reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewczyny to i ja piwa sie zwami napije:tak:mloda od wczoraj na butli mm, je co prawda malo bo ok 90-100 ale zawsze to cos...wczoraj dalam troszke gruszki i wieczoram wysypana byla, dzisiaj juz ok .Mam pytanko jak zatrzymac laktacje?

claudynko zdrowka!!!

Ostatnia edycja:
reklama
MAFU moje dziecie też lezy we wanience i uszka ma zakryte a uśmieszki mi daje :D uwielbia tak lezeć i szlapać sie :)czapki ani razu po kąpieli nie miało me dziecie i wsio oki ;) ps.też mamy ta gąbke ;)
MARLENA można wysuszyć jakimiś tabletkami ale ja tam odradzam...po prostu ściągaj sobie laktatorem tak abys poczuła ulgę(tyko nie przesadzaj z tym bo wiesz tyle ile ściągasz tyle sie produkuje na nowo i kółko zamknięte jak za dużo ściągniesz) :)z poczatku bedzie więcej dyskomfortu(tak z 2 3 maks dni)ale potem laktator zbedny będzie bo mlesio samo zanikać bedzie gdyż już nie będzie się miało po co produkowac ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja młoda najczęściej w wiaderku kąpie ( na siedząco) ale jak kąpiemy się razem i myje jej głowę to leży na moich nogach z zanurzonymi uszkami. Ale i tak najbardziej lubi pływać na brzuszku:p Hihra się wtedy strasznie:-) Kluska jak zasnęła po 13 tak śpi nadal:baffled:

Mafu ja dołączam, do mnie też dzisiaj wpadła cioteczka:-p:-D I z tej okazji chlapnę sobie Baileys-ika wieczorkiem:p
Fasolka jak dziecko pójdzie spać:tak:wtedy to się weekend dla nas zaczyna:-D:-D

Marlena- no to jesteśmy na wieczór umówione ;-)

No my taką samą mamy gąbeczkę i bardzo z niej zadowolona jestem:tak:

az sie boje hehe co to bedzie tyle czasu abstynencji:-D

my tez mamy gabeczke do tej pory sprawdzala sie rewelacyjnie, ale odkad mloda lubi duzo wody to kupilismy fotelik
PRIMA BABY - Fotelik do kąpieli _HIPCIO (2902286907) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jednak najlepiej to lubi jak mama ja trzyma i przewraca raz plecki,raz brzuszek:laugh2:

o kupa byla i puierwszy raz nie plynna :szok:a zbita...

Axa no coś ty, ty poważnie mowisz?
mi się wydaje to cudowne na tym filmiku. dzieci takie spokojne. chciałabym mojemu tak zrobić, ale to już stary koń.
a ta położńa tak umiejętnie to robiła, ze noska nie zamoczyła chyba ani razu. Piękne to było jak dla mnie.
ale rozumiem twoje odczucia kochana ;)

a co do uszków, to ja zamaczam dzieciom normalnie. ale też nie zakładam latem czapek ;) i wiosną ciepłą i jesienią raczej też nie :-D tzn Helence, bo Guciu to zimą prawie rodzony ;)

Młoda sie obudziła a spała od ok10 z przerwa na butelke :szok: :szok: ok 6 godz ciekawe co w nocy bedzie robic :-p

Future ja z czapkami tak samo ,jedynie latem bardzo pilnuje jak jest bardzo ciepło zeby głowe osłonieta miały od słonca zeby jakiego udaru nie było ,a Dorota jak była mała to blokerem ja musiałam smarowac i do wozka parasol od słonca bo uczulenia na słonce miała do ok 2 roku zycia:nerd:

Moja dostaje czapę tylko na spacer. Jak się urodzi a ja byłam przez 5 dni w szpitalu to moja mamuśka soe nią zajmowała. Ona to młodą tak mi przegrzała, że z potówkami walczyłam jeszcze 2 tygodnie po jej wyjeździe, Mała na sobie miała body z długim, pajac, skarpety i czapeczkę zawsze na noc:szok::-D:-D do tego wsadzała ja w rożek i pod kocyk:-D:-D ciemieniuchy też się dorobiła przez to chyba:baffled::-D Cud że się nie pochorowała od tego:szok:

Oooo... gwiazda wstała idę ją nakarmić może zje więcej niż 30ml:baffled:

KASIEQ ja przegrzałam Domisia i przez to też ciemieniucha że ho ho :/ ale teraz jestem mądrzejsza i przy Alanku a już w ogóle przy Marcelku ciemieniucha taka ze nie trza nic robić(przy Marcelku w sumie jej nie widze?)...a no i może przez to niespokojniej spał Domiś...
STOKROTKA BRAWO:))nie dość że główkę ładnie trzyma to i wywrotki robi a ój ledwo co niedawno zaczął lepiej główkę brać do góry :p
MALUSZEK hehe i jeszcze na golaska :D

reklama
No ja też czapoli nie ubieram, po kapieli też nie ubierałam ale od kiedy właśnie kąpie w ten sposób to zakładam na dosłownie 5 min. w sumie to wloski mu też przez to dosychają:tak:a ciemieniuchy nie ma. HEh wiem co to potówki bo jak pamietacie to moj mały też jak ze szpitala przyjechalismy to po tyg takich dostał że szok. A to przez to że mama mi mówiła że dziecko trzeba cieplo ubierac..no to ubierałam a babcia jeszcze tak jak kasieq u Ciebie w rożek albo kocyk zawijała...

Do góry