reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
Ja już ten patent z pieluszką opanowałam 21 lat temu na Kamilku:-) Może nie dlatego, że smoczek wypadał, a dlatego, że jakoś tak głupio mi się wydawało jak śpi, bez przytulaczka:-) Tylko trzeba pamiętać, żeby tych pieluszek do przytulania mieć kilka, bo jak się przyzwyczai do jednego to nie da wyprać:-D Później moje dzieci zawsze miały nazwę dla tej przytulanki, ciapcia, tein na przykład:-D Na wyspach dzieci maja takie specjalne kocyki do przytulania, przeważnie z głową maskotki, ale też lepiej mieć ich kilka na zmianę:-)
Kaca zaprowadziłam do przedszkola dygając Ade w foteliku, bo wózek został w M-ka samochodzie, a M w pracy:crazy: i na spacer nie możemy iść. Ale za to postawiałam małą na balkonie i śpi. Ile może spać na tym balkonie co by nie zmarzła? Mamy werandujące, bo ja pierwszy raz wyrzuciłam dziecko na balkon.
Patrysia jakie zamęczanie!!! najprzyjemniejsza rzecz jak wejdzie się na forum, to pooglądać zdjęcia Naszych Cudeniek!!!! a Marcelek wymiata z tą bajeczną fryzurą:-)

reklama
Axarai wiesz co ja mam takich szmatek z glowa pelno, chyba z 6... Dostalismy jako prezenty na Adasia imprezie po urodzeniu. Najpierw nie wiedzialam co z tym zrobic czy to do wycierania buzi czy co... :eek: ale on nie jest zainteresowany tymi szmaciakami.

Cloudynko mysle, ze nie ma co przestawiac, wg mnie to dobry rytm. Moj maly podobnie spi, wieczor, noc, rano kolo 7-8 wstaje na mleko i pampersa, pogadamy, zwykle biore go juz na dol , posiedzi ze mna, nawet sniadania nie zdaze zrobic a on juz marudzi, ze chce dalej spac... Potem po poludniu znow chce... Mnie to niezwykle cieszy, bo jeszcze jakies 2 tyg temu nie chcial spac w dzien, a teraz ,mu sie odmienilo i ladnie spi w dzien i spac wczesniej chodzi (wczesniej o 23:crazy:)

Risia a co mu dolega ?

Cholerka zaraz zamarznę normalnie, młoda na balkonie w śpiworze, ja balkon otwarty co by ją słyszeć:eek:
Ayni właśnie to są szmatki do przytulania:-) Jak mu położysz obok buźki, to będzie się przytulał, a jak będzie większy, to będzie z nią chodził i przytulał się do niej jak np będzie zasypiał, albo pił mleczko. I będzie się wściekał, jak będziesz chciała mu ją wyprać ( mój patent to oblać czymś i powiedzieć "oj coś się wylało na tejna" i młody daje do prania) i będzie się wściekał jak się gdzieś zapodzieje. Takie to urocze.
W Pl też już widziałam te kocyki z główkami. o tak wyglądają http://allegro.pl/kocyki-do-przytulania-kocyk-niemowlecy-dla-dzieci-i2798177269.html, http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytulanka-wild-teddykompaniet-i2800894177.html

Ostatnia edycja:
Wiecie moja nie chce zadnego smoczka, wypluwa a jak przytrzymam sila to jakby zwymiotowac miala, wiec nic z tego. Zauwazylam ze bardzo jej odpowiada termometr smoczek jest w stanie zassac go i potrzyma nawet ze 2 minuty ale potem to samo.Na spacerkach owszem da sie zasmoczkowac tez na chwilke:-D.
Co do pieluchy przy twarzy z pierwszym synem sie sprawdzalo a teraz mi sie wydaje ze ona nie ma powietrza i jakos sie boje tak dawac:crazy:

Witam :)
Mój brat też nie mógł żyć bez pieluszki, nosil ją wszędzie ze sobą nie umiał bez niej zasnąć, a trzymał ją w buzi (tzn róg). Nazywaliśmy ją dziug, bo strasznie śmierdziała, tak jak Axa pisze trudno było mu ją wyprać :-D Baliśmy się, że będzie miał przez to krzywe zęby, a ma najładniejsze z naszej czwórki :) W każdym razie brat ma 18 lat i śmiejemy się z tego jego dziuga do dzisiaj :)

Co do spania to moja Mała śpi wtedy kiedy chce i ile chce...

Bebe świetna nazwa:-) Dziug:-) U nas Kac ma "tejn", bo jeszcze lubi wpić mleko z tejnem:-) Ada nie wiem jaką nazwę wymyśli, na razie też mówimy tejn. Mojej sis syn miał "ciapcie", a kumpeli "lucie":-)
Verita e nie udusi się, to tetra przecież;-) Didi jak kładę tak trochę na nosek, trochę na uszku, to aż jej oczy się zamykają z rozkoszy i zaraz zasypia.
Dziewczyny potrzebuję przepis na potrawkę z kurczaka, ale taki babciny, łagodny może któraś posiada?

A ja nie dawałam nie przyzwyczajałam...jakos wole jak juz to miśka gdzie teraz moje chłopaki maja i sobie spią ale chodzic itp.nie i wolę jakoś tą wersję...

Nowe mamusie witać witać i pisac :D

reklama
Ale mialam zonka w zeszla sobote. gdybym nie wlaczyla kompa i skypa zapomnialabym o urodzinach mojego B!!!!!!!!Jeszcze nigdy mi sie to nie zdarzylo a tu masz ci babo placek!:sorry: Szybko na zakupy-prezent: maszynka elektryczna. Tort-lodowy z hipermarketu. Impreza-zamowiony stolik w restauracji dla calej rodzinki. Uff...Kartka urodzinowa z druzyna barcelony i... wszystko gotowe.I nawet sie nie domyslil, ze wszystko robilam na ostatnia chwile:-D:-D:-D:-D:-D Dobrze, ze byl po nockach i spal do 13:-):-)A na prezent urodzinowy corcia w nagrode przespala caly pobyt w restauracji i nie zaplakala ani razu. Zuch dziewczyna!

Merlin ja mam taka sama agentke co do godzin na spanie wieczorne a wlasciwie zdecydowanie nocne. Nie ma szans, zeby po kapieli zasnela mi juz na dobre. Pospi moze z pol godz a potem juz sa cuda cudenka by ja uspic na dobre. Polnoc to jest jej pora koniecznie z cycusiem w buzi i niekoniecznie jedzac:no::no::no:No ale spi pozniej z przerwami na cyca nawet do 12 w poludnie:szok:Nie wiem dlaczego, ale nad ranem ma najlepszy sen
Mezus udany. Wie jak zagrac dobrze z zonka by mu uszlo na sucho:-D:-D:-D:-D:-D:-D
stokrotka dobre z tym Twoim mezulkiem i piesem. To tak jak moj B-poszedl do tesco tylko po make, wrocil z cala siata zakupow a o mace.... zapomnial. Hmmm... dodam, ze o piwku nie zapomnial..:-D:-D:tak:
Jasminum a u nas te krostki sie utzrymuja, nie jest ich wiecej ale wciaz tyle samo, pod broda i na pleckach najwiecej, takie chropowate. Dostalam od farmaceuty masc sterydowa. Mam stosowac raz dziennie i mieszac ja z kremem e45.Jak po 5 dniach nie zejdzie to musze isc do lekarza
Risia gratuluje przyzwoitego mezusia:tak::-)
Martusia no umarlam jak czytalam Twojego posta:-D:-D:-DCo za kobitka z tej twojej mamci!!!!!!!!!!!!BOOZE!!!Najlepiej oszczedzaj sobie wizyt u niej (mam nadzieje, ze nie urazilam:-)) I pamietaj, ze to twoje dziecko i to ty wiesz najlepiej co mu potzreba a czego nie. Twoja mama juz miala swoj czas na wychowanie ciebie, synka wychowuj ty sama. A kielicha to i ja bym sobie strzelila, at o tak, bez powodu:-);-)
Megan ale bedziesz miala mlyn swiateczny:szok:Masakra!My na szczescie wybywamy na swieta do Polski wiec nie robie NIC. A chrzciny na wielkanoc, tez rodzina zlatuje. Ach, dobrze, ze to jeszcze troche miesiecy zostalo
Axarai mam tak samo z moja Olivcia jak ty mialas ze swoim Kacem. Kazdego razu kiedy zapodaje jej smoka ona otwiera tak szeroko oczy, o tak: :szok: , no z taka wrecz pretensja i miny jakie robi by sie go za wszelka cene pozbyc sa bezcenne:tak: Cyca mi katuje, ciagle go ciumka, szczegolnie jak zasypia na noc. JAK MAM TO MOJE DZIECKO NAUCZYC SMOOOKA?????????????????????
Lotka masz racje co do ssania kciuka, moja Alicja ssala do 5 roku zycia, a teraz musi na noc zakladac aparacik silikonowy. Ale dlatego Olivke za wszelka cene chce przekonac do smoka
Risia bidulko ty. Ja z cycusiem ma tylko problem na noc. Malej by pasowalo, zebym mojego cycucha sobie odkroila i zostawila na ciumkanie na cala noc:wściekła/y:
Verita witamy witamy. Powiedz o jakim smoczku termometrze mowisz?

Ostatnia edycja:
Do góry