reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Matko Boska dziewczyny własnie mam pisać co się z moim dzieckiem ZAŚ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzieje odnosnie jedzenia, a widzę że Waszym maluchom tez cos się poprzestawiało, mała zjadała wczoraj 60 ( normalnie je 120), a dzis rano zjadła o 10.00 120 po czym pojechalismy do ikeii wracamy o 14 ja jej robie 120 , a ona zjadła 30 i wypluła i nie i koniec i kopka więcej nie !!!!!!!! Do tego jest tak marudna, że zaraz ją wywalę przez okno :rofl2::crazy:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ide czytac o skokach rozwojowych ( choć moje dziecko to ma jeden WIELKI SKOK ( w bok;-):tak::-D) od urodzenia ;-)

reklama
mój przed chwilą sie obudził i zjadł dosłownie 10 łyżeczek nie pełnych zupki i pojedzony:szok: wcześniej to miska mało było..

I @ przyszła :-) hehe szaleństwo :-D bede dziś swiętować:-D Która pije co wieczorem?? Może piwko z soczkiem bądz jakie winko to podeśle:-):-)

Ostatnia edycja:
21143_403085636430315_234474634_n.jpg

Adolina jak o 10 wypiła 3 , o 11:30 poszła spać, tak śpi do tej pory. Dwa razy stekła, dałam smok, i śpi, poszłam przed chwiląsprawdzić, smok wypluty, a ona śpi, zając mały!
Future dla mnie masakra, ja bym swojemu dziecku tak nie robiła, i musiałam wyłączyć, bo mi przykro było, że ona to dziecko tak męczyła, oczywiście według mojego odczucia, bo tamtemu dziecku źle nie było:-) Ja rozumiem, że dziecko w łonie w wodach pływało, ale jednak teraz już płuca uruchomione, i chyba raczej nie potrafi oddychać jak ryba. O uszach nie wspomnę nawet, ja sama nie nawidzę jak mi woda do uszu wlatuje:-D

hahahhahaha mafu - jedziemy na jednym wózku, do mnie też przyszła dzisiaj, zaraz po tym jak zobaczyłam I kreskę na teście ciążowym, tak mi się morda cieszyła, że nie wiem, oj stresa miałam jak cholera. Czas wreszcie do gina się wybrac po anty, bo drugi raz nie chce tego przeżywać.

fasolka35
Odp: wrzesień 2012 ;)
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...34474634_n.jpg

buahahahhahahhaha uśmiałąm się :)))

fasolka
- a co do ząbków, to w sumie moze nie wiem się nie znam, a długo takie cuś moze potrwac ? jeden jej wyszedł, a drugi juz prawie​

Tak przy zabkowaniu dziecie marudne jak i z jedzeniem ma "rewolucje" ale też nie musi ;)tak samo może gorączkować czy biegunkowac...zależy od dziecka ;)a zabki również różnie wychodzą niekiedy się to wleeeecze a niekiedy raz dwa ;)

Ja na szczęście z ząbkami nie miałam przebojów nigdy. Jak czułam, że ten etap się zbliża, ale zawsze po 6 miesiącu to profilaktycznie smarowałam dziąsęłka żelem. Nigdy w zasadzie nie doszukiwałam się zębów wcześniej. Wychodziły chłopcom zęby tak 6-7 miesięcy. Jak już mieli dwa na dole dostawali szczoteczkę, i pięknie pili wodę z tej szczoteczki przy "myciu zębów" Jak nauczyli się pluć bez połykania:)-D) to kupowałam pastę do mycia. Efekt: wszyscy trzej zero próchnicy, starsi maja może po dwa naprawione ubytki, a Kaci ani jednego. W Święta wypadła mu jedynka na dole. Moi chłopcy jak szli do szkoły mieli już zęby stałe.
Mam nadzieję, że moja panienka tez będzie miała takie zęby. Wszyscy mają zęby po mnie:-D

Wiem będziecie mnie miały za wyrodną matkę szczególnie Ty Axa:-p Ale przyznam się Wam że gdzieś od 3 tygodni Arturo jak lezy w wanience to już nie trzymam mu główki żeby uszek nie zalewało i powiem Wam, że on bardzo to lubi i jak chce mu głowę umyć i podnoszę główkę to się wygina i wkurza:tak: Bałam się bo to mówią ze zapalenie łatwo złapać, ale z drugiej strony mama mojego brata od początku tak kąpała bo nie wiedziała że niby tak nie wolno i żadnego zapalenia ucha nie miał. Ja tam na początku uważałam żeby nic nie kapło, a teraz po kąpieli na chwilę czapę załozę żeby w razie czego uszko się jeszcze osuszyło i tyle.:-p A mały ma taką gąbkę na spód tak że jest w 7 niebie podczas kąpieli.. Zauważyłam że jemu ważne by tak jak na tym filmiku nos wystawał a reszte ma gdzieś:-p

Palma- hahaha to mam rozumieć że też świętujesz?:-p:-p:-D:-D

reklama
Palma szczeze powiem ze nie pamietam ile to moze sie ciagnac Szymon jak miał 4 mies to miał juz cztery zeby ,jemu zawsze po dwa naraz wychodziły z apetytem nie miał problemu ale miał stan podgoraczkowy i lekkie biegunki i mega marudny był i jemu ciezko te zeby wychodziły , a Dorota miała puzno zeby pierwszy ok 7mies ale u niej to łagodnie szło i szybciutko az sie boje jak tym razem bedzie:cool: bo mała generalnie z zachowaniem itd do brata podobna:szok::-)

Mafu ja tez mam taka gabke miska na to mała kłade i wody duzo i ciepło bo tak lubi szczeze na uszy nigdy przy zadnym nie uwazałam w kapieli zmoczyły sie nie raz i nigdy zadne z uszami problemow zadne nie miało:-p

Ostatnia edycja:
Do góry