reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
verita
Ale mimo niechęci do picia nie ma problemów kupowych?
No to ja już nic nie wiem
Jakoś tak mi się wydawało, że to może być przez to

awersja a może ty zacznij pić soki jabłkowe i śliwkowe, jabłka, otręby owsiane, więcej wody, herbatkę koperkową, jogurty?? przecież to co jesz i pijesz wpływa na jakość pokarmu może to tu tkwi problem:baffled:

U nas głównie to picia cyc, a jak dostaje coś innego to musi mieć to jakiś smak i wypije na cały dzień max 120 ml, więcej nie udało mi się w nią wlać. Tyle, że u nas kupy są codziennie i wychodzą gładko. Ja cały czas myślę od czego u Was te problemy są.

Widziałyście reklamę Biedronki "da da da"? :laugh2: Super. :tak:

Weronika przestawia mi się na 2 spania, z czego jedno jest o 9:00 takie 0,5h, a potem ok. 12:00 na 3h. Kurczę jakby tak się nam to unormowało to byłoby bosko. :-p W końcu w ciągu dnia coś idzie zrobić.

My sobie dziś z Adą w ogrodzie na kocyku leżałyśmy przez 1h i bawiłyśmy się kolorowankami i innymi zadaniami dla 2-3latków. A Weronika spała w wózku sobie i tylko oko co jakiś czas otwierała i zamykała, co najmniej jakby w nocy nie spała, a balowała. :-p A jak wstała Weronika to spać poszła Adrianna i mam dzisiaj praktycznie cały dzień po jednej córce. ;-)

Wypytałam taką super babeczkę w Biedronce i mam cynka, że puzzle mają już na magazynie, w środę wieczorem będą już towar wykładać i w czwartek od 7:00 spodziewają się kolejek przed sklepem. :-p

Antosia - wszystkiego dobrego. :tak:

Awersja jak mój miał problem z kupką to ja ten nieszczęsny sok jabłkowy piłam i zagryzałam jabłkiem, przestałam podawać kaszkę, noi wykluczyłam z swojej diety czekoladę. Kupki się unormowały, na nowo jest kaszka a jabłko dostaje mały ;-) I wszystkiego najlepszego dla Antosi !!

U nas zapowiadali deszcze od 9 przez cały dzień.. więc przełożyłam wizytę u psiapsiuły a tu ani kropelka deszczu nie spadła :no:

kasieq
dziękuję za życzenia w imieniu Antosi
Z okazji 8 miesięcy zapodałam Młodej czopek i teraz buczę.
Znów siedem dni bez kupy.
Boże, ja już mam załamkę.
Nie wiem, co mam z nią zrobić, nie wiem, co robię źle.
Po tym leku, co dostała, to on przez 2 dni działał a później znów 7 dni i nic w pampersie nie znalazłam.

sto lat dla Antoninki :-D
może z kupka to już taki jej urok :baffled: ja też codziennie do kibelka nie latam ;-)

U nas głównie to picia cyc, a jak dostaje coś innego to musi mieć to jakiś smak i wypije na cały dzień max 120 ml, więcej nie udało mi się w nią wlać. Tyle, że u nas kupy są codziennie i wychodzą gładko. Ja cały czas myślę od czego u Was te problemy są.

Widziałyście reklamę Biedronki "da da da"? :laugh2: Super. :tak:

Weronika przestawia mi się na 2 spania, z czego jedno jest o 9:00 takie 0,5h, a potem ok. 12:00 na 3h. Kurczę jakby tak się nam to unormowało to byłoby bosko. :-p W końcu w ciągu dnia coś idzie zrobić.

My sobie dziś z Adą w ogrodzie na kocyku leżałyśmy przez 1h i bawiłyśmy się kolorowankami i innymi zadaniami dla 2-3latków. A Weronika spała w wózku sobie i tylko oko co jakiś czas otwierała i zamykała, co najmniej jakby w nocy nie spała, a balowała. :-p A jak wstała Weronika to spać poszła Adrianna i mam dzisiaj praktycznie cały dzień po jednej córce. ;-)

Wypytałam taką super babeczkę w Biedronce i mam cynka, że puzzle mają już na magazynie, w środę wieczorem będą już towar wykładać i w czwartek od 7:00 spodziewają się kolejek przed sklepem. :-p

Antosia - wszystkiego dobrego. :tak:

ło matko to od której mam pod sklepem koczować?????????? ;-)

anmika
Ty cycujesz jeszcze?
Wydaje mi się, że tak.
Czy Młody pije coś jeszcze oprócz mleka?
Moja nic, wszystkim pluje...

Tak jak pisałaś, mój Mały jest na cycu, ale oprócz tego pije wodę. Odkąd nauczył się pić z niekapka to idzie mu sprawnie. Po każdym posiłku i w trakcie pije ładnie z doidy cup, a w międzyczasie właśnie z niekapka. Pije wode, raz wypił trochę herbatki, soków nie chce. Jak było gorąco potrafił z 400ml wypić. A tak to różnie bywa. Pierś podaje mu tylko rano, ok. 15 i wieczorem do spania, no i w nocy.
Ale tak myślę właśnie, że musiałabym sobie jakiś kompot jabłkowy nagotować, albo w ogole jeść więcej jabłek, gruszek, bo mój dziś też nic nie zrobił. A u niego to tak różnie, raz wyciska, że aż mi go szkoda, bo męczy się biedaczek. A jak mu dałam deserek z suszonej śliwki i chleb razowy jednego dnia, to później zrobił 4 kupy :szok:. Więc u niego taka huśtawka jest, nie unormowaną ma tą kwestię :rofl2:.
Dziewczyny a powiedźcie mi od czego mój Mały może mieć chrosty. Ma je na policzkach i na całych rękach, od nadgarstków aż do ramion. Lekarka podejrzewa u niego skazę, czy to może być to? Ale ja nabiał znacznie ograniczyłam. A on jednego dnia ma lepiej, jednego gorzej, ale chcrosty są od jakichś 2-3 tygodni. Myślałam, że to może od słońca, ale przecież jego ramiona słońca nie widziały. Pomóżcie proszę, bo nie wiem czy katować się dietą antynabiałową, czy szukać dalej?

reklama
może alergia na coś z twojej diety albo jakiś produkt który często je w obiadku albo deserku nie koniecznie mleko? jak długo ma te krostki? były już zanim zaczęłaś rozszerzać dietę?

Do góry