reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam sie po dosc dlugiej i niespodziewanej przerwie:)nawet nie probuje Was nadrobic poczytalam tylko ktore z Dziewczyn juz sie rozpakowaly bo teraz to pewnie temat nr 1:)
Reszcie Mamusiek powodzenia i szybkiego przytulenia swoich pociech:)
Mykam troszke nadrobic teraz postaram sie byc czesciej no i bede miala wiecej pytan do doswiadczonych Mam;)

O porodzie zaraz napisze na odpowiednim watku a tu ogolnie o Nas wiec Lilianka to prawdziwy Skarb czasami jak na Nia patrze to placze ze szczescia ze ja mam:)rosnie ladnie niestety poniewaz biore tablety na nadcisnienie nie moge karmic piersia tzn od wczoraj je odlozylam cisnienie jak przed ciaza 120/70 w poniedzialek bedzie polozna zapytam czy juz moge zaczac cycowanie i zobaczymy jak nam pojdzie bo pokarm odciagam od 2 dnia po porodzie i jest dobrze:)
Mamy sporo wizyt u doktorkow poniewaz Mala jest wczesniaczkiem w czwartek w koncu dowiem sie ile wazy bo ze przybrala to widac golym okiem:)pozniej okulista, neurolog, neonatolog itd no i ja tez mam w przyszlym tyg wizyte u nefrologa czy jakos tak bo po porodzie starsznie mi bialko spadlo spadlo i kroplowki chyba 4 musieli mi dac ale czuje sie dobrze wiec mam ogromna wiare w to ze bedzie dobrze najwazniejsze ze moj Skarbus jest juz obok ...dziekuje Bogu za to, ze Ja mam...jak ja Ja Koooocham:D

reklama
witam
ojj u mnie nie zapowiada się poród przed terminem;/
a widzę,że koleżanka maluszek2012 z moich okolic:)

Witajcie:-)
My już po wizycie patronażowej w przychodni Zuzia przybrała na wadze od 28.08 równe 520g cóż jest dokarmiana mieszanką,być może w ramach NFZ ze względu że Zuzia jest wcześniakiem będzie miała szczepionke na peneumokoki ale to mam się dowiedzieć przy pierwszym szczepieniu 1 pazdziernika jutro mamy okulistę jeszcze muszę mała zapisać na kontrole bioderek ale cholercia albo gdzieś tel zajęty albo nikt nie odbiera.
U nas pogoda zakręcona pochmurna co jakiś czas kropi ehh ale spacerek zaliczymy
Joasia Wasza córeczka jest prześliczna

witam sie na ktg ani jednego skurczu :-D szyjka trzyma zamknięte na wszystkie możliwe spusty :-D
spotkałam lekarza, ktory przyjmował poród starszaka umówiłam się z nim na sobotę na poród :-D:-D

Ayni
miałam skurcze, ale lekkie po olejku

Anmika u mnie się śmieją, że arbuza połknęłam :-D

Maluszku mnie to chyba nic nie ruszy:eek:

Megan
kciuki zaciskam :tak:

no a ja zaraz mykam na te KTG...oprocz boli jak na @ nic mi nie dolega wiec sie nie zdziwie jak u mnie tez ani jednego skurczu nie bedzie...i ja tez mysle,że mnie nic a nic nie ruszy:/ no to slowa musisz dotrzymac i rodzic w sobote:-D &&&&

Witam sie po dosc dlugiej i niespodziewanej przerwie:)nawet nie probuje Was nadrobic poczytalam tylko ktore z Dziewczyn juz sie rozpakowaly bo teraz to pewnie temat nr 1:)
Reszcie Mamusiek powodzenia i szybkiego przytulenia swoich pociech:)
Mykam troszke nadrobic teraz postaram sie byc czesciej no i bede miala wiecej pytan do doswiadczonych Mam;)

O porodzie zaraz napisze na odpowiednim watku a tu ogolnie o Nas wiec Lilianka to prawdziwy Skarb czasami jak na Nia patrze to placze ze szczescia ze ja mam:)rosnie ladnie niestety poniewaz biore tablety na nadcisnienie nie moge karmic piersia tzn od wczoraj je odlozylam cisnienie jak przed ciaza 120/70 w poniedzialek bedzie polozna zapytam czy juz moge zaczac cycowanie i zobaczymy jak nam pojdzie bo pokarm odciagam od 2 dnia po porodzie i jest dobrze:)
Mamy sporo wizyt u doktorkow poniewaz Mala jest wczesniaczkiem w czwartek w koncu dowiem sie ile wazy bo ze przybrala to widac golym okiem:)pozniej okulista, neurolog, neonatolog itd no i ja tez mam w przyszlym tyg wizyte u nefrologa czy jakos tak bo po porodzie starsznie mi bialko spadlo spadlo i kroplowki chyba 4 musieli mi dac ale czuje sie dobrze wiec mam ogromna wiare w to ze bedzie dobrze najwazniejsze ze moj Skarbus jest juz obok ...dziekuje Bogu za to, ze Ja mam...jak ja Ja Koooocham:D

normalnie sie wzruszylam:):-p a córeczka śliczna i słodka naprawde:-) &&& za zdrowko :)

witam
ojj u mnie nie zapowiada się poród przed terminem;/
a widzę,że koleżanka maluszek2012 z moich okolic:)

ooo wkoncu ktos bliski:-D z okolic :) bo oprocz Joasi to wszystkie z "daleka" takze fajnie wiedziec:-) a Ty okolice Zg? NS?

Camilla i Wasza Zusia przeslodka:p a wiesz ze tez slyszalam o tej szczepionce na pneumokoki refundowanej dla wczesniaczkow musze jutro zapytac;) widze ze tez walczycie z lekarzami aj te Nasze wczesnioweczki niech rosna zdrowo oby kolejne wizyty byly zbedne:)

maluszek Ty Kochana uwazaj bo mnie po KTG wyslali do szpitala i na nastepny dzien juz mialam Coreczke:p oczywiscie u mnie inne powody byly ale wiesz moze tez jakies magiczne skurcze Ci wyjda i pojedziesz rodzic bo chyba juz bys chciala co:)

miq ja tez z okolic ZG blizej Nowej Soli;)

doberek nie rodzę :wściekła/y:
nie nadrobie Was dziewczynym nie dam rady :-(
widzę,że wysyp dzieci :szok:
ja od 2 dni latam po sklepach i mebluje mieszkanie, pokoik juniora już prawie ready ;-)
byłam na wymazie na paciorka, wyniki odbieram w piątek
następna wizyta 21.09 chyb,że się wcześniej rozpakuję :-p
jak ja bym już chciała :tak:

reklama
ja mam:)niestety poniewaz biore tablety na nadcisnienie nie moge karmic piersia tzn od wczoraj je odlozylam cisnienie jak przed ciaza 120/70 w poniedzialek bedzie polozna zapytam czy juz moge zaczac cycowanie i zobaczymy jak nam pojdzie bo pokarm odciagam od 2 dnia po porodzie i jest dobrze:)
Joasia a Ty brałaś dopegyt czy coś innego? Bo ja biorąc dopegyt mogłam normalnie karmić. Teraz już też nie biorę bo ciśnienie jest ok.

Dominik się obudził i muszę dać mu obiad zanim Marysia będzie chciała cyca więc póki co więcej nie napiszę.

Do góry