reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

udanego dnia wszystkim zycze i zakupow tez :) mnie dzisiaj w koncu mniej boli spojenie lonowe chociaz boli i wybieram sie poogladac zabawki do sklepow bo wszystkie ciocie Oliwki sie pytaja co kupic jej na urodzinki a Dziadki z Chrzestna chca kupic rowerek i tez musimy go wybrac

RiSiA jak sie czujecie??

w tej ankiecie to spokojnie glosujcie, milo by mi bylo gdyby kazda oddala glos, gdyz sama nie zrezygnuje bo nie mam sobie niz do zarzucenia...
aaa nie widze kto glosowal heh wiec spokojnie glosujcie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki :-) duchota u nas straszna bedzie burz jak nic:baffled: ja wczoraj z moja corcia wybrałam sie do centra handlowego bo młoda na urodzinki kaski nazbierała i po ciuchy chciała jechac :-) i dzis nie do zycia jestem ani reka ani noga :szok::-p ale młoda szczesliwa jak szczypiorek na wiosne bo sie obkupiła :-D choc problemow było troche bo to chude a długie .....

Palma ja tez w kalendarzu mam godzine zero zaznaczona i skreslam dni:-D:-D

Miłej niedzieli dziewczynki :-):-)

Ach i bym zapomniała *Martusia * nie martw sie na zapas u lekarza pewnie okaze sie ze wcale nie sa takie złe te wyniki:tak:

Witam się niedzielnie:-)
Ja nie dawno wstałam chyba za długo spałam boli mnie głowa w nocy często wstawałam do wc dobrze że chociaż chłodno było to dało się spać ale teraz znowu grzeje.
Risia kochana jak się czujesz?
Miłego dzionka:-)

witajcie brzuchatki :)
kiepsko sie dzis czuje, glowa boli, takze Camilla wiem co czujesz. Pobilam rekord chodzenia do toalety w nocy-8 razy...Spac nie moge... Jest coraz gorzej...
Risia czekamy na wiesci, oby noc przyniosla poprawe z tetnem dzidzki.
Patrysia jak sie dzis czujesz po tym upadku?Mam nadzieje, ze juz lepiej.Moja skrecona noga wrocila juz do poprzedniego stanu i opuchlizny prawie nie widac. Uwazaj na siebie bo, coz... motylkami juz nie jestesmy:-D:-D:-D:-D:-D:-D

doberek cieżarówki :-)
w końcu uporałam się z szafą, wiecej rzeczy nie zmieszczę i czekam aż przyjda mebelki żeby poupychac reszte gratów ja sam się sobie dizwię,że mi się to wszystko zmiesciło w kawalerce a teraz w 3 pokojach mam problem ;-)
mam nadzieję,że jak w końcu odsapne to i brzuszek przestanie się stawiać, ostatnio strasznie się forsowałam i teraz się martwię,że przesadziłam :wściekła/y:
poza tym zamówiłam juz wózek, rychło w czas ;-)
reszte zakupów zamierzam śmignąć przez neta, a co niech kurierzy sobie wnosza to wszystko na 3 piętro a nie ja :-D

pozdrawiam serdecznie i 3mam kciuki za wszytskie "potrzebujące" :tak:

hej dziewczynki
juz sie odzywam co u nas
nadal jestem w szpitalu
wczorajsze ktg bylo zle, ja czula sie fatalnie w nocy mialam napady dusznosci polaczone z zimnymi potami i skokiem cisnienia i okazalo sie, ze to najprawdopodobniej spowodowane jest uczuleniem na antybiotyk...
mam takiego nerwa, ze hej
jest na dyzurze taka glupia lekarka, ktora przepisala mi ten antybiotyk w bardzo silnej dawce...dzisia byla na obchodzie i jej to mowie, a ona do mnie haslo, ze mam jej podac jakie leki ona ma mi dac skoro ja jestem uczulona na ampicyline i na ta grupe lekow co teraz mi dala i ze mam byc swiadoma, ze moge teraz urodzic bo odstawilam antybiotyk, ktory mi szkodzil... i ze mam zadecydowac co dalej wiec sie wkurzylam... potem przyszla polozna i mi mowo co Adecydowalam, a ja jej mowie, ze ja nic nie zadecydowalam, ze ta lekarka nie zrzuci na mnie odpowiedzialnosci bo to ona ma wiedze nie ja... w koncu polozna poszla do drugiego lekarza i zlecil iny antybiotyk...
ktg dzisiejsze ranne bylo w miare ok natomiast wczoraj w ogole nie czulam ruchow dziecka przez ponad 10 h

Hej, hej :-)

Patrysia- to nie czas na takie akrobacje :p Uważaj na siebie!
Tygrysek- super,że z serduszkiem Oliwki był fałszywy alarm. ufff....
Do-ti- a co by było gdyby małża nie było w domu? Byś leżała na podłodze jak ziaba i czekawała na ratunek? ;-) Nie przesadzaj może lepiej i nie szalej. Oszczędzaj się!
Pauline- ze mną na usg była starsza siostra :D
Palma- 12 dni to już bardzo krótko! Dzielna jesteś :-)
Monaliza- ja jak jest chłodno to śpię bardzo dobrze, ale teraz w upały jest masakra... plączę się po domu, chodzę na siku, stoję przy oknie. Jak jakiś lunatyk...

RiSiA- głupia torba z tej lekarki! T nie Ty masz przecież ustalać leczenie, a ona, a że jesteś na coś uczulona to niczyja wina. Dobrze,że to uczulenie nie dało znać o sobie jakoś gwałtownie, np. opuchnięciem tchawicy. Mam nadzieję,że na nowych lekach będzie tylko lepiej! Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji &&&&&&&&&&&

A ja mam jakiś ciążowy kryzys...CHCĘ JUŻ URODZIĆ! Wczoraj szorowałam łazienkę- wszystkie kafelki, lustra, porcelanę, okna i na koniec podłogę myłam na kolanach. Rano odważyliśmy się na przytulanki.
Jestem już zmęczona... strasznie puchnę, wysypało mi dekolt i plecy krostkami, czuję się po prostu źle.
Poza tym w domu niby wszyscy gadają jak to mi już ciężko i jak to ja nie mam siły, a żeby pomóc przy porządkach, zmywaniu, prasowaniu to już chętnych nie widać... To sobie pomarudziłam :p
W ogóle strasznie mnie stresuje ten mój termin wg OM... nie wiem czy patrzeć na ten czy na usg. Tak bardzo chciałabym żeby termin z OM był bardziej realny...

Rany Risia ale teraz musisz stresy przezywac... Powiedz poloznej, ze chcesz by decyzje w waszej sprawie podejmowal ten drugi lekarz. Nie denerwuj sie teraz dodatkowo jakimis glupimi babsztylami, ktore pewnie nie wiedza co robic i odpowiedzialnosc zrzucaja na pacjentki. Ppamietaj trzymamy za Was kciukaski i dzieki sliczne , ze sie odzywasz i dajesz nam znac. Oby po tym antybiotyku bylo juz lepiej&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Risia, ta lekarka to jakieś nieporozumienie, żeby tak odpowiedzialność zrzucać. Przecież pacjenci najczęściej nie wiedzą, czy są uczuleni na jakieś leki. Jak mnie przy wywiadach pytają o to to zawsze mówię, że nie wiem, bo taka jest prawda, jak wcześniej czegoś nie brałam, to skąd mogę wiedzieć... Ale to jest właśnie nasza służba zdrowia, brak słów. Skoro tak zrzuca odpowiedzialność, to mogła Ci najpierw swoją wiedzę przekazać, jakie są za i przeciw a nie w taki sposób... Pewnie sama nie wiedziała i głupio jej było, ale co tam, przed pacjentką trzeba się wywyższyć, bo jest się przecież panią doktor:no:

Do góry