reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witam porannie
M właśnie pojechał do pracy a ja już spać nie mogłam.
Deszczowo dziś..
W nocy mała dała mi popalić, nie dość że wali mi po pęcherzu (to jeszcze przeżyje - wstawanie po 3-4 razy) ale teraz dodatkowo mnie kopała po żołądku, efektem była mega zgaga, aż mnie mdliło, nad ranem niesmak...
Planów na dziś brak to będę sobię grę o tron oglądała :)

Miłego dzionka dziołszki :)

reklama
Hej:)

Ja dzisiaj też od rana na nogach, bo mój wstał o 5:45 do pracy i już było po moim spaniu.

Pogoda tragiczna, zimno i pochmurno:baffled: Planów na razie brak, więc się trochę poobijam:)

Miłego dnia:)

Ja tez od 7-mej nie spie. Antek mie obudzil, no i Franek sie strasznie wierci. Gdzies ostatnio czytalam, ze dziecko na tym etapie ciazy ok 90% czasu spi. Nie dotyczy to niestety mojego wiercipiety... wczoraj bolal mnie brzuch wkolo pepka , brrr. A i zaczynam odczuwac te mniej przyjemne dolegliwosci ciazowe, strasznie boli mnie kregoslup. Po umyciu naczyn musze usiasc i oblozyc sie poduszkami, zeby ulzylo. Przy siedziniu bez oparcia lub tak sztywno na krzesle jest to samo. I tak jakby brzuch wtedy tez "ciagnie", ale jak chwile posiedze, jest ok. Ponarzekalam troche...

Dzień dobry:happy: Widzę, że nie tylko ja buszuję od rana;-) Znowu pobudka o 6. Chyba sobie kupię taką opaskę na oczy, bo wydaje mi się, że budzi mnie jasność w mieszkaniu. Zapowiada się zimny dzień. Znajomi robią dziś grilla, ale coś słabo to widzę, bo właśnie zaczęło do tego padać. Po tych upalnych dniach stwierdziłam, że zamówię jakąś sportową spódniczkę ciążową. Na co dzień nie chodzę w spódniczkach, ale teraz w ciąży w czasie lata może się przydać. Znalazłam fajną na allegro, do tego jeszcze dołożyłam szlafrok do szpitala taki cienki bawełniany:-)
Dziewczynom, które są na wyjazdach weekendowych życzę udanych wycieczek!
Dobrego dnia wszystkim:-)

Ja też całą noc się wiercilam, mały szalał co chwilę i walił z każdej możliwej strony. Jestem niewyspana, do tegi o lewej brzuch pobolewa jak na okres i leżę. Zebrało się dzisiaj każdemu, mąż biedny pojechał na zakupy, siostra się obraziła a mama kazała mi się uspokoić. Co mnie napadło, cholera wie, nawet łzy leciały mi jak grochy, co mi się rzadko zdarza... chyba kumulacja hormonów. Najlepsze jest to, że sama nie wiem o co mi chodzi :-) to się poskarzylam...
U nas dość ciepło, więc i wam tego życzę :-)

nie wiem - jakoś mnie to osobiście nie przekonuje, może warto spytać położną co o tym sądzi
joani - wydaje się mi, że bóle jak na okres to nie za dobry znak
w ogóle te wszystkie dziewczyny, które ciągnie brzuch - uważajcie na siebie, mnie też ciągnął, a później wylądowałam w domu z nakazem leżenia

U nas dziwna pogoda - słońce, za chwilę burza i znowu słońce. Miałam mieć weekend z grillem, ale musiałam odwołać, ale nawet mi nie żal.

Joani ja miałam wczoraj taki humor jak Ty dziś... Pokłóciłam się z siostrą przez telefon, na matce się wyżyłam, jedynie M się nie oberwało, koniec końców też ryczałam przez to, teraz tak se myślę co mną kieruje, że się spieram o głupoty.. hormony!

Dziewczyny u mnie siara pojawila sie juz prawie trzy tygodnie temu. Lekarz mowil, ze to prawidlowe zjawisko i nie ma czym sie martwic ;) niektore kobiety maja tak od nawet od pierwszych miesiecy ciazy. To znak, ze jestesmy mleczne mamusie i z pokarmem nie bedzie problemu :)
to aj jestem tym przypadkiem co prawie od poczatku mam pokarm,a teraz już bez wkładek nie będzie się....ale przeraża mnie to bo wiem co sie będzie działo po porodzie,dziecko zalewać będę,krztusić sie będzie ,mnie zalewać co chwila,a dziecko po 3 min ssania zaśnie najedzone a ja będę sie meczyć z dociaganiem bo mi piersi rozsadzi......

Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj tylko na szybko z pytaniem do Was: co o tym sądzicie?
Body Clock - Elle Tens urządzenie skutecznie łagodzące ból porodowy z technologią Opti-Max - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl
300zł dużo i nie dużo xD tym bardziej, że chcę rodzić bez znieczulenia :p
ja nie znam tego

reklama
Animka polozna ze szkoły rodzenia o tym wspominała na zajęciach. Więcej ma powiedzieć później. Mówiła ze to bezpieczne i coraz częściej stosowane, pomaga szczególnie w czasie 1 fazy porodu, zamiast bolesnych skurczy czuć mrowienie. Podobno można tez to wypożyczyć i nie trzeba kupować, a niektóre szpitale maja na wyposażeniu,ale pewnie nieliczne. Może którąś z mam stosowała, to więcej powie.

Do góry