reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Staram się o 1 ciąże, więc wybacz głupie pytanie, ale jakie leki może potencjalnie lekarz włączyć? Luteine na podtrzymanie?

Jestem w tym temacie jak dziecko we mgle, bo to by była moja pierwsze dziecko, zaliczyłam ciąże biochemiczną, ale zarodek po prostu się nie zagnieździł prawidłowo i ciąża stracona niemal równo z okresem, więc nie wiem jak się to u lekarza odbywa 😅
Jak nic się nie dzieje to tylko kontynuacja kwasu foliowego lub jakiejś pregny itp. 🙂 Luteinę włączają jak np. są plamienia ale faktem jest, że jak zaczną się jakieś plamienia to umówisz się na szybko do lekarza albo podjedziesz na pogotowie, żeby sprawdzili co i jak 🙂 dziewczyny, które mają mutacje związane z krzepliwością już po pozytywnym teście dostają leki typu acard, neoparin 0,4 (oczywiście zależy od lekarza). Jeśli to pierwsze starania i pierwszy maluch, to nie warto się stresować na zapas 🙂 wiele bym dała, żeby moja donoszona ciąża była pierwszą 😁 wtedy byłam troszkę beztroska i radosna 🙈

reklama
To na tą na której mniej Ci zależy umów się na prowadzenie ciąży, a na drugą wizytę wybierz zwykłą konsultacje 😊
Jesteś genialna! :)
No przecież sikaj! :D Ja już się nie raz przekonałam, że czułość czułością, ale jak jest dobra firma to i tak bledziocha pokaże ;) I wysyłaj męża po drugi na rano :D

Uff. To chyba jednak nie angina. Test wyszedł negatywny. Chociaż po czasie wyszła bardzo blada kreska, więc teraz się będę zastanawiać pół dnia czy ona tam caly czas była czy nie 😂
Ja bym zrobiła test jutro z porannego moczu.

Hej,
Dziewczyny, zrobiłam dziś rano ostatni test, który miałam, bo rozkłada mnie choroba i przed braniem leków chciałam się upewnić. Po kilku minutach biało, wyrzuciłam test do kosza, bo niczego innego się nie spodziewałam. Teraz wyjęłam i widzę kreskę.. wiem, ze po czasie..
Ale ta kreska jest konkretna 🤔 trzymam kciuki, rób jutro, dzisiaj 🙈 10 testów i beta ! 🙈

Jesteś genialna! :)

Ja bym zrobiła test jutro z porannego moczu.
Office Tv Youre Welcome GIF by The Office

@Lilli2 a ta kreseczka jest choć troszkę różowawa? Pinki paskudnie czasem oszukiwały dziewczyny :( Trzymam kciuki z całych sił 🍀✊🏻🍀✊🏻🍀✊🏻 Wrzesień powinien być dobry i już!!!
Wydaje mi się, że różowa, ale widzę pierwszy raz w życiu kreskę na żywo, więc czuję się ciemna w tym temacie 🙈

Zatestuję jeszcze jutro albo dziś wieczorem. Nie chce tez popadać w paranoję, bo to kreska po czasie.

Sory za pomyłkę, konto do góry to ja 😂 wiec zapytam jeszcze raz - progesteron 12,56 ng/ml jest ok jak na 7dpo?
Oznacza, ze owulka była. Nie jest jakoś wybitnie wysoki, ale jest ok.

reklama
Do góry