reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

ja zaraz przed okno skacze ten dziec moj znowu sie drze... glodny nie jest sucho ma pic dostal i drze sie i drze... kolka odpada bo nie zachowuje sie jak wtedy. chociaz moze? no ale dalam kropelki. baki ze hej, kupa tez. no ja nie rozumiem naprawde nie umiem wlasnego dziecia uspokoic :wściekła/y::szok:

ja czasem też tak mam

reklama
Hallo Kochane!
M miał wczoraj szlaban na kompa, no tu mu towarzyszyłam, trochę nie wiem dlaczego w zasadzie:crazy:
Doti spóźnione, ale nie mniej szczere Życzenia Rocznicowe!!!!
Rysia Wielkie Buziaki dla Adrianka z okazji wczorajszych 2 Miesięcy!!!!
Maluszek Żeby sie dobrze chował i dużo spał Dawidek! Z okazji 2 miesięcy buziaczki!!!

Ostatnia edycja:
udalo sie! spi! :D

heheh kochana nie martw sie nasz Krzyś zasypia codziennie o 24 :) i ile bym nie próbowała go przestawić i tak zaśnie dopiero o 24 jakby kto mu jaki pstryczek wyłączył - wczoraj już sie poddaliśmy z mężem nie lulaliśmy nic nei robiliśmy.. włączyliśmy film a mały albo leżał na kanapie a jak marudził to u nas na rękach i o 24 równo zasną bez żadnego krzyku płaczu marudzenia:tak: I wtedy od tej 24 ma najdłuższy sen do 4 rano :tak:a wcześniej daj boze śpi po godzinie a najczęściej po 30 minut :-(

czesc dziewczynki
maz na imprezie , gdzie małżonki nie zostały zaproszone :-p to siedzę sobię z dzieciarnią i mam czas dla siebie :cool:
Merlin piąstki to nic :-Dzobaczysz jak zacznie raczkowac i każdy napotrany paproch bedzie w buzi :-Dto dopiero masakra

:-D

Merlin
u nas ślinienie zaczęlo się od 3 miesiąca z pierwszy ząb wyszedł dopiero jak miał 7 miesiecy

Mój był w tamtym tygodniu na takiej ... przyszedł nabąmblony do domu i spał na kanapie nad ranem przyszedł do łoża i rzekl "och moja ukochana żona" i chrapał dalej - hymm pewnie to powiedział zebym śmierdziela jednego z łóżka nie wykopała a tak to mnie rozbawił :tak:

No jak ja nie cierpię tego wpychania do buźki :baffled:
Co do zebów to mnie straszą że własnie Krzyś moze mieć jakieś początki ale wierzyć mi sie nie chce bo to wcześnie :confused: Generalnie sie ślini ale nie tak mocno jak pisały dziewczyny wczoraj to z cyca nie schodził i tak sobie go właśnie ciumkał a ręce to nie źle sobie grysł no i smoka atakował ale tak nerwowo :confused2: patrzyłam do buzi ale nie ma nic ani zaczerwionego ani spuchniętego ...

Czyli mówicie że w ząbkowaniu jest taki etap jeszcze przejściowy gdzie zanim dziecku sie wybije to już wcześniej coś mu moze tam przeszkadzać :confused2: są na to jakieś metody żeby ulżyć ?

w kwestii mleczka, jeszcze nie wypróbowałam...
póki co postanowiłam się wstrzymać do czwartku (mamy wizytę na kolejne szczepienia) smaruje buzię Kremem Specjalnym z Emolium-pare razy dziennie i muszę uczciwie przyznać,że daje to efekt, tzn. skóra już nie jest sucha jak wiór :tak: a i krostki jakby zbladły, zobaczymy jak będzie dalej...

na poprawę humoru dla wszystkich roztrzepanych ;-)
mój TZ miał dziś zawieźć psa do teściów na czas naszej bytności w sklepie...ubrał się, wyszedł z domu, poszedł do samochodu, rozłożył koc na tylnym siedzeniu i....zorientował sie,że pies został w domu :-D
cóż skleroza nie boli ;-)

Nam też się zdaża :-D raz tak jechalismy z psem na szepienie ze wszystko przygotowywaliśmy, pakowaliśmy sie że też o psie zapomnieliśmy :tak:

Ja dzisiaj bardzo aktywnie, dostałam szału świątecznych zakupów :szok: dziecko pod pache i latam po sklepach.
udanych zakupów - ja na razie zamówiłam dla szwagierki córki prezent a przede mną jeszcze cała lista
nikt nie zauważył ;-)
właśnie niedawno stukło nam 10 lat po ślubie
i zażyczyłam sobie prezent ekstra :)

Wszystkiego najlepszego - dużo radości !

A MY DZIS KOŃCZYMY DWA MIESIACE:-):-):-) spadamy na msze bo po niej idziemy do ksiedza uzgodnic chrzciny:-)

Zdrówka, zdrówka, zdrówka i uśmiechniętych pysiaczków :-D

Monaliza, nam już ta wysypka pod brodą na szyi i na ramionkach zeszła, teraz za to pojawiło się coś na policzku, to raczej nie jest taka wysypka jak tamta, bo wtedy do były czerwone krosteczki a teraz są malutkie czerwone plamki. Na razie widzę tylko na jednym policzku, bo na drugim śpi, to nie mogę sprawdzić, ale być może to od tego, że dziś bardzo dużo czasu mała spędziła właśnie na tym wysypanym policzku, bo ją często do jednej piersi przystawiałam, bo mi się cholerny zastój zrobił albo coś podobnego:baffled:

witajcie , wreszcie znalazlam watek dotyczacy dzieci z wrzesnia 2012, moja corcia sie urodzila pod koniec, mam nadzieje powymieniac z mamami doswiadczenia :-)

reklama
czesc dziewczynki

mąż przyszedł przyzwoicie do domciu :p

Megan ja to mam wypady co tydzień na zakupki :p bez dzieci :tak:

Martusia dlatego my inwestujemy niestety w gumki :tak:bo też mnie przeraza a ja juz kiedys brałam tabsy, gdzie plamiłam przez 31 dni i szału dostawałam..

Doti wszystkiego naj z okazji rocznicy :)

Maluszek wszystkiego naj dla Dawidka z okazji 2 miesięcy :)

Axarai
dziekuje:)

Verita witaj :)

Do góry