bardzo jestem zadowolona z tego powodu

nie cierpię wąskich nogawek, bo uwydatniają moją wielką dupę :p

nie mówię że od razu dzwony noszę, ale lekko rozszerzone nogawki muszą być

ja nigdy nie miałam opryszczki ::)
a mój mąż ma ::)

ale faktycznie nie fajny ten opis - normalnie można się przerazić :(

wróciłysmy ze spacerku - ale Paris jeszcze kima w wózku na dole - od godziny !!!!
a łącznie śpi już 2 h ::)

dam jej kilka łyżeczek szpinaku jak sie obudzi - jaj już pisałam tam jest śmietana - tylko albo aż 3% - a Pariska mam skaze, zobaczymy co będzie ::)

P.S. Mąż znowu wyjechał a ja nie dostałam wczorajszego prezentu :( :p
Czy on nie wie, że z materialistkami sie tak nie postępuje ??? ::)

beatka pisze:
a ja tam nie jestem zaślepiona modą, co z tego że odchodzą do lamusa, skoro lekko rozszerzane nogawki to jedyne co ratuje moją figurę w spodniach ;D
bardziej zwracam uwagę na kolory w modzie i ewentualnie ilość i rodzaj ozdób ::)
np w tym sezonie króluje black&white i bardzo jestem zadowolona z tego powodu

nie cierpię wąskich nogawek, bo uwydatniają moją wielką dupę :p

nie mówię że od razu dzwony noszę, ale lekko rozszerzone nogawki muszą być

o tak taaaaaaak
ja równiez nie wbijam się w zwężane spodnie :p
no chyba, że ubrałabym do tego kozaczki ::)

mam nadzieję, że moje lenistwo wkrótce sie skończy i poćwiczę jak sie należy
a wtedy ubiore sobie takie rureczki i wkleję Wam fotkę, żebyście mnie znienawidziły ;D

to ja założę mini żebyś Ty mnie znienawidziła ;D :p

tylko na wieszaki wszystko pasuje a ja mam bioderka i zgrabne nogi i nie potrzebne mi rurki do życia ;)

reklama
to jak poćwiczę O0 na razie są tylko owłosione jak u sarenki ::) ;)

tzn nie nie pokaże bo mi się aparat zepsuł ;D ;D ;D ;D ;D

Do góry