reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

jak ja lubię czytać takie posty :-):-):-) zaraz mam humor lepszy ;-);-) hahhahahaha

polacz sie ze mna w bolu a nie! :-)

A MY DZIS KOŃCZYMY DWA MIESIACE:-):-):-) spadamy na msze bo po niej idziemy do ksiedza uzgodnic chrzciny:-)

wszystkiego naj dla Dawidka :) Oli w piatek konczy 2 miesiace jej jak to zlecialo :szok:

witajcie , wreszcie znalazlam watek dotyczacy dzieci z wrzesnia 2012, moja corcia sie urodzila pod koniec, mam nadzieje powymieniac z mamami doswiadczenia :-)

witamy witamy :)

bosze! jest strasznie! ssak zasnal po polnocy czekalam az sie obudzi o 1 na karmienie a ten dalej spi tymczasem juz kolo 3 sie robi... no to butla na spiocha i wyobrazcie sobie ze spal do 6 a pozniej od 7:30 do 10:00. no i kropelki wkropione, witaminki dane i co? kolka day znowu :wściekła/y:. pojechalismy do babci - ja wszystko zle robie, maly placze bo pewnie glodny niewazne ze 15min temu skonczyl butle, nauczylam go nosic na rekach [zaczal plakac babcia co zrobila? na rece wziela...], za malo pic daje, nie tak ubieram, nawet zlym kremem smaruje mu buzie a i jeszcze go nie kapie bo mu sie tak wloski blyszcza jakby mial tluste... zastrzelila mnie kobieta az sie we mnie gotuje nosz kuzwa mac acha i jem za duzo bo mi dupa urosla. uwieeeelbiam

dzieciem sie tata zajmuje ja sie ide odstresowac [najchetniej bym se kielicha strzelila]. ech! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
bosze! jest strasznie! ssak zasnal po polnocy czekalam az sie obudzi o 1 na karmienie a ten dalej spi tymczasem juz kolo 3 sie robi... no to butla na spiocha i wyobrazcie sobie ze spal do 6 a pozniej od 7:30 do 10:00. no i kropelki wkropione, witaminki dane i co? kolka day znowu :wściekła/y:. pojechalismy do babci - ja wszystko zle robie, maly placze bo pewnie glodny niewazne ze 15min temu skonczyl butle, nauczylam go nosic na rekach [zaczal plakac babcia co zrobila? na rece wziela...], za malo pic daje, nie tak ubieram, nawet zlym kremem smaruje mu buzie a i jeszcze go nie kapie bo mu sie tak wloski blyszcza jakby mial tluste... zastrzelila mnie kobieta az sie we mnie gotuje nosz kuzwa mac acha i jem za duzo bo mi dupa urosla. uwieeeelbiam

dzieciem sie tata zajmuje ja sie ide odstresowac [najchetniej bym se kielicha strzelila]. ech! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no to klasycznie :-D moja Babcia tez tak zaczęła jak pojechaliśmy do niej jak maluch mial 3tygodnie - ale ja to szybko ustawiłam ja do pionu że nie chce mi sie słuchać i zeby przestała bo zaraz sobie pojadę bo 300km to dla mnie nie problem tylko po co małego denerwować - i już więcej nie dawała dziwnych uwag
Ale ja to pyskata jestem :zawstydzona/y:

no to klasycznie :-D moja Babcia tez tak zaczęła jak pojechaliśmy do niej jak maluch mial 3tygodnie - ale ja to szybko ustawiłam ja do pionu że nie chce mi sie słuchać i zeby przestała bo zaraz sobie pojadę bo 300km to dla mnie nie problem tylko po co małego denerwować - i już więcej nie dawała dziwnych uwag
Ale ja to pyskata jestem :zawstydzona/y:

a to akurat moja mama... ze tez sie przypiela do mnie akurat.

A MY DZIS KOŃCZYMY DWA MIESIACE:-):-):-) spadamy na msze bo po niej idziemy do ksiedza uzgodnic chrzciny:-)

Najlepsiejszego dla Dawidka

maluszek congratsy ;)
my tez niebawem 2 miechy haha

Guś już jest taki pocieszny, zaciesza do wszystkich, leży sobie teraz i ogląda wszystko, jak robie obiad. i zaciesza. i taki spokojniutki...

Noooo juz takie fajne sie robia te nasze bobasy :-)

No jak ja nie cierpię tego wpychania do buźki :baffled:
Co do zebów to mnie straszą że własnie Krzyś moze mieć jakieś początki ale wierzyć mi sie nie chce bo to wcześnie :confused: Generalnie sie ślini ale nie tak mocno jak pisały dziewczyny wczoraj to z cyca nie schodził i tak sobie go właśnie ciumkał a ręce to nie źle sobie grysł no i smoka atakował ale tak nerwowo :confused2: patrzyłam do buzi ale nie ma nic ani zaczerwionego ani spuchniętego ...

Czyli mówicie że w ząbkowaniu jest taki etap jeszcze przejściowy gdzie zanim dziecku sie wybije to już wcześniej coś mu moze tam przeszkadzać :confused2: są na to jakieś metody żeby ulżyć ?

Na dolegliwosci jest mnustwo specyfików w postaci żeli. Niestety na nie wszystkie dzieci to działa, czasami trzeba stosowac srodki przeciwbólowe. Ale niektóre dzieciaczki zabkowanie przechodza bardzo lagodnie.

a ja sie dopiero witam tutaj

ayni my do kina we wtorek wieczorem się wybieramy,
doti, maluszek, RiSiA wszystkiego naj
stokrotka super, ze już lepiej

ja mam wrażenie, ze ostatnio nic innego nie robię tylko biegam po lekarzach, pon chirurg, wt lekarz ogólny, czw bioderka :rofl2:

Witaj w klubie ja tez mam takie wrazenie.

witajcie , wreszcie znalazlam watek dotyczacy dzieci z wrzesnia 2012, moja corcia sie urodzila pod koniec, mam nadzieje powymieniac z mamami doswiadczenia :-)

Witaj serdecznie
. pojechalismy do babci - ja wszystko zle robie, maly placze bo pewnie glodny niewazne ze 15min temu skonczyl butle, nauczylam go nosic na rekach [zaczal plakac babcia co zrobila? na rece wziela...], za malo pic daje, nie tak ubieram, nawet zlym kremem smaruje mu buzie a i jeszcze go nie kapie bo mu sie tak wloski blyszcza jakby mial tluste... zastrzelila mnie kobieta az sie we mnie gotuje nosz kuzwa mac acha i jem za duzo bo mi dupa urosla. uwieeeelbiam

Ja babcie dziadkow i inne ciocie to OLEWAM !!! I za ''dobre rady'' to serdecznie dziekuje, bo ludzie zazwyczaj to maja bardzo krotka pamiec i zapominaja jak to oni mieli 2 miesieczne dziecko i jak im to wszystko ''świetnie'' szło !

U nas pogoda tragedia, wieje i leje na spacer nie da rady isc bo łeb urywa. Ja kombinuje jak tu sobie ułatwić przezycie świat, przylatuje do mnie siostra z mezem i synem i swieta beda u mnie w domu. Na wigilii 10 osób, pozniej 1 dzien swiat 14 osob, na drugi dzien swiat wychodzimy do znajomych. 29 grudnia chrzest, no i sylwester tez u mnie w domu na 10 osób. Masakra :szok: Chyba korzenie w kuchni zapuszczę.

verita witaj
axari no dokładnie ja tez zauważyłam ze się nam Mamusie poulatnialy, skąd Ty bierzesz takie super obrazki, potrzebuje na jutro jeden taki super obrazek dla kumpla na urodziny, proszę...
merlin to ja pyskata jak Ty
megan ja co roku na Święta urządzam się tak, ze cale dwa i pol dnia jeżdżę i w domku nic nie robię, bo i tak i Tesc i moi Rodzice bez wałówki nas nie wypuszczają heh u mojego Teścia jest taka super Wigilia tłum ludzi, bo m ma 8 Rodzeństwa plus on dziewiąty plus mężowie, dzieci, pełna chata heh, każdy robi jedna potrawę i super

Tygrysku klikasz na obrazek obojtnie który, strona Ci się otworzy. Tam po lewej masz różne tematy, jak wejdziesz w seasonal to Ci się otworzą wszystkie, takie jak kwiaty, urodziny, walentynki, narodziny i takie tam. Jak wybierzesz, to dalej już normalnie, BB code wklejasz:-)

Do tych mamuś, których dzieci ciumkają smoczki uspokajające. My mamy silikonowy z Aventu. Mam wrażenie, jakby Adiemu coś w nim nie pasowało, jakby chciał go porządnie zassać, głęboko tak jak zasysa pierś, ale że smoczek dość mały/krótki to mu non stop wypada. Już nawet skorzystałam z sugestii Axari, aby pieluchą obkładać wkoło buźki, ale średnio pomaga. Na pewno młody go nie wypluwa, bo widzę, że gdy mu wypada, to on tak jakby dalej kontynuował ssanie, dopiero po chwili orientuje się, że Monia ni ma :baffled: Wy tez tak macie? Strasznie dużo czasu zajmuje mi wstawanie z łóżka, podchodzenie do łóżeczka, wkładanie smoczka, powrót do łóżka, żeby za 30 sek znów wstać i od nowa to samo... Może to coś z tymi smoczkami z Aventu nie tak? Kupiłam przed chwilą na ebayu Nuk lateksowy. Może będzie lepszy? A może znacie jakieś smoczki takie... nie wiem jak to nazwać większe? dłuższe? Jak to u Was jest?

Anusienka no nie ma rady, musisz kupić kilka, różnych marek, kształtów i rodzai, i zobaczyć czy któryś przypasuje. Może być również tak, że się nigdy nie nauczy. Taki był mój Kaci, trochę podydał, oczywiście z pieluchą, bo inaczej wypadał, ale tylko w sytuacjach wielkiego beku, normalnie od razu wypluwał, i patrzył na mnie z pytaniem, co ja mu za goowno próbuje wsadzić. Ada dyda, ale na razie z pieluszką, bo tak to jej za często wypada.
Jeżeli chodzi o dłuższy, to może po prostu większy rozmiar.

Ostatnia edycja:
Anusienka u nas z aventem tak samo, mi sie wydaje ze to tak specjalnie zeby dziecko ze smoczkiem nie spało tylko zeby wlsnie wypadl jak przestanie ssac. I tez mnie to niemiłosiernie denerwuje. Ja w tesco nuk zakupiłam ale niechciała tego smoczka, chyba juz sie przyzwyczaiła do aventa

Axarai jak z pieluszką bo coś mnie ominęło i nie kumam :sorry:

reklama
Moj nie znosi smoka, ma go tylko na moment jak jest na spacerze, albo jak wlasnie usypia na noc... tylko ze on pocmoka, usnie i wypluwa, a ja go odkladam. nie zmuszam, nie to nie, bede miala mnie do oduczania potem ;-) no chyba ze za jakis czas bedzie chcial cmokac palec, to go namowie jednak na smoczka. latwiej potem oduczyc smoczka niz palucha ;-)

Do góry