reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

doberek
ja mam umowę do 11 stycznia, ale macierzyński kończy mi się w lutym, tyle,że zastrzegłam w firmie,że chce wykorzystać dodatkowe 4 tyg i teraz nie wiem czy w przypadku nie przedłużenia umowy przedłużą mi o te 4tyg czy to już zus czy w ogóle przepadnie? no i trzeba będzie do bidy pójść :wściekła/y:

młody odkrył swoje rączki obecnie zapamietale je ogląda, tzn.prawą ;-)
no i już 2 razy przewrócił sie z brzuszka na plecki :tak:

reklama
hej :)

u nas standardowo rano histeria i megawielka kupa. i chyba juz tak bedzie bo ja nie wiem naprawde nie wiem co mu jest. skonczy butelke odbije i w ryk. smoczek nie, na reku, na przewijaku nie, az w koncu sam sie wycisza i banan na buziaku... synus kochany :p. dzis przypadkiem wsadzilam palca w jego kupe bo chcialam sprawdzic czy mam z czego przebierac :-D

Merlin a mowia ze to caly tata :p no i smyk zarowno w pasach jak i bez niebezpieczny dzis fiknal z brzucha na plecy niespodziewanie :p
Taycia dziekuje ale chyba jednak kupie bo nie chce mi sie non stop otwierac lapka :p
Merlin no zobaczymy czy cos pomoze ksiazka mi glownie chodzi o karmienie i zachowania zwiazane z tym bo pediatra nie umiala mi powiedziec czemu po jedzeniu sie tak zachowuje
Cloudynka gdzie jestes? martwim sie...
Future ale ladna parka z Was ;)

moj kregoslup jest bardzo zadowolony ze kupilismy hustawe :)

Stokrotka ja mam umowe do konca grudnia i w moim przypadku sama musze napiac podanie do Zusu o te 4 tyg,tydzien przed koncem UM

Future wow ale masz cyca:-p:-)

Martusia ja wybralam od chrzestnych huśtawko-kołyske jutro chyba dojdzie,mam nadzieje,że u nas sie sprawdzi tak jak u Ciebie...juz nie moge sie doczekac:-p p.s bardzo ładnie mamuska wygladasz :-)

Pauline ahh jaka piekna czarnulka:-p

Tygrysek tez fajnie wygladasz:-)macierzyństwo po raz drugi Ci służy

Stokrotka świetne zdjecie tam gdzie synek rozkłada rączki

Jaka pogoda...snieg u nas pada i pada, ślisko,że ja sie juz boje jezdzic:-:)zawstydzona/y: ja dzis po hamulcach a auto jedzie i powiedzialam,że dopoki bedzie taka pogoda to ja nigdzie nie jade:/ bylismy dzis odwiedzic mojego brata,ma on coreczke moja chrzesnica w lutym skonczy 3 latka. Matko swieta jak ona Dawidka nie odsapywala na krok, i wszystkim chciala go karmic az musialam pilnowac, butelke od lalek chciala mu wcisnac:szok:mleczko chciala mu dac a ja mowie,że juz pil cycusia a ona,że to wode mu da i ciagle cos mu chciala wepchnac.. wygladala tak jak ja zawsze atakuje synka gruszka:-D w ogole ona jak krzyknie czy zapiszczy to on odrazu placze:-( masakra, godzina i mialam dosc:-puciekalam..

*martusia* a nie zastanawiałaś sie żeby pójść do poradni laktacyjnej - oni pomagają nie tylko w karmieniu pierisą ale wiedzą wszystko o zachowaniach dziecka co związane z karmieniem bardzo dobra poradnia jest ta która należy do szpitala św zofii chyba gdzieś na towarowej jest poszukaj w necie - zadzwoń i pogadaj co prawda wizyta płatna ale mogą coś pomóc

czesc dziewczynki
zabieram się za nadrabianie

Najpierw co u nas :)
w sobotę byliśmy u mojej mamci na urodzinach bo to Mikolajowa kobieta:D oczywiście Sebuś zaśpierwał babci "sto lat' i się babcia popłakała:)
My z mężem skorzystaliśmy i pojechaliśmy do centrum handlowego po kozali dla mnie i się pochwalić muszę, dostalam od męża takie buciki dkf188 - Gino Rossi
Dzisiaj organizowalam Mikołaja uśmiałam się jak nigdy byliśmy popłakani :tak:
Przygotowywałam długo na ten dzień Sebucia , tłumaczyłam kim jest Mikołaj ect.
Brat M byl Mikolajem i muszę Wam powiedzieć, że mam mega inteligentne dziecko i nie da się go oszukać :-D
Szwagier byl przebrany za Mikołaja, zmienił głos ect. Stał w korytarzu więc Sebciu jak go zobaczył (a bylo ciemno) mowi o pan...
na co oczywiscie szwagier udaje Mikolaja i jak wszedł do pokoju wszyscy do niego "witaj Mikołaju" a mój syn "To nie Pan to wujo":-D:-Dszwagier miał nie lada problem, zeby się wymigać z tego :-Dpotem Mikolaj rozdawal prezenty i mial dla Wuja... i Mikołaj mówi "Sebusiu weźmiesz i dasz wujowi prezent od Mikołaja" na co mój syn wziął prezent rozglądał sie po pokoju i mówi "proszę wujo" do Mikołaja :-Dwszyscy wpadli w taki atak śmiechu :-Dno nie dał się okłamać:-D

Poza tym odpampkowuję Sebastianka więc mam sporo pracy :tak:zazwyczaj mówi, siusiu jak już siusia, ale są postępy i to mnie bardzo cieszy..

Taycia u nas też odpada wstrzemięźliwość :-pa ostatnio zgubiliśmy gumkę i byla lekka schiza, ze w ciaży jestem :-D

Martusia ja tez nic nie dostalam nie martw sie:tak:moj ciagnie znowu w lewo...

Dolores ja zakładam na kurtke :tak:

Stokrotka u nas mówili do -10 ale u mnie jest -16...

Dziewczyna
zdrowka!

Monaliza gtaruluje sukcesu łóżeczkowego :)

Maluszek ciesze się, ze moje rady pomagają :)u nas nawet sudocrem odparzał starszego... u Adusia stosuje talk i nie wiem co to potowki i odparzenia :)

Tygrysku jednego w listopadzie, drugiego w grudniu a co najśmieszniejsze, że na urodzinach mamy zajadałam się sie śledziami i wczoraj maż mi się uważnie przyglądał, czy jem śledzie :-D o Sebka staralam się 2 lata o Adusia 5 miesiecy

Gorgusia mnie lekarze mowili, że nigdy nie będę mamą...:szok::-D i to trzech...

Palma a dlaczego nie zwrociłaś uwagi?? ja zwracam każdemu uwagę, że jak chce wziaść dziecko musi umyć ręce...nie calujemy w rączki i usteczka... itd...

Future ja też bym sie wstrzymala z tą maścią sterydową...

Ayni ja znam przypadki, że jak dziecko usypiało podczas karmienia butla a nie zjadlo konkretnej porcji mleka to bylo szczypane po policzkach... w konsekwencji mając 7 miesięcy dziecko ważylo 10,5 kg...:szok: gdzie mój 2,5 latek waży 13...

I rownież nie wybudzam jak mały śpi... dla mnie to jest hmmm zleksza chore... bo jak jest głodny to sam sie obudzi :tak:

Patrysia też nie mam @ i oby to by l powód karmienia a nie II kresek na teście :-D

Tygrysku niezly tekst do M :-D

Stokrotka ja Ci powiem tak... u mnie starszak nie daje spać bo wstaje w weekendy o 6:30, ale jak moj maż do niego wstaje to daje mu odespac... bo ważne jest dla mnie to, że jak jedzie autem do pracy, żeby nic mu sie nie stalo.. bo ja sie mogę z dzieckiem położyć na drzemkę...

Lotka super, że u Cynicznej wsio ok:)

Verita wg mnie to nie jest normalne, że jeszcze krwawisz... bylaś u gina?

Jaśminum Twoja pociecha najwidoczniej ma BB radar :-Dto tak jak moje jedzenio-radar.. co chcę zleść to się budzą i drą :-D

Polisia ja jestem zdania nic na silę... próbowałam starszego synka usypiania. nie chciał darl sie powiedziałam ok... przytulanie to krotki okres bo potem będzie tak, ze dziecko nie będzie się chcialo tulić do mamy więc korzystam:-D moja mama non stop mnie krytykuje, ze syn jeszcze w pampkach powiedzialam "moje dziecko moj problem - jak będzie gotowy wtedy zacznę"... i 4 dni temu moje dziecko powiedzialo, ze nie chce pampersa...Z drugim zrobię tak samo:)

nie macie litości dla niewobecnych :-Dnadrobiłam 3 dni :-D
a teraz idę spać:D

dziewczyny mam maly problem... mam siostrę, która będzie się starała o dziecko... no i umowa byla taka, że wsio jej zostawiam...a że u nich sie nie przelewa to wiadomo siostra chętna...,
ale dzisiaj byla taka sytuacja, ze dostala od nas wanienk i ciuszki i jej narzeczony ją opierniczył przy moim mężu...
nie chce , zeby się kłócili, ale tez siostra jest taka, ze nie powie mi wprost...
za to nie chce , zeby wyrzucili te rzeczy... bo wolalabym oddac potrzebującym...

dobranoc:*

w ramach samozaparcia z cyckowaniem póki co głównie laktator idzie w ruch ;)
dziś nie dzień ZuzkowoCyckowy
i zamiast spać - a wierzcie mi spać mi się chce cholernie, a spać nie potrafię w dzień - czekam na romantyczne spotkanie z laktatorem

a jutro muszę wstać wcześnie rano do lekarza buehhhhhhhhhhh
jak zobaczę ile jest stopni na termometrze to od razu mi się odechce lekarza

Risia dzięki za radę - muszę spróbować tak zachustować, bo inaczej nie wybiorę się do mojej ukochanej babci.
Buty sexi :)
Super z tym Mikołajem - uśmiałam się, ale masz inteligentne dziecko :-D
A co do siostry to nie do końca rozumiem - opierniczył narzyczony twoją siostrę, ale za co??? za to, że wzięła niepotrzebnie rzeczy czy co???
Ja porozmawiałabym szczerze z siostrą.
I w tej sytuacji jak miałabym wątpliwości czy skorzystaliby z rzeczy też wolałabym oddać potrzebującym

Pierwsza się witam, bo moja mała od 6 juz nie śpi :) ale leży w łóżeczku, więc mogę szkrobnąć

Polisia - moja mała jak skonczyła 3 m-ce to też inne dziecko, ma juz swoje godziny ustalone, potrafi w dzien zasnąć w łóżeczku i nawet w nim poleżeć trochę. Ale nadal jest moim małym "upierdliwcem ";-) lubi pomarudzić i się ponosić.

Gorgusia
- jestem załamana i podobnie jak martusia chciałabym skorzystac z Twoich rad w sprawie tego napięcia mięśniowego, pisałam wczoraj posta do Ciebie, ale moze nie zauważyłaś, a mianowicie była wczoraj u nas rehabilitantka i w godzine pokazał nam mnóstwo rzeczy i my nic nie pamiętamy ... czuje się jak idiotka,ale mysle , ze ta kobieta poprostu zbyt duzo w zbyt krótkim czasie.
Od wczoraj o niczym innym nie mysle tylko o tym, ze jestem beznadziejną matką, łzy mam na zakręcie, a wszystko przez to, że moja po*******ona teściowa to we mnie wzbudziła ... nonstop wydzwania , jak mała i ze nie mozemy jej zaniedabać, że ją zle nosimy itd... wczoraj dzwoniła chyba z 4 razy , pewnie o rehabilitantke pytać, a ja juz nawet nie odbierałam ..... do dupy ze wszystkim

Cloudynka - where are you ?????????????

naklupie ci zaraz
jesteś najwspanialszą i najukochańszą mamą na świecie
a rady i porady wszystkich miej w...

Ja tylko wpadam na chwilke pochwalic sie ze jade do spa na relaksik - sama bez dzieci :-) . Miłej niedzieli

takiej to dobrze
ja też chcę :-D

Dobryyy

Jakie kolysnaki jeszcze mozna spiewac dziecku ?

ja od dzis jade caly czas na "kotki dwa" i juz mi tchu brakuje :-D
ale dziala !

ach śpij kochanie jeśli gwiazdkę z nieba chcesz....
na Wojtusia w popielniku iskiereczka mruga...
był sobie król, był sobie paź i żyła też królewna... :-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Palma, Dolores:
Masuj mu zewnętrzną stronę dłoni-tak glaszcz. Powinno to zmniejszać napięcie i otworzyć rączki. Poza tym ćwicz taki tuptania nozkami przy zmianie pieluszki- tuptasz najpierw do dołu,a później do boków i rób coś takiego- daj Małemu swoje kciuki do łapek i po kolei najpierw brawo brawo nad klatką piersiową, później bum bum bum prostujesz rączki do boków i delikatnie pukasz w podłoże i na końcu skrzyzuj rączki na klatce i rób tulimy tulimy. I jeszcze ciągle z Twoimi kciukami rączki za główkę i takie tuptania rączkami do boków.

My po imprezie. Było bardzo fajnie i Kacperek dobrze zniósł ilość ludzi, hałas i wrzask dzieci. Jutro poczytam i odpiszę, bo padam.

reklama
Awersja- dzięki :-D

Kacper zjadł po 21 220ml mleka- 150ml mojego i 70ml mm,a przed chwilą wciągnął jeszcze flaszkę 140ml mojego mleka :szok: Strasnie duzo je...
Zjadł porcję przygotowaną na noc,więc o 1.30 jestem umówiona z laktatorem :baffled:

Do góry