reklama
Palma-ćwiczymy i właśnie też to wkladanie stopy do buziaka nam się udaje,ale Kac chyba nie wie,że to jego element
I u nas na rączki jest po 18,a tak to grzecznie leży na kanapie lub na macie albo siedzi w bujak postawionym na stole. Kacper uwielbia swój przewijak:-) bawimy się na nim nawet godzinę
I u nas na rączki jest po 18,a tak to grzecznie leży na kanapie lub na macie albo siedzi w bujak postawionym na stole. Kacper uwielbia swój przewijak:-) bawimy się na nim nawet godzinę
Palma moja co prawda przebiera nogami w powietrzu jakby udział w maratonie brała tak pedałujeale tak wysoko nie zadziera nie łapie i do dzioba nie wsadza wszystko w swoim czasie kazde dziecie inne i w innym czasie rozne rzeczy robi .Moje trzecie a kazde inne w rozwoju psycho -ruchowym,zreszta Axsa to zademastrowała pieknie fotka synusia :-)
axa - ale Kacuś do Ady podobny )))
gorgusia - po 18 zazdroszczę, moja po 18 śpi juz na noc, ale do 18 od 6 rano noszę ją na rękach, mamy
bujaka , huśtawkę i milion innych cudów, nic nie działą, a jak bym ją na macie położyła, albo na łóżku - olabogaaaaaaaaaaaaaaa chyba by mi "w pysk" dała hahahhahahahah
fasolka- no wiem, że na każdego pora, ja mam teraz jazdę po wizycie mojej tsciowej głupek ze mnie
gorgusia - po 18 zazdroszczę, moja po 18 śpi juz na noc, ale do 18 od 6 rano noszę ją na rękach, mamy
bujaka , huśtawkę i milion innych cudów, nic nie działą, a jak bym ją na macie położyła, albo na łóżku - olabogaaaaaaaaaaaaaaa chyba by mi "w pysk" dała hahahhahahahah
fasolka- no wiem, że na każdego pora, ja mam teraz jazdę po wizycie mojej tsciowej głupek ze mnie
axarai
dziecioholiczka......
A wiecie co, patrze wczoraj a mój Kaci ma na dole szparę między jedynkami i to sporą, obejrzałam zęby, a mu się dwie jedynki na dole bujają szkoda ząbków, bo Kaci ma ząbki bez żadnego ubytku, zresztą wszystkie moje dzieciaki mają takie zęby, i zawsze było mi żal jak wypadały. Rany jaki mój synek duży, zęby zmienia. A Emi 13 stycznia 18-nastka, a 17 egzamin na prawko. Dobrze, że mnie Ada odmładza
Fasolka ma rację, każdy dzieć inny. Kaci był najzdolniejszy. O rany właśnie przypomniało mi się, że w nocy miałam sen, że Ada już sama siadała Haha, a ona nawet głowy nie chce podnieść:-)
Fasolka ma rację, każdy dzieć inny. Kaci był najzdolniejszy. O rany właśnie przypomniało mi się, że w nocy miałam sen, że Ada już sama siadała Haha, a ona nawet głowy nie chce podnieść:-)
D
Doloress
Gość
Ja do Zuzolki dzisiaj:
- powiedz słoneczko kocham cię mamusiu
na co moje dziecko:
- ach
chyba oznacza to tak
ja mam dziś schizy, bo mi młoda ciągle podsypia, a tak zazwyczaj nie śpi
już 3 raz od 7
a spała ponad 9 godzin
boję się czy coś jej nie jest
moje serduszko takie grzeczne
zajmie się sama na macie edukacyjnej, na leżaczku, a ja tylko czasem doskakuję - jak muszę coś zrobić
bo inaczej to lubię sobie z nią siedzeć i gadać
wczoraj udało mi się nawet wyszorować łazienkę, a trwało to ponad godzinę - że też nie znam żadnego czary mary
wczoraj po ponad miesiącu wreszcie pojawili się fahmany dokończyć kuchnię, ale za to nie wzięli kasy za półkę dodatkową
prezenty zakupione
elegancka kiecunia dla niuni też house manager - kreatywna kura domowa: Sukienka dla Misiuta ;o)
jeszcze tylko torta chcę zamówić na chrzest, bo babcia funduje, a byłam w piekarni i powiedzieli mi że za tort na bitej śmietanie 40zł
a co do lekarza to byłam u kardiologa i z wrażenia, że czekałam na niego prawie 4h nie powiedziałam najważniejszego ;/
już chcę mieć za sobą chrzest, nie lubię takich imprez
zakupiłam sobie groupona na czyszczenie ząbków, bo zażywaniu w ciąży żelaza - cyckaniu go - zrobiły się lekko żółtawe
a i jutro chcę kupić spieniacz do mleka z biedrony
dobrze, że mamy jeszcze bony od m z pracy to nie umrzemy póki co z głodu
miłego dnia :-)
już ktoś chyba o tym pisał
a może m odciągnąłby ci??? jako ostatnia deska ratunku
ja się śmieję, żeby mi mój zaczął cyckać to od razu będę mieć więcej mleczka
współczuję Adriankowi, zdrówka i kciukasy &&&&&&&&&
to ja na twoim miejscu oddałabym obcym
a tak apropos ubrań, wczoraj m ubierał Zuzkę po kąpaniu i okazało się, że w śpiochy 62 nie wchodzi, a ja niecałe 3 tygodnie temu zapakowałam 2 pudła rzeczy 56, a wczoraj kolejne 2 rozmiaru 62
na szczęście rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre 62 jeszcze będą dobre
moja Zuzka śpi w nocy w łóżeczku
oooo ja cię pierniczę
ale się uśmiałam
ostatnio miałam chęć wypucowania małej rączek antybakteryjnym jak widzę, że ktoś ją po rączkach całuje
m mi powiedział, że mam schizy
to ta sikiera może na przerwanie tych ciętych relacji;-)
no to ja tak miałam z dzisiejszą nocką
ale młoda spała do 7 więc trochę się wyspałam
ale tylko trochę
Jak będzie koniec świata
To dobrze
Bede gotowa
Mam nadzieję
Wezmę córke w objecia
Męża pod rekę I pójdziemy
Do lepszego świata
Bez bólu I lęku
Pełnego miłości
A jak nie będzie
Cóż-trudno
Bedę czekać z niecierpliwością
Z tęsknotą bedę wypatrywać dnia
Końca świata
Lepsze to niż śmierć
Choć I tak trzeba będzie umrzeć
by przejść
Do lepszego życia
10.12
no to w razie czego mamy chody
na jakim przejściu powołać się na znajomości
no to ile można nie mieć @???
bo ja po porodzie ponad 3 miesiące
to ja puszczę totka
o jeruna
tacy lekarze to się mijają z powołaniem
moja jest takamiła i uprzejma, że mi bokiem czasem wychodzi
i wszystko zbada, odpowie i pyta czy coś jeszcze...
- powiedz słoneczko kocham cię mamusiu
na co moje dziecko:
- ach
chyba oznacza to tak
ja mam dziś schizy, bo mi młoda ciągle podsypia, a tak zazwyczaj nie śpi
już 3 raz od 7
a spała ponad 9 godzin
boję się czy coś jej nie jest
moje serduszko takie grzeczne
zajmie się sama na macie edukacyjnej, na leżaczku, a ja tylko czasem doskakuję - jak muszę coś zrobić
bo inaczej to lubię sobie z nią siedzeć i gadać
wczoraj udało mi się nawet wyszorować łazienkę, a trwało to ponad godzinę - że też nie znam żadnego czary mary
wczoraj po ponad miesiącu wreszcie pojawili się fahmany dokończyć kuchnię, ale za to nie wzięli kasy za półkę dodatkową
prezenty zakupione
elegancka kiecunia dla niuni też house manager - kreatywna kura domowa: Sukienka dla Misiuta ;o)
jeszcze tylko torta chcę zamówić na chrzest, bo babcia funduje, a byłam w piekarni i powiedzieli mi że za tort na bitej śmietanie 40zł
a co do lekarza to byłam u kardiologa i z wrażenia, że czekałam na niego prawie 4h nie powiedziałam najważniejszego ;/
już chcę mieć za sobą chrzest, nie lubię takich imprez
zakupiłam sobie groupona na czyszczenie ząbków, bo zażywaniu w ciąży żelaza - cyckaniu go - zrobiły się lekko żółtawe
a i jutro chcę kupić spieniacz do mleka z biedrony
dobrze, że mamy jeszcze bony od m z pracy to nie umrzemy póki co z głodu
miłego dnia :-)
Dziewczyny ratunku....znowu mam zapalenie w prawej piersi. Strasznie mnie boli....Napchałam sobie kapusty w stanik,wzięłam paracetamol,ściągnęłam mleko i boli strasznie mocno :-( Do tego mam dreszcze,więc przypuszczam,ze temperatura niedługo się pojawi :-(
już ktoś chyba o tym pisał
a może m odciągnąłby ci??? jako ostatnia deska ratunku
ja się śmieję, żeby mi mój zaczął cyckać to od razu będę mieć więcej mleczka
czesc dziewczynki
mam chwilkę bo starszak na nocniku siedzi
Adriankowi wyszedl gronkowiec zlocisty... jutro idziemy na szczepienie więc zobaczymy co lekarka powie,..
Dolores no wlasnie opierniczyl, ze wzięla te rzeczy mimo, ze one będą u mamy...no wszystkich Sebek zaskoczył
współczuję Adriankowi, zdrówka i kciukasy &&&&&&&&&
to ja na twoim miejscu oddałabym obcym
a tak apropos ubrań, wczoraj m ubierał Zuzkę po kąpaniu i okazało się, że w śpiochy 62 nie wchodzi, a ja niecałe 3 tygodnie temu zapakowałam 2 pudła rzeczy 56, a wczoraj kolejne 2 rozmiaru 62
na szczęście rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre 62 jeszcze będą dobre
Dziewczyny,a wasze Maluszki spia same w lozeczkach w nocy? bo moj spoczko zasnie,a czasami wybudzi sie po 2 h i placze,bo spiacy,ale zasnac juz tam nie zasnie,wiec ja go do siebie i baaa spi jak zabity...
Nie chce go przyzwyczajac,ale zbytnio nie wiem jak mam go uspokoic jak sie przebudzi ( a glodny byc nie moze,bo to po jedzeniu godz -dwie)... jak jest u Was?
moja Zuzka śpi w nocy w łóżeczku
Na bolące piersi dobry prysznic goraca woda..przynajmnej mi pomaga
Widze Axi weekendowy odwyk od forum
Ja wczoraj mialam taka akcje z Mezem do tej pory ie smieje
Mała lezala na przwijaku jak zmienialam jej pieluszke i obok lezał jej smoczek ,który przez przypadek osikala mówię do M zeby poszedl zrobic ze smoczkiem porzadek zeby mogla go dalej czasem do buzi wlozyc( bo za bardzo nie lubi) i poszedl...wiadomo,ze trzeba wyparzyc a on przychodzi po 2 min ze smoczkiem i mi daje..to pytam juz wyparzyles?!?! on: nie umylem ja: ale trzeba wyparzyc on: a jak umylem mydlem antybakteryjnym to nie wystarczy???
moja mina bezcenna!!! i poszedl go wyparzyc..
oooo ja cię pierniczę
ale się uśmiałam
ostatnio miałam chęć wypucowania małej rączek antybakteryjnym jak widzę, że ktoś ją po rączkach całuje
m mi powiedział, że mam schizy
hymmm to jednak ta siekiera pod choinkę dla teścia to nie wiem czy dobry prezent i tak relacje są "cięte" no ale to w końcu od mikołaja będzie
to ta sikiera może na przerwanie tych ciętych relacji;-)
Witam porannie:-)u nas nocka ok wieczorem młodej sie poprzestawiało i chodzi spac o21.30ale spi ładnie do rana ide kawe zrobic bo jakas niewyspana jestem ale tak to jest jak sie poł nocy filmy oglada
no to ja tak miałam z dzisiejszą nocką
ale młoda spała do 7 więc trochę się wyspałam
ale tylko trochę
Ale mnie cyc boli...gorączki już nie ma,ale cyc jeszcze obolały i czerwony. Ech...z tym moim karmieniem. Z każdym kolejnym zapaleniem mówię sobie,że to koniec z karmieniem,ale nie umiem sie z nim rozstać. Tak się do laktatora przyzwyczaiłam
Ja nie biorę witamin,ale jakieś chyba powinnam zacząć. Wypadania włosów nie zmniejszą,ale może trochę mnie wzmocnią.
Mój Kacper rzadko się śmieje na głos, nie przekreca się w żadnym kierunku- tylko kręci się wokół własnej osi Ale na każdego dziecia przyjdzie czas i nie można się stresowac.
Teraz Kacek śpi. Miał fajną noc- stańko od 21 do 8 i dwie krótkie pobudki na jedzonko.
Dziś bez spaceru,bo boję się cyca przeziębić.
Boicie się końca świata? Jeszcze niecałe 2tyg
Jak będzie koniec świata
To dobrze
Bede gotowa
Mam nadzieję
Wezmę córke w objecia
Męża pod rekę I pójdziemy
Do lepszego świata
Bez bólu I lęku
Pełnego miłości
A jak nie będzie
Cóż-trudno
Bedę czekać z niecierpliwością
Z tęsknotą bedę wypatrywać dnia
Końca świata
Lepsze to niż śmierć
Choć I tak trzeba będzie umrzeć
by przejść
Do lepszego życia
10.12
Ekspert Służby Celnej w stopniu młodszego rewidenta celnego melduje się!
czyli w skrócie - jestem celnikiem.
I już mnie po tym wyznaniu nie lubicie hehe.
no to w razie czego mamy chody
na jakim przejściu powołać się na znajomości
Moja nawet nie probuje sie przewrocic, jeszcze sie nie martwie ale zaczynam juz myslec co jest.Chichra sie zwlaszcza do obcych, usmiecha sie na dzien dobry.
Co do pytania o lekarza tutaj zeby isc do ginekologa to musze miec skierowanie od gp a ona uznala ze to normale.Jak sie do 3 mies nie skonczy polog to ide raz jeszcze.
Wiecie dzis mialam fatalna noc nie dosc ze zasnela ok 22 to o 12 na cyca a potem o 2 w nocy cyrki zaczela odstawiac. Jak na lozku je i przysnie lub na rekach bo trzymam chwilke do odbica to jest dobrze i spi co ja do lozeczka daje to ona w ryk.i tak do 5 rano . Az zaczelam szukac informacji na internecie co jest i nie wiem. Albo wymusza spanie na rekach lub w lozku, albo byla wyspana tylko przeciez nie moge jej pozwolic zeby sie bawila w nocy. Pomozcie i napiszcie co mam z nia robic?? Teraz spi po 4 krotnym odkladaniu do kolyski bo chciala na rekach i plakala.
Dziewczyny dziekuje za pomoc z tymi cytatami mam nadzieje ze sie wgra tak jak planuje.:-)
no to ile można nie mieć @???
bo ja po porodzie ponad 3 miesiące
A no właśnie, dziewczyny jutro jest 12/12/12 Magiczna data:-) Coś trzeba jutro zrobić, bo w takich dniach zazwyczaj sie wszystko udaje. No i moja niunia kończy 3miesiace jutro
to ja puszczę totka
tak,powiedzialam to lekarce,a ona ,ze nie ma zadnych przeciwskazan (nie mozna szczepic tylko wtedy, kiedy dziecko goraczkuje). Zanim go jednak zaszczepila to kazalam jej go osluchac...co zrobila,ale z laska,ze szok!
o jeruna
tacy lekarze to się mijają z powołaniem
moja jest takamiła i uprzejma, że mi bokiem czasem wychodzi
i wszystko zbada, odpowie i pyta czy coś jeszcze...
Hej ho:-)
My wstaliśmy po 9 ale w domu zimno i nie wychodziliśmy z łóżka czekając aż nam ktoś łaskawie nagrzeje
Arturo teraz ucina sobie drzemkę a ja kończę kawusie;-)
Najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych miesięcznic Bąbelków :-):-)
Gorgusia- uważaj na te grudkę, mi też sie taka zrobiła jak karmiłam, ale już przy końcu mojej przygody z KP, i mnie to zaczęło boleć, wzięłam prysznic i pod prysznicem rozmasowałam pierś, a potem położyłam się i tak na leżąco jeszcze masowałam ( wręcz uciskałam) i po chwili tak mi zaczęło mleko wyciekać i tak naciskałam do skutku aż grudka się zmniejszyła a potem znikneła. Spróbuj tak może pomoże, bo fakt faktem ciężko to rozmasować..
Plama- mój ostatnio wykorzystuje mnie strasznie, odłożę żle na rękach noszę zle, poloze znowu O! teraz moze być, i tak w koło macieju. A jeszcze odkąd odkrył swoje możliwości głosowe to drze się jak kot, i nie beczy tylko własnie sprawdza swoją skale i naszą wytrzymałość na ilość decybeli
Dziewczyna- &&& żeby jutro w końcu wszystko się wyjaśniło z małym
Axa- mój tez nie kwapi się nóg podnosić, wierzga nimi jak motorówka ale zeby wykminił że to jego te kończyny to jeszcze nie. A ile razy patrze na tego Twojego synka to normlanie nie moge schrupałabym w całosci taki slodziak :-):-)
My wstaliśmy po 9 ale w domu zimno i nie wychodziliśmy z łóżka czekając aż nam ktoś łaskawie nagrzeje
Arturo teraz ucina sobie drzemkę a ja kończę kawusie;-)
Najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych miesięcznic Bąbelków :-):-)
Gorgusia- uważaj na te grudkę, mi też sie taka zrobiła jak karmiłam, ale już przy końcu mojej przygody z KP, i mnie to zaczęło boleć, wzięłam prysznic i pod prysznicem rozmasowałam pierś, a potem położyłam się i tak na leżąco jeszcze masowałam ( wręcz uciskałam) i po chwili tak mi zaczęło mleko wyciekać i tak naciskałam do skutku aż grudka się zmniejszyła a potem znikneła. Spróbuj tak może pomoże, bo fakt faktem ciężko to rozmasować..
Plama- mój ostatnio wykorzystuje mnie strasznie, odłożę żle na rękach noszę zle, poloze znowu O! teraz moze być, i tak w koło macieju. A jeszcze odkąd odkrył swoje możliwości głosowe to drze się jak kot, i nie beczy tylko własnie sprawdza swoją skale i naszą wytrzymałość na ilość decybeli
Dziewczyna- &&& żeby jutro w końcu wszystko się wyjaśniło z małym
Axa- mój tez nie kwapi się nóg podnosić, wierzga nimi jak motorówka ale zeby wykminił że to jego te kończyny to jeszcze nie. A ile razy patrze na tego Twojego synka to normlanie nie moge schrupałabym w całosci taki slodziak :-):-)
Doloress- może pogoda tak na Twoją kruszyne działa. Mój Kac dziś o 10 wstał,a teraz znowu śpi. Spoookojnie. Fajnie o tym końcu swiata napisalas. Ja jeżeli faktycznie miałoby się to stać to zgadzam się po 16,bo wtedy już jest M w domu po pracy
Dałam wczoraj Małemu soczek gruszkowy :-) Pił cały zadowolony
Jej...prezenty. My chyba będziemy zmuszeni z Małym jechać do Galerii,bo nie mam go z kim zostawić...czarno to widzę...
Idę wózek na spacer ogarnąć...
Edit
Mafu- ta moja gruda wielgaśna jest. Jak macam cyca to mam wrażenie,że zajmuje całą pierś. Czerwoną mam całą prawą stronę piersi aż do pachy. I ilość pokarmu bardzo mi się zmniejszyła. Ścigałam jednorazowo 120-140ml a teraz ledwo 90 ściągam. Muszę mm podawać.
Dałam wczoraj Małemu soczek gruszkowy :-) Pił cały zadowolony
Jej...prezenty. My chyba będziemy zmuszeni z Małym jechać do Galerii,bo nie mam go z kim zostawić...czarno to widzę...
Idę wózek na spacer ogarnąć...
Edit
Mafu- ta moja gruda wielgaśna jest. Jak macam cyca to mam wrażenie,że zajmuje całą pierś. Czerwoną mam całą prawą stronę piersi aż do pachy. I ilość pokarmu bardzo mi się zmniejszyła. Ścigałam jednorazowo 120-140ml a teraz ledwo 90 ściągam. Muszę mm podawać.
Ostatnia edycja:
FutureMummy
Nieogarnięta mama dwójki!
a moj w zasadzie nie jest mocno aktywny. jedyne co, to dopiero rączką łapie to co mu wisi z pałąków. i nic poza tym.
reklama
D
Doloress
Gość
Gorgusia mam taką nadzieję, ale ona nigdy tak nie podsypia.
Dasz radę z prezentami... Małemu może się nawet spodoba cały wystrój itp. Nie będzie tak źle:-)
Dasz radę z prezentami... Małemu może się nawet spodoba cały wystrój itp. Nie będzie tak źle:-)