reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Czesc dziewczyny ja dopiero wstalam :) :) znowu mnie ta wredna nerka boli i nie mam ochoty na jedzenie a jak juz zjem to zwymiotuje :mad:Jestem bardzo z dzidzia glodna jak diabli mi burczy w bebolu to ciekawe co u niego sie dzieje :( Wieczorkiem napisze jak bylo u lekarza ;) musze z nim pogadac czy moge cos brac zeby jesc w takie dni kiedy nie mam ochoty

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja trochę nie na temat. Mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie Warszawianek:
Gdzie i do kogo najlepiej pójść w Warszawie na USG połówkowe ? Słyszałam, że ono może trwać nawet 45min, a tam gdzie planowałam iść (Łucka, dr Makowski) standardowo zapisują na badanie co 15min. Nie wiem co teraz robić, czy lekarz wszystko porządnie zdąży zbadać? A i drugie pytanie czy już warto iść na 3D i za jednym badaniem mieć super pamiątkę i porządne badanie połówkowe?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
październikowa mama :)

Doxa, dr.Makowski jest moim zdaniem bardzo dobrym lekarzem. To on pierwszy wykrył u mojego Maleństwa wadę już w 11 tc. Nie spieszył się i USG robił przez prawie godzinę. Może dlatego że wykrył wadę i chciał wszystko dobrze pomierzyć i posprawdzać. Być może gdyby było wszystko ok to USG trwałoby 15, 20 minut... Wiem jednak że jest bardzo dokładny i nie raz słyszałam o nim bardzo dobre opinie.
Mogę również polecić dr.Garwolińskiego ul. Finlandzka 9 (Saska Kępa);
tel. 616-13-87. Bardzo dobry specjalista i bardzo sympatyczny człowiek. Inni lekarze bardzo sobie chwalą jego USG. Mówią że to jeden z najlepszych lekarzy od USG. Bardzo polecam! Jedyny minus to to że USG kosztuje 150 zł.
Pozdrawiam i napisz kogo wybrałaś i jakie wrażenia.

Dzięki Ines za odpowiedź!
U Makowskiego byłam w 16tc, i badanie trwało 10min, wszyściutko było w porządku, a bałam się bardzo, bo to było moje pierwsze USG w tej ciąży (poprzednia okazała się być pustym jajem). Widziałam wtedy, że wszystkie pacjentki były tak krótko, a większość z nich była właśnie na USG połówkowym i tak zaczęłam się zastanawiać czy on zdąży wszystko dokładnie obejrzeć? Poza tym ja jako mamusia chciałabym dłużej popatrzeć na mojego synia, film który od niego dostałam oglądam regularnie ;) Szkoda że jest taki krótki. A Ty byłaś u niego na Łuckiej czy w Pruszkowie, a może w szpitalu św. Zofi?
Rozważam jeszcze dr Zwolińskiego, słyszałaś coś może o nim?
Aaa czy Garwoliński nagrywa jakieś filmik albo daje zdjęcia cyfrowe? Cena nie jest taka wysoka w porównaniu z innymi, chyba że on robi tylko 2D.

U dr. Makowskiego byłam na ul. Żytniej. O ile dobrze pamiętam to Żytnia 16 m 50. Jeśli byś chciała to sprawdzę dokładnie adres. Tam jest gabinet prywatny.
Dr. Zwolińskiego nie znam w ogóle. Jeśli chodzi o dr. Garwolińskiego to z tego co wiem to chyba nie robi USG 3 D ale musiałabyś zadzwonić i spytać. Wiem też że dokładnie w tym samym miesjscu co dr. Garwoliński, 3D robi dr. Roszkowski. Bardzo dobry specjalista, ale "trudny" człowiek. Też miałam przyjemność być u niego na USG ale w szpitalu. Ma dziwny sposób bycia jednak specjalistą jest bardzo dobrym.
Ja nie brałam od Garwolińskiego ani filmu ani zdjęć cyfrowych. Nie wiem nawet czy takie robi. Tak jak pisałam musiałabyś zadzwonić i się wypytać. Ja przy każdym USG bałam się o życie Areczka i nie myślałam o zdjęciach i filmach :(
Podsumowując, jeśli telefonicznie byś się dowiedziała że dr Garwoliński spełnia Twoje oczekiwania (film, zdjecia, 3D) to chyba właśnie jego bym najbardziej polecała.

Jeszcze przypomniałam sobie jednego lekarza. Dr. Zioło ze szpitala Św Zofii. Przyjmuje w Pruszkowie tam gdzie dr.Makowski. Pacjentki bardzo go sobie chwalą jeśli chodzi o "pamiątkowe" USG 3D. Również dobry lekarz (mówił mi że wykonywania USG uczył go dr Garwoliński) Bardzo fajny człowiek, bardzo się stara i bardzo długo robi USG. Podobno dużo nagrywa i "szuka" u dzidzi tego co chciałabyś zobaczyć :)

Dzięki, dzięki Ines, muszę chyba podzwonić i popytać!
Znam Twoją historię, śledziłam ją na bieżąco i baaardzo Wam współczułam! Trzymam teraz za Was kciuki, żebyście jak najszybciej mogli cieszyć się kolejnym Waszym dzieciątkiem!

Ja po badaniu u Makowskiego, trochę się uspokoiłam i zakładam, że nie dowiem się już niczego złego na temat zdrowia mojego synia, na tamten moment wszystkie parametry były idealne i może dlatego nie tylko szukam dobrego lekarza, ale i więcej "bajerów" ;)

Wcale się nie dziwię :) Zróbcie sobie fajną pamiątkę ale warto żeby ktoś też fachowo Maluszka pooglądał... Na pewno wszystko jest w porządku ale będziesz spokojniejsza.

Edit ja jestem zainteresowana grecka zapiekanka, jak najbardziej ;D
nazwa smaczna ;D

Promotor merytorycznie przyjął moja pracę ale kikla poprawek trzeba było zrobić
zrobiłam je przez weekend i dzisiaj wysłałam wersję nr 2 do 2go sprawdzenia
3 to będzie już ta właściwa i myslę, że jeszcze w maju sie obronię
... no może na początku czerwca
się zobaczy.

Doxa ja nie jestem z Warszawy ale byłam na USG 3D w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu w 17 tygodniu ciazy
podobało mi się i wszystko miałam pomierzone u dzidzi
mam płytkę z 2 kilkusekundowymi filmikami i zdjęcie małej
zapłaciłam 200 PLN. Lekarz młody i miły ;D

reklama
Do góry