reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewczęta - zielona kupa po bebiku Ha to napewno norma, bo mała robi takie kupki od tygodnia, czyli odkad zmieniłam jej mleko????????????? :baffled::happy2: zielooooono mi

I jeszcze jedno - cz któras uzywa badz uzywała mleczka Bebiko Comfort - bardzo jestem ciekawa opini na jego temat :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Jednak poszłyśmy na spacerek na ten wiaterek :tak:;-) Wsadziłam Małą w chustę bo się bałam że jak wezmę wózek to mnie porwie razem z nią:-D:tak:
Axarai dobrze wiedzieć gdzie szukać porad, jak będziemy próbować na chłopaka za kilka lat. Ada śliczna:tak:
palma ja karmiłam tym mlekiem i osobiście odradzam. Bardzo, ale to bardzo rzadkie kupki, wodniste wręcz (może dlatego że mała zatwardzeń nie miała tylko kolki) bączki i kupki cuchnące strasznie! Mleko raczej fermentuje a nie się, trawi:baffled: Ble...
No i nie pomogło na bóle brzuszka i kolki. Mam nawet podejrzenia że sucha skóra na policzkach mojej małej była właśnie po tym mleczku, jak wróciłam do Bebilon 1 to wszystko zniknęło. Teraz karmie Bebilon 1+ BioGaia + Bobotik i wszystko pięknie, gładka buźka, bączki idą bezbolesne, kupka też, 2 razy dziennie i zero ulewania.

Niewyspana jakaś chodzę ;) niby mam dużo czasu na spanie w nocy, bo Zuzaczek co 4h, albo i dłużej śpi, ale chyba te wyrywanie w nocy mnie tak męczy.

A poza tym zaczynam ostatnie podejście do rozkręcenia laktacji i co 3 h z laktatorem romans :D, jak nic nie ruszy przez tydzień to już odpuszczam laktator, bo zaczyna to mi wydawać się stratą czasu.

my dzis po szczepieniu, wzielismy 5w1. 1 wklucie jeszcz zniosl dzielnie ale drugie to sie poplakalismy oboje bolalo niunia bardzo ale dostal smoka pociumkal cyca i sie uspokoil. teraz budzi sie z placzem, marudzi, mniej je i czulosci potrzebuje... ja nie wiem jak na nfz 14 wkluc to chyba bysmy sie zaplakali. no ale urosl w klacie i w glowce o 4cm wazy 4300g. lekarka mowila ze raczej bedzie ze srednich dzieci teraz jest w 3 centylu. troszke mnie to niepokoi ze przybral niecaly kg ale z tym jego ulewaniem to i tak fajnie :) pytalam o ilosc mleczka czy 120ml to dobra dawka i jest dobra.

ja nie widze AR w rossmanie bede zamawiac z tamtej strony bo sie mi oplaca. w 1 aptece 41,90 zl w drugiej 37zl wiec roznica jest a zamawiam wiecej niz 1szt. gdyby nie ulewal po bebiko bysmy karmili bebiko przeciez wiadome.

do ginka mam na 21 listopada na 8:40. znowu wczesnie ;/.

Martuś podzielisz się czy nie :dry: stronką ;-)

ja uzywam pieluszek happy i od kąd ich używam mały już nie zasikuje sie i kupska nie wylatują choć czasem sa takie że nie wiem od czego zacząć :tak:
w sobotę rano poszłam do fryzjera mężu został z Krzychem - wracam a mężu upocony i zdyszany a Krzychu roześmiany :szok: pytam sie co tak bawicie sie :confused: a mężu nie zasrał sie tak zę uszy czyściłem, puścił kleksa na mnie i do tego zasikał sie już 3 razy :szok::cool: a nie było mnie 2 godziny :-D

ps kupuje tu Pieluszki Bella Baby Happy Midi 5-9kg - 82 szt. (Big Pack) - Sklep Internetowy Bliżej Ciebie

no nieźle
ale mężuś miał robotę ;)
aż się uśmiałam

Ach to jakieś szczęście mam że mój nie sika tak. Zawsze ma siuraka na dol i jest ok ;)

Za to przy przebraniu potrafi sobie naciskać w skarpetki :-D

:-D:-D:-D
ZUzka lubi zawsze sikać jak ją się przebiera
a najchętniej jak się jej wyciągnie spod tyłka pieluszkę ;)

Ja z rosmana uzywalam 11 lat temu dla syna i chwalilam sobie, widocznie cos sie zmieniło ( na gorsze a szkoda). A probowałyscie z Lidla??? Bo niektóre mamy sobie chwalą.

Szukałam po necie coś na temat herbatek dla 2 miesiecznych bobasów i natknelam sie forum gdzie laska dawala swojemu 2 MIESIECZNEMU dziecku parowki :szok::szok::szok: Nawet link wam wkleje (co za idiotka)

http://www.rodzinko.pl/archiwum/7046-dodatkowe-posi-ki-dla-2-miesiecznego-niemowlaka.html

ja nie mogę
parówki dziecku masakra

słyszałam dobre opinie o pieluszkach z lidla i z aldi ;)

w kwestii pieluszek-miałam i Dade i BabyDream z Rossmana i znów wróciłam do Pampersów:tak:, póki co nosimy 2
mały nadal w 56, ale stópki już mu się nie mieszczą bo takie duże szwaje ma :-)
co do usypiania-TZ wymyślił patent-daje juniorowi mały ręczniczek-on sobie go w rączki bierze i trzyma lub rąbek wkłada do buzi i zasypia :tak:

ze stópkami tak samo jak u ciebie
rozmiar stopy XXL :D

muszę spróbować twojego patentu

Witajcie
Nie było mnie przez weekend bo goscili u nas znajomi meża. Fajnie bylo ale mały jak zwyle cały weekend był inny niż zazwyczaj. Cały czas poddenerwowany byłi widać że mu cos nie pasiło, a jak wczoraj tamci odjechali to już zmiana o 180 st. Zastanawiam się jak bedzie na Swięta..mamy jechać do taty M na wigilię i pewnie zostać na noc, aż boje sie myśleć jak zniesie to Artur..a M znając życie się uprze i pretensje bedzie miał, że chce jechać, wiec pewnei wyboru nie będzie.;-)

Dziewczyny prosze też o rade: Mały ostatnio zaczął mi ulewać, nie ważne ile zje to mu się zwraca troche. Nie są to jakies ogromne ilosci, czasem zwróci mleczko zaraz po jedzeniu a czasem już widać ze to lekko strawione..zmieniłam mu mleko z Bebiko na NAN bo doczytałam się, ze po nim dzieci lubią ulewać i że niby mniej wartosciowe, i niby jakaś poprawa jest ale sie zastanawiam jaka może być przyczyna..On nigdy wczesniej tak czesto nie ulewał, a przejadać go nie przejadam bo daje mu najpierw 90 ml i jak widze że nie pojedzony to dorabiam, ale najczesciej zje tyle i gdziec za 2,5h domaga się znowu..

co do ulewania to u nas była kwestia zmiany mleka z nan na bebilon
i dodajemy zagęstnik
kłopot z ulewaniem zniknął

jak podaję coś do picia to rumianek.

Patrysia dziękuję za ładne opisanie, bardzo chciałabym mieć więcej dzieci, ale obecna sytuacja mnie chyba przerasta chyba nie jestem do tego stworzona ehhh :(

U nas własnie z dnia na dzień gorzej, już nie tylko problemy z zasypianiem i marudzeniem ale wielka rozpacz i już nie tylko wieczorem, ale i ok. 17 dzisiaj. Bite dwie godziny płaczu i nic nie pomagało, ani cyc, przewijanie, tulenie, suszarka, leżenie, noszenie... albo inaczej każda z tych rzeczy pomagała na bardzo krótko :(
jedyne co przychodzi mi do głowy to głód, jutro spróbuję z mm i trzymajcie kciuki, już wątpię we własne cycki serio, niby pełne, dużo mleka, ale nie ogarniam co się dzieje :(((

przepraszam, że głównie o sobie, musiałam się wygadać i prosić o kciuki...

trzymamy &&&&&&&&&&&&&&

3mam kciuki za wszystkie potrzebujące :tak:
w kwestii dopajania, podaje teraz herbatke koperkowa na zmianę z wodą z ciupką glukozy na smaczek, bo niestety samej nie chce za nic :no:
ale po tej koperkowej herbatce z Hippa to mi sie dzieć porzygał :wściekła/y:
teraz mam granulowaną z Bebiko, ale jeszcze nie próbowałam
a gdzies czytałam,że herbatki nie można codziennie i dzieci przed 4 miesiącem to tylko 100ml
z innego źródła z kolei wyczytałam,że póki dziecko nie przeszło na stałe pokarmy to nie trzeba dopajać :confused: no i już sama nie wiem zgłupiałam :wściekła/y:

u mnie i lekarz i położna kazali dopajać ;)
a moja te 100ml doi jednym tchem :D

axarai, ja tez nigdzie nie dalam fotki Macka ;-)
nie wszystkie mamy chca upubliczniac fotki swoich dzieci. juz rozne cuda na kiju sie dzialy z takimi zdjeciami. nie, podziekuje ;-)

to tak jak ja ;)

O Lotka właśnie! Dawaj Maciusia no:-D Na chwilę, a później wykasujesz! No popatrz Ciebie nie namierzyłam!!!!
mnie też nie ;)

czesc dziewczyny
wpadam na chwilke dzieciarnia spi
ja dzisiaj chyba palca u nogi zlamalam... walnęłam tak w futrynę, ze hej...nie umiem chodzic :(

Polisia dziecko moze miec alergie na rumianek. Ja bym to odstawiła i dala pare kropli bobotic. Jezeli to nie głód stawiam na brzus

Stokrotka
dziecko na cycu nie trzeba dopajać na MM trzeba najlepiej wodą

co do przesikiwania to nie mamy problemu, ale Aduś jak "siedzi" na moich kolanach potrafi obkidac sobie kupą plecy :baffled:

mlody wstal; bede pozniej buzka

uuuuuu współczuję
może nie będzie aż tak źle
ale idź na prześwietlenie

Merlin właśnie, że nie specjalnie. Ale piszę też na forum https://www.babyboom.pl/forum/stara...nowac-plec-dziecka-chlopiec-dziewczynka-1147/ , i miałam zamiar coś pokombinować. Ale udało się za pierwszym razem, jedynie co to stosowałam dietę bardziej na dziewczynkę, i z tego co teraz wiem to saxy były O+12, czyli owulacja i 12 godzin później bara-bara.
Wszystkim dziewczyną które chcą zaplanować płeć polecam ten wątek. Dziewczyny tam wszystko wiedzą, i się udaje naprawdę. A już nieoceniona jest wszystko wiedząca Piranha, która bardzo pomaga. Zawsze można spróbować pokombinować:-)

no ciekawe
bo następne dziecie to chciałabym chłopczyka ;)

za parę lat będę na pewno próbować :)

Dziewczyny mam dziś totalne odkrycie w tej huśtawce co ją dostaliśmy jest dźwięk świerszcza i mały dziś bez żadnego bujania zasypia na ten dźwięk dziś bez problemu było usypianie w ciągu dnia :szok::-D

nieźle
czyba nagram, bo u nas często słychać
a kiedyś to nam świerszcz na 8 piętro wskoczył na balkon ;)

dziewczęta - zielona kupa po bebiku Ha to napewno norma, bo mała robi takie kupki od tygodnia, czyli odkad zmieniłam jej mleko????????????? :baffled::happy2: zielooooono mi

I jeszcze jedno - cz któras uzywa badz uzywała mleczka Bebiko Comfort - bardzo jestem ciekawa opini na jego temat :confused:
przy modyfikowanym to normalne ;)

Axa ale co do płci ten wątek mnie przeraża, bo tam są dyskusje takie różne, jak kiedyś chciałam znaleźć takie podsumowanie co i jak to nie znalazłam :D może pomożesz? to sobie wkleję na zaś haha
a kalendarz chiński też brałaś pod uwagę?

jeśli chodzi o przegrzewanie to ja obecnie ubieram Malucha tak jak siebie prawie, tylko on ma długi rękawek a ja krótki :) sprawdzam po karku i łapkach, choć te drugie raczej uwzględniam jak są naprawdę zimne.

Ryba po dzisiejszym dniu jestem pewna, że moje dziecko jest głodne, wiem, czuję to choć troszkę w to nie wierzę. Dzisiaj prócz cycka dostawał mleczko mm i jest to pierwszy dzień, kiedy nie ma spazmów, kiedy zasnął, uśmiechał się i robił kupę normalną a nie wodnistą i w ogóle ją robił. Daleka byłam od podawania mm, ale jeśli moje dziecko płacze kolejny dzień z rzędu to po prostu jest mu źle, a jeśli uspokaja się po zjedzeniu więcej to nic innego mi do głowy nie przychodzi a Tobie?

Anmika no ja właśnie też tak myślę, że przejeść się nie mogą, ale mam wrażenie, że może być im źle z głodu, ja niestety zaczynam wątpić, moje cycki chyba wymiękają po prostu mimo że robię wszystko.

Risia dzięki, rumianek jak podaję to raz na tydzien-dwa, zamiast kopru, ale ja na piers nie dopajam poza kilkoma przypadkami z gazikami, więc to odpada akurat, ale dziękuję Ci.

Kasieq dziękuję :) tak z dzidzią drugą mi niespieszno, chciałabyum, ale poczekam tym bardziej po cc...

Co ja chciałam jeszcze dodać, mój dzisiejszy eksperyment ma chyba jeden smutny wniosek, siada mi laktacja :( robię wszystko, piję dużo, jem często, Mały wisi na cycku naprawdę dużo ale dupa, dzisiaj prócz cycka podawałam mu mleko mm i nagle mam inne dziecko, wątpię, że to przypadek. Jeszcze brałam pod uwagę, że po protu cycek go wnerwia, ale nagle nic nie mogę odciągnąć, raptem 10 ml a niedawno było 100ml, nie wiem może z nerwów to wszystko :( jak go daje do cyca to słyszę jak łyka ale szybko się denerwuje i wali łapkami a potem strasznie płacze, jak daję mm to jest uśmiech, sen i spokój. Nie wiem co mam myśleć...

polisia nie wiem dokładnie jaką kupę masz na mysli, ale kupa lekko wodnista jest normalna przy kp, przy mm jest gęstsza. Po mm dziecko może zasypiać łatwiej bo jest ciężkostrawne, a wiadomo jak nam samym zaczyna sie chcieć spać po zjedzeniu obfitego posilku. Ja nie jestem jakimś specjalista, wiec nie chcę sie wymadrzać. jeśli zalezy Ci na karmieniu piersią to polecam forum Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl tam dziewczyny na pewno dadzą Ci mądre rady. Uwierz, ze mleko tak od razu nie zanika samo z siebie.

ja też dawałam Bebilion Comfort, kupki paćkowate, ale nie wodniste, z kawałkami niestrawionego mleczka, kolor od żółto-zielonego po zieleń butelkową, bączki częste i cuchnące, kupki też; młody kolek ani zaparć nie miał, dawałam tak profilaktycznie raczej...teraz daję Bebilon 1 zobaczymy jak będzie oby w kwestii kupek nie było problemów :-:)baffled:

ja już sama nie wiem czy ta wysypka to skaza (na moje oko tak), chyba pójdę do apteki i kupie sobie Bebilon Pepti (100%-21pln) na receptę 11pln i zrobię eksperyment bo ja już naprawdę dłużej nie mogę czekać i patrzeć jak młody wygląda, w dodatku zaczął się drapać po głowie :szok: ja nie wiem czemu lekarz nie może mi tego mleka przepisać żeby sprawdzić, podobno daje się to na 2 tyg jak jest poprawa to wraca się do starego mleka i jak będzie pogorszenie to wtedy jednoznacznie można stwierdzić,że to skaza....to czemu do cholery nie chcą tego lekarki sprawdzić :no: bo co czekają aż wysypie go na całym ciałku i będzie się męczył jeszcze bardziej, bo co sama główka to dla nich za mało :wściekła/y:

zmieniłam juniorowi smoczek w butelce (do tej pory miał taki przypominający sutek) i jedzenie zajmowało mu 1-1,5h a teraz 30 min to max i zjada zawsze po 120ml :szok:

martusia mi chodziło o pieluchy ze te z rosmana mi się u chłopca nie sprawdzają
megan szok z tymi parówkami, mi tez lidla pieluchy 3 lata temu były za sztywne,teraz nie wiem
mufu a ja to znowuż słyszałam ze po nan się ulewa
kasiazabka zazdroszczę nocek
Julian wszystkiego naj
axa, kasieq zdrówka

Ryba-uwierz,że mleko może zaniknąć lub bardzo może zmniejszyć się jego ilość tak po prostu. Mój Kacper też płkał i płkał, a ja nie wiedziałam dlaczego. Zaczęłam odciągać mleko i okazało się,ze jest go za mało i Młody się nie najada-pomimo częstego przystawiania itd. Nie daję mm-wywalczyłam lakacje na tyle dużą,że wystarcza, ale karmię go swoim mlekiem z butelki. Ryba- nie wszystko jest czarne, albo białe. Jest też coś po środku.

Mój Maluch śpi. Pewnie znowu pośpi do 2 może 3 i będzie buszował. Już prawie się z tym pogodziłam. Ale taka kochana jest ta moja Gapka....

Co do dopajania- mój Kacek ma odruch wymiotny przy piciu herbatek i robi przekomiczne miny :-D

Do_ti- a ile teraz odciągasz? Ja walczę już chyba dwa miesiące z laktatorem i teraz co 4h ściągam około 150ml.

Ostatnia edycja:
reklama

My używamy bebiko comfort od początku, kupy zielone z grudkami mleka i w dodatku raz dziennie lub raz na 2 dni, ale i tak młoda walczy z prykami, ładnie przybiera na wadze. Chciałam zmienić na NAN ale strasznie po nim ulewała. Teraz ma jakąś wysypkę, jutro idziemy do dermatologa może będzie trzeba zmienić mleko

Do góry