reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

patrysia no to dobrze pamiętam heh chociaż coś u mnie good funkcjonuje, mi przypadał macierzyński do końca stycznia, ale poszłam już złożyć wniosek żeby potem nie zapomnieć i mam do końca lutego,ale moja szefowa mi mówiła, ze najpóźniej musiałabym to załatwić 7dni przed końcem ale ja wolałam szybciej znając moja sklerozę to na bank bym o tym zapomniała heh bo bez tego wniosku przysługuje 20tyg macierzyńskiego a z wnioskiem 24 tygodnie, a co potem będziesz robić patrysia, będziesz szukać pracy czy z dziećmi zostajesz?

a ja dzis znowu utluke mojego m no przysiegam utluke! pojechal na rozmowe o prace do innego miasta i nie wziął tel utluke no utłukę

reklama
Z tym koprem wloskim to poczytalam jeszcze raz i na stronie centrum zywieniowego jest napisane, ze chodzi o estragol (obecny rowniez w anyzu, bazylii ) ktory w skoncentrowanej postaci moze byc szkodliwy dla zdrowia . Normalne i nie systematyczne spozycie nie stanowi zagrozenia dla zdrowia. Natomiast milosnicy pesto, czy ludzie, ktory regularnie uzywaja herbatek w celu uporania sie z jakimis dolegliwosciami otrzymuja duza ilosc estragolu do organizmu. Dlatego ciezarnym kobietom i dzieciom odradza sie herbatke z kopru wloskiego czy herbatke anyzkowa

Voor zwangere vrouwen en baby’s wordt geadviseerd:

• Geen venkelthee en anijsthee te gebruiken, bijvoorbeeld tegen darmkrampjes bij baby’s of om de melkproductie te bevordere
wiec mysle , ze jak ktos nie uzywa codziennie nie wiem jakich ilosci to nie jest zle, nie wiem czy na takiej herbatce jest napisane ile mozna wypic maksymalnie. Inna sprawa jest ze tu gdzie mieszkam ludzie nie wolno zbierac grzybow, bo ludzie boja sie zatrucia. Zatem mysle, ze wszystko z glowa.

A nasz skarbek konczy dzis 3 miesiace i dal mamie pospal co 8 . Cos tam sobie kichnal, pogaworzyl i dopiero potem wolal jesc.

Milego dnia dziewczatka!

Wpadłam sie przywitac sobotnio bo w zasadzie dzien rodzinny;-):-p,Chorym zdrowka :tak:ja dzis mam labe bo moja w nocy koncert dała i moj m stwierdził ze on dzis z dzieciakami sie wszystkim zajma a ja mam lezec odsypiac i odpoczywac:-D:-D

Dziń dybry!
wczoraj myslalam, ze kompem rzuce. napisalam taaaaaaaaaaakiego dlugiego posta, wkleilam nawet fotke............i sie poszlo gonic...... bo mi sie net zawiesil w momencie zatwierdzania. juz nie pamietam co tam i komu pisalam, normalnie porazka tutaj z internetem. a na domiar zlego dzis od rana prad pojawia sie i znika...
a fotke to mialam zamiar wkleic ta:
Zobacz załącznik 523417
zeby sie pochwalic, jak tutaj spacerki realizujemy ;-)

ehhhhhh...
ide po kawe, jak sie uda wode zagotowac na tym pradzie :/

Ja jeszcze będąc w ciąży zakupiłam pieluszki wielorazowe Happy Flute. Jak przyszły to się okazało, że made in china, ale wyglądają porządnie. Jak na razie to tyko raz użyłam jedną i wydaje mi się, że mało chłonne.
chłonności nabierają po kilku praniach dopiero
ja swoje zamierzam uprać z 6 razy i dopiero założę
właśnie mi się pierwszy raz piorą
dobrze jest też odtłuścić raz raz na jakiś czas pieluszki i zrobić to też przed pierwszym użyciem
ciepła woda z płynem do mycia naczyń i moczysz w tym pieluszki
a później pierzesz normalnie w pralce
do prania nie stosuje się nic zmiękczającego, bo nie będą chłonąć

Hallo Kochane!
U nas szaro, okropnie.
Miłego dnia mamuśki.
Ayni (Adaśko nie ma na liście!) Dużo buziaczków dla Adasia z okazji 3 miesięcy!!!!

Ostatnia edycja:
AYNI tak jak piszesz z umiarem i nie bedzie nic szkodzic :) piszesz ze grzybów nie jedzą bo boją sie zatrucia dla mnie to lekka przesada gdyz jadalne grzybki nie szkodza :)no ale trzeba sie na nich znac ot tyle...
FASOLKA super dzien ci M przyszykowął :)
LOTKA ja na takie spacery bym się nie pisała :p nie lubie łazikowac w śniegu a tu jeszcze z wóziem :p
TYGRYSKU no ja w ogóle o tym nie wiedziałam także dobrze żes dała znać w tym temacie...po macierzyńskim ubolewam ze nie mamy wychowawczego :D :p a tak na serio to ja w domku będe bynajmniej do czasu pójścia do szkoły Marcelka...ogólnie plan taki że ja cały czas w domku ale wiadomo życie różne scenariusze pisze i być może będe musiała i ja iść do pracy...

EDIT.AXARAI to żeś sie rozpisała :p

Lotka gdzie Ty konkretnie jesteś, cala rodzinka czy jak bo mi się coś przeoczyło heh
fasolka miłego odpoczywania
ayni wszystkiego naj
patrysia no to tak jak ja z tym byciem w domu, koszta pojscia do pracy matki wieloródki heh ale sobie nazwalam sa czesto większe niz same zarobki, a wiadomo, ze firmowe ubranka i zabawki dzieciom matki nie zastąpią, ja póki będę miała dla siebie na suchy chleb a dla dzieci na wszystko co jest im niezbędne do prawidłowego rozwoju będę w domu, z oliwka tez praktycznie do 3 roku życia z przerwami byłam, potem ona poszła do przedszkola, ja do pracy a teraz jest Jaś i mu tez się należą chociaż te 2-3 lata

nikt nie jest napisany na liście z 15 września hm

Ostatnia edycja:
reklama
czerwony alarm !!!!!!!!!!!

szybko mi doradzcie ( bo ide za godz do apteki ) jaki smoczek mam kupić mojej małej, właśnie się zorientowałam, że ten który miała z Aventu jest od 0-3m a ona ma 3,5 , może przez to mnie dręczy i ciągle jęczy ???????????? Ona jest z tych dzieci co smoczek, tylko do spania w dzien :)

Do góry