reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ania, raczej nie umiem spać w dzień, bo później nocka z głowy, no ale skoro i tak w nocy spać nie mogę, to co za różnica :-D
Ja bardzo lubię te ekscytujące wybory- taki tort czy taki itp. My z mężem też mamy dwa różne guściki i też musieliśmy iść na ustępstwa, bo on nie z tych, co machną ręką i powiedzą co wybierzesz to będzie. Wszystko razem, czasem miałam tego dość, bo pewne rzeczy bardziej kobiece były ale mężulek siedział i podziwiał np próbną fryzurę czy makijaż :-)
Marciątko, wystarczy jedna rzecz aby coś popsuć a sto to już rozwód ;-) jak już zaczynasz coś pisać, to dokończ a jeśli nie masz ochoty, to po protu przemilcz, aby uniknąć od każdej "a co się stało" My chętnie wysłuchamy.

reklama
Ja tylko na chwilę, wróciliśmy od lekarza. Mały ma najprawdopodobniej rumień zakaźny. Jezu jestem załamana:szok: gdzie on to mógł załapać, w przedszkolu nie ma niby takiego przypadku. Pediatra powiedziała mi, że na takim etapie ciąży nie powinno nic być. Pisałam już do swojego gina. mam tylko nadzieję, że nie jest poza miastem i zrobi mi usg dzisiaj :(, :(. :(:-(

maltanka znowu rumień zakaźny.. kurde co to się dzieję.. Doody syn też miał.. i co to się tylko wysypką objawia?
masakra...

Maltanka, współczuję choróbska i trzymajcie się jakoś. Mam nadzieję, że cię to ominie- MUSI :-)

Ania chyba nie tylko wysypka, dzieci maja czerwone slady na policzkach jakby je ktos w twarz uderzyl (jezeli to jest to o czym mysle).

Maltanka koniecznie idz do lekarza sie przebadac. Ale badz dobrej mysli, jak widac Doodzie nic nie bylo :)

właśnie pamiętam, że DOODY syn to miał, czytałam, że najgroźniejsze do jest do 21 tyg. ciąży, czekam na tel. od lekarza...

ania// mały ma takie zaróżowione i ciepłe policzki i na ramionach zaczerwienienia, najgorzej, że nie można tego wcześniej stwierdzić, bo nie ma żadnych objawów

dzwoniłam do przedszkola nie ma żadnego dziecka z rumieniem, żadne nie choruje na to, z otoczenia dzieci też nie, więc jakim cudem u nas....

Czytalam, ze przenosi sie metoda kropelkowa, wiec zarazic sie mozna praktycznie wszedzie. Tak mi sie wydaje... Antek tez ma wysypke, wlasnie sprawdzalam i jego wyglada inaczej. I nie ma na buzi.

Ale dzis upal, ledwo zyje normalnie :p chociac caly dzien leze w cieniu to sie czuje jakbym cos robila caly dzien :) odwiedzil mnie moj mlodszy brat- gimnazjalista, oceny wystawione w szkole to nie chce mu sie chodzic, powiesil mi pranie i wlasnie kosi ogrod :) jestem w szoku :p

a co do rumienia to moj chrzesniak mial ostatnio i panie w przedszkolu dlugo twierdzily ze nikt z dzieci cchory nie byl a potem slowo do slowa rodzicow w szatni o nagle sie okazalo ze jednak kilka przypadkow bylo... ale panie NIE CHCIALY siac paniki wsrod rodzicow...

Panie w przedszkolu moga jeszcze nie wiedziec czy ktos ma czy nie ma bo wysypka wyskakuje chyba do kilku tyg po zarazeniu, moze Maltanki synkowi wyskoczylo szybciej niz innym dzieciom? Nie znam sie ale moze to mozliwe?

reklama
Alpine a wiesz, ze moze tak byc, ze przedszkolanki nie chca "siac paniki". U Antka jak bylo podejrzenie owsikow, to pani powiedziala, ale juz niektore madre mamy mowily, ze juz tu dziecka nie posla. Dziwne podejscie, bo prawde mowiac w kazdym przedszkolu sa rozne przypadki, dzieci wszystkim moga sie zarazic, ale glupimi plotkami przedszke jakby traci renome, zwlaszcza w malym miescie( u nas). W wiekszych jest chyba inaczej.

Do góry