reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Młody dziś jakiś wrażliwy :-(i w nocy popłakiwał a to już mu się nie zdarza :baffled:

patrysia* u mnie bywa podobnie wczoraj np przez sen posikał sie tak że miał mokre plecy i obsikał poduszkę dodam ze leżał na plecach a na poduszce miał tylko głowę - spodnie miał suche nawet pielucha nie była bardzo mokra :szok:

stokrotka.af no ja mam ostatnio kosmiczny apetyt ale Ty to chyba przesadzasz - co się dzieje :confused:

Kilka dni temu nawiedziła nas skaza białkowa troszkę przez moją głupotę ale myślałam że jedno jajko nie zaszkodzi - dodałam je do ciasta na kajzerki. kajzerek było w sumie 8 sztuk i myślałam ze na taką ilość ciasta jedno jajko nie zaszkodzi a okazuje sie że stężenie białka było za duże :-(no i wyszły nam pryszczyki i zaczerwienienie na zgięciach walczę już któryś dzień mam maść specjalnie robioną od lekarza, kremik atoperal i myję w oliatum i coś zejść nie chce znaczy przygasło ale jeszcze trzyma sie yhh w takich momentach mam wyzuty sumienia ze bezmyślną matką jestem co ulega pokusom :zawstydzona/y:

reklama
Kilka dni temu nawiedziła nas skaza białkowa troszkę przez moją głupotę ale myślałam że jedno jajko nie zaszkodzi - dodałam je do ciasta na kajzerki. kajzerek było w sumie 8 sztuk i myślałam ze na taką ilość ciasta jedno jajko nie zaszkodzi a okazuje sie że stężenie białka było za duże :-(no i wyszły nam pryszczyki i zaczerwienienie na zgięciach walczę już któryś dzień mam maść specjalnie robioną od lekarza, kremik atoperal i myję w oliatum i coś zejść nie chce znaczy przygasło ale jeszcze trzyma sie yhh w takich momentach mam wyzuty sumienia ze bezmyślną matką jestem co ulega pokusom :zawstydzona/y:

No kochana pomyslalabym tak jak Ty,że taka ilosc to nie zaszkodzi, ja ostatnio zjadlam kawalek biszkopta z kremem... o widzisz ale jajka nie kazala mi odrzucic, mowila,że moge zjesc czy zrobic paste jajeczna..tylko u nas poki co nie stwierdziala,że mamy skaze bialkowa i koniec kropka...powiedziala,że wyglada na uczulenie i najpierw odstawiamy nabial..

Mojemy smaruje zgiecia talkiem,kapie w kisielku z maki ziem no i powiem Ci,że od kilku dni jest ładnie i coraz ładniej moj synek wyglada

RiSia butki świetne!! a Sebciu madry dzieciak:-D chciałabym to widziec i slyszec:-Da co do siostry to hmm ona chce od Was rzeczy a jej narzeczony jest przeciwko? hmm urazona duma czy co? ale ja nic zlego w tym nie widze tym bardziej siostra -siostrze. Pogadaj z nia ,że jesli nie chca to niech mowi zeby nie bylo tak,że wyrzuca

Dziewczyny ratunku....znowu mam zapalenie w prawej piersi. Strasznie mnie boli....Napchałam sobie kapusty w stanik,wzięłam paracetamol,ściągnęłam mleko i boli strasznie mocno :-( Do tego mam dreszcze,więc przypuszczam,ze temperatura niedługo się pojawi :-(

Dziewczyny ratunku....znowu mam zapalenie w prawej piersi. Strasznie mnie boli....Napchałam sobie kapusty w stanik,wzięłam paracetamol,ściągnęłam mleko i boli strasznie mocno :-( Do tego mam dreszcze,więc przypuszczam,ze temperatura niedługo się pojawi :-(

może okłady ciepłe lub zimne zrób sobie

Palma, Dolores:
Masuj mu zewnętrzną stronę dłoni-tak glaszcz. Powinno to zmniejszać napięcie i otworzyć rączki. Poza tym ćwicz taki tuptania nozkami przy zmianie pieluszki- tuptasz najpierw do dołu,a później do boków i rób coś takiego- daj Małemu swoje kciuki do łapek i po kolei najpierw brawo brawo nad klatką piersiową, później bum bum bum prostujesz rączki do boków i delikatnie pukasz w podłoże i na końcu skrzyzuj rączki na klatce i rób tulimy tulimy. I jeszcze ciągle z Twoimi kciukami rączki za główkę i takie tuptania rączkami do boków.

.

a jak rozpoznać to zwiększone napiecie??

Ja w ramach odchudzania się upiekłam dzisiaj mufinki :-p

podziel się proszę

:-D

Nie wiem co jest grane, małą od dwóch dni marudna, jak pije mleko to sie spina krzyczy i wypluwa butle, ma spuchniete całe dziąsła i białe plamki, dałam jej bobodent, ale większosc zjadła ... ciągle chce coś gryzc ...wczoraj mi zrobiła malinkę nba ręce :szok::szok:

może pleśniawki??

Dobryyy

Jakie kolysnaki jeszcze mozna spiewac dziecku ?

ja od dzis jade caly czas na "kotki dwa" i juz mi tchu brakuje :-D
ale dziala !

ja na necie znalazłam wiele. ale nuce jedna taka z pozytywki to chyba kołysanka J.S. Bacha.

jaś ma tylko jeszcze lekki katarek z rana. po 5 dopiero palimy w nocy nawet podwojnie go koldra przykrywam by było cieplej ale nie jest zimno. w dzien jest ok 23-24 w domu a spada max do 18-19
idziemy po poludniu po tatusia z pracy bedzie wracał.

Gorgusia to wszystko dlatego, że laktatorem nie opróżnisz tak dokładnie kanalików, jak ssące dziecko, i później robią się takie cuda wianki:sorry2:
W soboty i niedziele nie będzie mnie na forum, bo wojnę stoczyłam z M, który przy kompie chce non stop siedzieć, zamiast zajmować się rodziną, i ustaliliśmy, że weekend rodzinny będzie (tylko nie wiem dlaczego ja musiałam sobie też karę zrobić:dry:)
Wczoraj mieliśmy boską pogodę, śnieg prószył, a wcześniej nawaliło do kostek, chodziliśmy na spacerku, Kacek się wyszalał, no miodzio! W nocy natomiast zaczęło padać, śniegu resztki, chlapa okropna, siedzimy w domu.
Moja Młoda za to ma w nosie spanie w dzień. Od 3 dni idzie spać 3 razy po pół godzinki może:baffled: A poza spaniem ma ochotę na zabawę, noszenie, grunt, że nie płacze:happy2:
Jeszcze 6 dni i śmigamy do Polskiej:-) Jedziemy w niedzielę, bo TIR-y nie jeżdżą, no chyba, że się pogoda bardzo popsuje, to pojedziemy później:-D
Taycia na Wzgórzu też miałam znajomych na Ujejskiego:-D Maleństwo Okole w ogóle nie znam:-D

czesc dziewczynki
mam chwilkę bo starszak na nocniku siedzi :)
Adriankowi wyszedl gronkowiec zlocisty... jutro idziemy na szczepienie więc zobaczymy co lekarka powie,..

Dolores no wlasnie opierniczyl, ze wzięla te rzeczy mimo, ze one będą u mamy...no wszystkich Sebek zaskoczył :tak:

Ayni dziekuje :) ja :D

Stokrotka no ja sie śmieję, ze tak buty to mi 2 razyu kupowal , bukiet ślubny mialam zasuszony :-D

Maluszek
no własnie o to chodzi... ogólnie moj przyszly szwagier chyba nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje dziecko a ja tez nie lubię się narzucać... bo jest wiele rodzin, które są w potrzebie a jak ktoś ma wyrzucić na śmiec i to niech mi powie, że nie chce... a siostra jest taka, że szczerze nie powie...

reklama
Maleństwo, no pewnie, że znam, ale nie wiedziałam, że tam Okole:-D Właśnie się dowiedziałam, że mój fryzjer przeniósł się gdzieś na Śląską. A na Królowej Jadwigi pracowałam. Ja obstawiała, że Okole to po drugiej bardziej stronie Grunwaldzka, Czarna Droga gdzieś:-D
Rysia co za dziadostwo się przyplątało! To chyba w szpitalu go zarazili! Toż to dziadostwo ciężko wyleczyć, współczuję!

Do góry