reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Risia,oj kochana nie za ciekawie masz,nadenerwujesz sie biedna:-(Kciukaski trzymam by sie ładnie wszystko polepszyło i nie trzeba by było jeszcze ciąc,tulam:tak:
Tygrysek ciesze sie ze z Oliwki serduniem wszysko dobrze:tak:

A ja wciągnełam obiad i jakis śpioszek mnie ogarnia,ale nie ma drzemania jak dziec skacze po głowie;-)Pojechałam dzis do koscioła i spociłam sie,duszno mi było a jeszcze na cmentarz poczłapałam,wróciłam ledwo żywa.Niech te upały sie konczo bo ja przy nich nie funkcjonuje.Jeszcze kilka dni temu mi sie nie spieszyło do porodu a dzis mi tak ciężko ze juz bym moze i chciała miec to za soba.
Moje dziecko jajkies obsypane,ciekawe po czym bo mu nic nie dawałam,chyba ze u babci cos wciagnoł jak u fryzjera byłam:dry:Miałam nadzieje ze do 3 lat sie z tym uporamy a tu kiszka nadal nic ciekawego bidny zjesc nie moze.To se pomarudziłam ide dalej czytac

reklama
Boli mnie głowa aż mi nie dobrze:-(
Risia dziwna ta pani doktor hmm to chyba ona lekarzem jest i powinna wiedzieć jakie leki zastosować kiedy masz uczulenie.
U nas coś się chmury zbierają zapowiadali burze oby nie bo ja się boje a jeszcze troszkę i mężulek idzie do pracy na noc zostanę sama ehh
Niech mi ktoś kopa zasadzi żebym przestała się lenić:-)

Risia oby wszystko dobrze było &&&&&&&&&&&&&&&&& co do lekarki to brak słow:baffled:

Gorgusia to mozemy podac sobie rece ze mna dzis jakies dziwne rzeczy sie dzieja ,najchetniej wyszorowała bym kazdy kat w domu ,tylko siły brak bom padaka:baffled: ,dwa razy sprawdzałam czy napewno mam wszystko co potrzebne do szpitala i czy czegos nie zapomniałam:szok: przejzałam szafki z rzeczami dla dzidziusia :confused: i nerwowa jakas chodze ..... do tego mała jakos mało ruchliwa dzis:dry: tylko przeciaga sie co jakis czas:errr: ,fakt ze po deszczu tak strasznie duszno sie zrobiło ze pasc idzie ,moj mi powiedział ze cos dzis swiruje i lezec mam i sie relaksowac ....a ja mu na to ze chocby na uszach stawał to ma auto w tym tygodniu byc naprawione bo ostateczny termin zeby lozeczko kupic i to co brakuje mamy w sobote a jak nie to w sama w taxsi wsiade i załatwie .....:no:... normalnie cos na uspokojenie by mi sie przydało:shocked2:

eee tam udusisz;p
Spotkamy sie kiedys jak Bede na slasku to sobie wypijemy ;-)

no dobra to cię nie uduszę :-D
i czekam na twój przyjazd na śląsk ;-)

pytałam czy zabierałyście kogoś ze sobą na usg, bo moja mama bardzo chce iść na ostatnia już chyba wizytę u mojej ginki i ma do mnie zal, ze przez tyle czasu jej nie zabrałam. poza tym bardzo chce porozmawiać z moja doktorka jaki przewiduje u mnie poród i co zamierza...ehh jestem jedynaczką i co z tego, ze mam lat 25, dziecko w drodze, chłopa :p , ale mama sie martwi.

wczoraj zaszalałam haha i zafarbowałam włosy na blond ,w marcu zrobiłam sobie ombre żeby nie farbować ciągle odrostów, ale już nie znudziło i wróciłam do blondu tzn teraz bardziej pomarańczowa jestem hahah wstyd wyjść na ulice :p a o 20 idziemy na noc kabaretową, jakiś beret muszę założyć chyba ;)

ja mamę zabrałabym
niech ma trochę radości

hej dziewczynki

Pauline moja mama byla ze mna na usg musisz wiedziec, ze nasze may nie mialy mozliwosci widziec swich dzieci :)

Tygrysek dobeze, ze z Oliwka ok

co u mnie no kiepsko

o 17 mialam kolejne ktg tetno spadalo do 63 i wzrastalo do 170 Na obchodzie zadecydowali o kolejnym ktg o 21... zapytalam sie lekarza dlaczego tak to tkg skacze powiedzial, ze mozliwe, ze dziecko sie przydusza wiec zapytalam co bedzie w momencie zlego ktg nastepnego wiec on mi powiedzial, ze trudna maja decyzje bo to jest 34 tc jest zbyt wczesnie chyba o CC mu chodzilo konkretnie ale pewnie beda nadal debatowac...ktg mam co 3 h do tego co 2 h sprawdzanie tetna... wiec debatuja pewnie czy ciac czy nie i czy czekac...

trzymam kciuki i tulam
co za głupi babsztyl z tego lekarza
faszerować cię czymś co nie możesz, a jeszcze te teksty

mam nadzieję, że kolejne leki zadziałają
trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&

patrysia ojj Sierotko na szczescie brzus w calosci uwazaj na siebie i Maluszka:*

tygrysek
ciesze sie ze z Oliwka wszystko dobrze pisalam Ci ze nie potrzebnie denerwujesz siebie i Malenstwo, masz nauczke:p

*martusia ja tez dzis jakas smetna a Ty tez po cholerkevsobie glowe nabijasz pojdziesz to gina to bedziesz wiedziala czy jest powot do zmartwien, chyba ze chcesz w tyleczek kopniaka na przywrocenie do pionu:p co do remontu zostalo jeszcze zalozenie karnisza, halogenow no i maja przy okazji zrobic zewnetrzny parapet w poniedzialek i chyba wsio, we wtorek wniosa lozko i komode a szafe zlozy tata z M czapeczki jeszcze nie mam...jeszcze:D

doti po dupencji masz ode mnie za te porzadki na kolanach co Ty chcesz Nam juz urodzic...oszczedzaj sie wiem jak to jest glowa by chciala a cialo odmawia a ze to nie chodzi wylacznie o Nas trzeba sie poddac tej niewoli:p

pauline w ciazy roznie wlos reaguje tym bardziej na rozjasnianie:p moze peruczka hihi

A my dzis kolejny dzien lezakowania rodzina sie zjechala a ja szczegolnie teraz wole spokoj wiec sobie zalegamy z Mala i tak po calym dniu zalegania zmeczona jeszcze bardziej jestem:/
Zmykam na parowe z grilla zazyczylam sobie a co:p

to tak jak ja leżę i jak wstaję to jestemj bardziej przymulona
dzięki za klapęcję
dziś leżakujemy

Witam sie wieczornie :) malo naskrobalyscie wiec raz dwa i mam nadrobione hihi :-) u nas popadalo i odzylam:szok:

do-ti dziekuje kochana :) tata juz troszke lepiej, opuchlizna nie taka zla,smieje sie,że moje stopki sa wieksze niz jego reka:-D mam nadzieje,że żoładek nie daje popalic i bedziesz miec spokojna nocke :) ciasto jest dobre dzis kazdemu smakowalo dam Ci linka zobacz bo nie wiem czy przypadnie Ci do gustu:)
Ciasto Stefania Z Herbatnikami - Ciasta bez pieczenia - Forum Kulinarne Smaczny.pl

RiSia ciagle teraz mysle co u Ciebie, i jak wchodze na bb to odrazu zagladam co u Was,ciekawe jak wkoncu zakonczy sie ich debata...

Martusia nie martw sie poki co tymi wynikami, i nie sugeruj tymi wskaznikami,strzalkami tak jak napisala Joasia mi tez lekarz kiedys powiedzial,że mam na to nie patrzec bo dla kobiet w ciazy sa calkiem inne normy :)

dzięki za przepis - trochę zmodyfikuję i się nada
a moje nóżki też jak baloniki

patrysia*- uważaj na siebie, ja w ciąży też jestem jakaś taka łamarzna ;-)
RiSia- trzymajcie się, &&& za Was :tak:
Joasia_85- ja też na "ten" temat patrzę z ukrycia i trochę mnie przeraża, że coraz częściej się tu robi nie miło :no:
Tygrysek1985- cieszę się że u Oliwki wszystko dobrze, kamień z serca :tak:
*martusia*- ja też ostatnio pochłaniam pestkowce :tak:
do__ti- no masz Ci... wielkiego kopa... mam nadzieję że do wieczora już tylko leżakowałaś ??:no:
Joasia_85- to ja też poproszę parówkę z grilla :tak: o rany ale mi ochoty narobiłaś :wściekła/y:

A my dziś cały dzień na wyjazdach/wyjściach pół dnia spędziliśmy w galeriach i nic małemu nie kupiłam :no: chyba robię się wybredna bo nic mi się nie podobało :no:
Miłych snów brzuchatki :-D

może nie jesteś wybredna, ale jesteśmy coraz bardziej zmęczone i wtedy nic się nie chce
kop się przydał
wczoraj nie do końca leżakowałam, ale dziś już tak

udanego dnia wszystkim zycze i zakupow tez :) mnie dzisiaj w koncu mniej boli spojenie lonowe chociaz boli i wybieram sie poogladac zabawki do sklepow bo wszystkie ciocie Oliwki sie pytaja co kupic jej na urodzinki a Dziadki z Chrzestna chca kupic rowerek i tez musimy go wybrac

RiSiA jak sie czujecie??

w tej ankiecie to spokojnie glosujcie, milo by mi bylo gdyby kazda oddala glos, gdyz sama nie zrezygnuje bo nie mam sobie niz do zarzucenia...
aaa nie widze kto glosowal heh wiec spokojnie glosujcie ;-)

jaka ankieta???
ja nic nie wiem

12 dni do odstawienia "zaczarowanego krążka " i odstawienia leków :-D:-D:-):-):-) jupi ! jupi ! jupi !!!!! :-D

no to magiczne odliczanie :)

Hej, hej :-)

Patrysia- to nie czas na takie akrobacje :p Uważaj na siebie!
Tygrysek- super,że z serduszkiem Oliwki był fałszywy alarm. ufff....
Do-ti- a co by było gdyby małża nie było w domu? Byś leżała na podłodze jak ziaba i czekawała na ratunek? ;-) Nie przesadzaj może lepiej i nie szalej. Oszczędzaj się!
Pauline- ze mną na usg była starsza siostra :D
Palma- 12 dni to już bardzo krótko! Dzielna jesteś :-)
Monaliza- ja jak jest chłodno to śpię bardzo dobrze, ale teraz w upały jest masakra... plączę się po domu, chodzę na siku, stoję przy oknie. Jak jakiś lunatyk...

RiSiA- głupia torba z tej lekarki! T nie Ty masz przecież ustalać leczenie, a ona, a że jesteś na coś uczulona to niczyja wina. Dobrze,że to uczulenie nie dało znać o sobie jakoś gwałtownie, np. opuchnięciem tchawicy. Mam nadzieję,że na nowych lekach będzie tylko lepiej! Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji &&&&&&&&&&&

A ja mam jakiś ciążowy kryzys...CHCĘ JUŻ URODZIĆ! Wczoraj szorowałam łazienkę- wszystkie kafelki, lustra, porcelanę, okna i na koniec podłogę myłam na kolanach. Rano odważyliśmy się na przytulanki.
Jestem już zmęczona... strasznie puchnę, wysypało mi dekolt i plecy krostkami, czuję się po prostu źle.
Poza tym w domu niby wszyscy gadają jak to mi już ciężko i jak to ja nie mam siły, a żeby pomóc przy porządkach, zmywaniu, prasowaniu to już chętnych nie widać... To sobie pomarudziłam :p
W ogóle strasznie mnie stresuje ten mój termin wg OM... nie wiem czy patrzeć na ten czy na usg. Tak bardzo chciałabym żeby termin z OM był bardziej realny...

no pewnie położyłabym się w tej mojej długiej kuchni
ja też chyba mam taki kryzys
ale żeby było bezpiecznie to jeszcze tak może z 2 tygodnie... ;)

*martusia no to te jutrzejsze zakupy moze jednak na ratki rozloz:p zadna egoistka z Ciebie kazda z Nas potrzebuje od czasu do czasu sie wyzalic a teraz w tych ostatnich tygodniach tym bardziej...przeciez bb to Nasz azyl hihi

Zanetka
masz tu 2 paroweczki grillowane dla Ciebie i Filipka moze troszke pozno ale jesli nadal masz smaka to posylam.... ja wczoraj tez 2 wciagnelam tzn jedna ja jedna Lilka hehe

Camilla na poprawe humorku Evian Baby Dance - Black Eyed Peas Pump It - YouTube :) kopa nie zasadze bo sama tez syndrom lenia od kilku dni:p

marudka hehe a to pewnie to siusiu to tez z powodu tego ze glowka nisko, oby to wrozylo szybki i mniejbolesny porod;)

Palemko &&&&& za te dni zrob wszystko co masz jeszcze do zrobienia a pozniej juz tylko cierpliwie czekac:)

fasolka fajnie chociaz masz zakupy na sezon wiosenny dla Starszej z glowy, a teraz juz grzecznie odpoczywaj :)

stokrotka to super ze masz juz wiekszosc ukladania za soba ja czekam az mi garderobe zmonuja i dopiero sie zacznie:/ tez mam zamiar skorzystac z aukcji tak najwygodniej i nie trzeba sie tyle kulac po sklepach :p

Risia takie lekarki to tylko z imienia i nazwiska wypisywac zeby sie ich ustrzec, co z niej za lekarz skoro pacjentowi narzuca wybranie sobie leku to od czego ona jest nie dziwie sie ze nerw Cie zlapal ale juz spokojnie bo wiesz.....ciesze sie ze dzisiejsze ktg lepsze a jak dzis z ruchami czujesz Maluszka? tulam Was ogromnie i &&&&&&

gorgusia Skarbie mysle, ze Synek wyjdzie wtedy kiedy bedzie gotowy moze to nie byc zaden z terminow a cos pomiedzy;) ale skoro jestes juz gotowa i gin mowi ze Maly tez to zycze Ci szybkiego rozwiazania:*

Beacia nie szalej z tymi wycieczkami:p to dopiero polowa lata takze mysle ze jeszcze troszke sie pomeczymy ale oby takich chlodniejszych dni bylo sporo:)

doti i jak tam lezakowanie zasluzylas na klapsa czy na nagrode hihi

U Nas dzis mega duchota zapowiadalo sie na burze pogrzmialo, chmurki przeszly i tyle z deszczu ani kropelka nie spadla i nadal nie ma czym oddychac...my dzis wstalysmy najpierw o 6 bo Brat wrocil z Holandii i trzeba bylo chwilke posiedziec zanim pojechal do Synka i Narzeczonej i pozniej jak sie polozylam to po 10 wstalam juz z bolem glowy bo za dlugo gnilam w wyrku....wczoraj cisnienie na granicy normy a dzis zamulone jak i ja:p za to Lilianka szaleje wypina sie , wierci, skacze wrecz hehe jeszcze 4 dni i przyjedzie M huuurrrra mam nadzieje ze zdarza pokoik wykonczyc i jak przyjedzie to lozeczko zlozy zeby juz sie wietrzylo:)komplet poscieli tez juz mam wybrany zamowie w przyszlym tygodniu i bedzie znowu troszke spokoju:)Zostana tylko kosmetyki i pranko z prasowankiem wszystko opoznione przez ten remont ale nic Lila bedzie miala piekny zilonouspokajajacy pokoik:D

Zmykam dalej lezakowac milej niedzieli:*

Wlasnie zmierzylam cisnienie i jak caly dzien super tak na noc 147/94 od razu wzielam dodatkowa dawke dopegytu nogi w gore i leze na lewym boku kolejny pomiar o 21 dam znac mam nadzieje ze spadnie....juz chyba za dlugo bylo dobrze:(

Po 21 nadal nic sie nie zmienia po jakim czasie ten dopegyt zaczyna dzialac ktoras ktora brala lub bierze moze mi odpowiedziec bo na ulotce pisze ze po 4-6 h czyli czekac i dopiero po pomiarze ok polnocy jak nic sie nie zmieni to jechac na IP bo chyba zaczynam swirowac.....wybaczcie ale nie mam pojecia co robic chyba sprawdze czy torba do szpitala w razie czego dobrze spakowana;( a tu tak cicho Dziewczynki gdzie jestescie....potrzebuje zeby mnie ktos uspokoil bo zwariuje....

Ostatnia edycja:
reklama
dziekuje dziewczynki
ten drugi lekarz swoja droga przyjmowal porod mojego synka zadecydowal zmiane leku i ja czuje sie rewelacyjnie ktg jest podobno ladne :) wiec czekam na nutrzejszy obchod :) na dodatek mam sporo energii bo przyjechal do mnie synus :) nie bylo w ogole problemu :)

Do góry