reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

*martusia*- widaje mi się że to siara, ja mam siarę koloru żółtego i białego, słyszałam że może być też przeźroczysta, gęsta i żadka, więc spokojnie ;-)
Joasia_85- mój Fifi od tygodnia też tak mocno kopie że aż nieraz krzykne, albo jak wypnie dupkę tak mocno że aż czuję że mi zaraz przez brzuch przejdzie... silne te nasze dzieciaki :tak:
maluszek2012- zdrówka życzę :tak: i pochwal się zdjęciem torcikiem jak już zrobisz :tak:
monaliza- też tak mam że część ciałka mojego synka wędruje pod moje żebro, nie ukrywam że jest to mało przyjemne ;-)

reklama
Jasminum ja mam siarę od 22 tc z synkiem w pierwszej ciazy mialam od 16 tc... ale ja muszę nosic wkladki bo tak sie leje...

Monaliza spokojnej podrozy :)

ide sie myc i nyny zmęczona jestem

maluszek chyba kazdej z Nas juz brzusio ciazy a jeszcze dodatkowo jak za duzo podreptamy hihih torcik mmm....zdrowka dla Taty:)no i dla Ciebie skoro nadal cos Cie meczy moze unikaj zimnych plynow(nie mowie o drinkach z palemka bo to naturalne:p) zeby przypadkiem tak sie nie zalatwic na cacy moze dziewczyny jakis syropek poleca dla kobiet w ciazy:)moj M tez szaleje z praca codziennie od 7 do 18 a wczoraj do 21 byl podziwiam Go a ja w domku dupke ledwo rusze zeby cos ogarnac zle mi z tym ze tak jest no ale taka rola Taty:-) ja tez uwielbiam przed snem ogladac figle Liluni nawet jesli juz troszke pobolewaja:-)

jasminum nie martw sie czy bedziesz miala przed czy po porodzie siare nie zalezy od tego czy i ile bedziesz miala pokarmu tak bynajmniej moj gin mowil:-)

monaliza nom na same upaly zjezdzasz:) mi po zeberkach poki co Mala nie lata a wrecz przeciwnie caly czas w dole brzucha nad pepkiem ma teraz nogi(jesli od wtorku sie nie obrucila) wiec czasami lekko ja tam czuje a tak to taki ciezar na dole i przez to normalnie co 15 min siusiu biegam :-D

Zmykam kapu i nyny milego wieczorku Mamunie:-)

Ja siary nie mam. Nawet piersi mnie nie bolą. Są tylko całe w niebieskich żyłach.
A wiecie....to co mnie boli to może być dyskopatia. Boli na jedną stronę przy każdym ruchu. W nocy przy przewracaniu się z boku na bok aż mnie przytyka tak boli. Tylko kurka...jak to teraz dobrze zdiagnozowac? To dość ważne przy porodzie sn. Nie pierwszy raz mam te bóle,ale nigdy nie byłam dobrze diagnozowana....

Tak w kwestii siary to mogę Wam napisać, że oczywiście nie zdążyłam mieć jej przed porodem a po porodzie zaczęłam odciągać pokarm dopiero po ponad 24h, jak rodziłam o 16 to odciągałam następnego dnia ok 21 i udało się na początku parę kropel, przeźroczystych, następnego dnia jeszcze przeźroczysta siara a potem już białe mleko. I mimo iż późno rozpoczęte karmienie wytrwałością, dużą systematycznością i uporem udało się wzmóc laktację i rozkręcić ją że hej :D dziś bez problemu odciągam pokarm w 10-15 minut i po trzech tygodniach zaczęto podawać go dziecku więc nie stresujcie się nie potrzebnie w tej chwili jeśli nie macie pierwszych oznak siary bo to nie warunkuje problemów z karmieniem. Wszystko można zdziałać :))))))

witam sie

Maybebaby jak maluszek?

dziewczyny i tak pokarm pojawia się w 2-3 dobie po porodzie a tak karmi się siarą...ktora wcześniej czy później się pojawi:)

ja dzisiaj mykam na pogaduchy wiec mnie nie bedzie :*

Witam sie piatkowo:-)

Oczywiscie moja Corcia przed 7 stwierdzila ze jest glodna i mnie obudzila i uwaga zjadlysmy caaala chalke, babcia przed praca kupila mialam zjesc kawalek do serka a skonczylo sie jak zawsze:-D ale grunt, ze Dziecko zadowolone fika:p
U nas dzis zapowiadaja 30 stopni a do tego Tesciu ma imieniny wiec chociaz na chwile musze do nich wpasc, ciekawe jak sprawdzi sie pogoda bo juz za oknem widac sloneczko...

gorgusia czyli mowilas o tym lekarzowi? i co nie potrafil Ci wytlumaczyc jakie sa przyczyny tych dolegliwosci i jak ewentualnie mozesz sobie pomoc?

maybe Ty to jestes Nasza Mentorka hehe podziwiam Cie szczerze za utrzymanie laktacji pomimo jak wiadomo ciezkich dla Was dni...no zobacz a teraz Maksiu rosnie na Twoim zdrowym mleczku i na pewno w duzej mierze to ono przyczynia sie do Jego stanu:* jak po porodzie bede miala problem z dostawianiem do powiem sobie ze musze, ze to dla dobra Corci i nawet jesli nie bede miala z poczatku pokarmu tak jak Ty nie przestane podtrzymywac laktacji:* kolejna porcja calusow dla Mamy i Naszego dzielnego Bohatera:*

Jeszcze polezakujemy troszke po sniadanku a pozniej na dworek troszke kosci rozruszac;)milego dnia Ciezaroweczki:-)

Widze,że my dzis tu szybko zajrzalysmy mamuski:-D my juz nie spismy od 6 haha i tez juz po sniadanku i tak coraz czesciej, pol nocy krecenia sie a rano szybkie wstawanie

Co do siary to ja tez nic nie mam. Ale nie przejmuje sie bo tak jak juz kiedys Pajka :* nam pisala,że niekoniecznie musi sie pojawic w czasie ciazy moze i po, i nie martwie sie bo jakby znow była to bym narzekała zapewne:-)

Joasia no juz u mnie sloneczko grzeje!! a ja dzis tyle mam do zalatwnia ugotuje sie:-p ja rano wstalam wyprawilam mojego, zjadlam z nim sniadanko bo dzis jechal na 7. Synek spal ale oczywiscie tatus go obudzil buziakiem i raczka wiec teraz fika i fika bo moj ostatnio pol nocy fika wiec rano spi:-D

Gorgusia oby to nie bylo to... Bo moja mama to ma. I pamietam,że to dopada ludzi najszybciej w wieku 30lat. Bynajmniej ona ma takie "napady" jest ok a pewnego dnia jak sie np. schyli tak juz koniec albo uda sie ja podniesc albo pogotownie przyjezdza daje leki, i potem ja trzyma kilka dni. Przychodzi nagle takie osłabienie,dretwienie konczyn.
Ja mam za to rwe kulszowa moze tez masz to??zaczelam chodzic na zabiegi przed ciaża no ale po kilku wizytach zrobilam test i były dwie kreseczki wiec przerwalam:-D

Pajka to udanych ploteczek i milego dnia:*

A Ja dzis biore sie za tego torta dla taty(foto zrobie masz moje slowo Zaanetkaaa) ale najpierw jade ze szwagierka odebrac jej wyniki z matur, potem zakupy wiec malo mnie dzis bedzie:*

reklama
WITAM:)

Sliczna pogoda także na podwórko pójdziemy a jutro do cioci na herbatke:))

Zaraz zjem z chłopcmai zupke mleczną na sniadanko:)

MABEBABY co z Maxsiem?

Do góry