reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

WITAM:)

Wy tu o torbach piszecie a ja nawet nie ma jej w domu :D musze pozyczyć od taty bo on ma fajne torby ;P

Marcelek to mały wiercipięta :D

reklama
z mleka przerzucilam sie na sok pomaranczowy. taki zwykly z reala. pilam tez cappy, ten maly, ale byl wlochaty i stwierdzilam ze czuje sie jak kot po intensywnej toalecie :-D

dziewczyny, mam pytanko: jak przycisne lekko cyca, to wylatuje mi przezroczysty plyn [ale jednak nie bede probowac jak smakuje :p]. jak mam to traktowac? wiecie moze? bo to chyba nie siara?

z mleka przerzucilam sie na sok pomaranczowy. taki zwykly z reala. pilam tez cappy, ten maly, ale byl wlochaty i stwierdzilam ze czuje sie jak kot po intensywnej toalecie :-D

dziewczyny, mam pytanko: jak przycisne lekko cyca, to wylatuje mi przezroczysty plyn [ale jednak nie bede probowac jak smakuje :p]. jak mam to traktowac? wiecie moze? bo to chyba nie siara?

martusia to siara... miałam też gin mi powiedziała że to siara i by nie ruszać, nie wyciskać.

no ale...siara to jest hm bardziej bialawa czy cos w ten desen, nawet w opisie tygodnia ciazy jest ze gesta i zoltawa a to moje to geste na pewno nie jest i zoltawe tez. to mam kolejne pytanie do gina :p

no ale...siara to jest hm bardziej bialawa czy cos w ten desen, nawet w opisie tygodnia ciazy jest ze gesta i zoltawa a to moje to geste na pewno nie jest i zoltawe tez. to mam kolejne pytanie do gina :p

ja miałam przezroczyste a i czasem białawe. i nie gęste tylko wodniste. coś jak ropa. jakoś około 24 tygodnia ale teraz nic. i gin mi mówiła że to siara. nie martw się pewnie to też u Cb siara jest.

Witamy sie popoludniowo:-)

Na szkole rodzenia ciekawy temat kiedy rozpoznac ze rozpoczal sie porod i kiedy zbierac sie do lekarza, oddychanie przeponowe, co spakowac do lekarza i ogolnie o porodzie jego fazach itd. Polozna bardzo fajna przeszlo 25 lat stazu na porodowce:szok:a wyglada max na 45 lat szybko zaczela....ale najgorsze jest to ze dowiedzialam sie, ze szkola nie bedzie czynna w lipcu i sierpniu bo maja urlopy a mi da ktos urlop w przygotowaniach do ciazy echhh szkoda nieladnie bo tak zaczelabym wczesniej a tak zalicze moze jeszcze max 2-3 spotkania a reszte bede musiala doczytac:/
A Mala od kilku dni kopie coraz mocniej ze co kopnie to az na glos krzykam hihi kumpela spytala dzis co sie dzieje a ja ze kopie ale inaczej niz zawsze mocniej i ze musze sie znowu przyzwyczaic:-D

maluszek a Ty u siebie rodzisz czy moze N Sol wybralas? podobno duzo kobiet chce u Nas rodzic;) moze juz pytalam ale nie pamietam:-D

gorgusia ja tez czekam na wyplate i pakuje torbe, oby sie wczesniej nie przydala:baffled: u nas zzo nie ma na zyczenie tylko przy cc wiec nie ma takiej opcji tylko gaz, tensy, pilki itp...

Ansure &&&& za jutrzejsze USG:-)

marudka nie mam pojecia heh na szr polozna mowila ze wystarczy reklamowka bo u nich wiekszosc dostaniemy i wszystkie smiechem wybuchnelysmy heheh powiedziala tez ze z torbami podroznymi typu na kolkach nie wpuszczaja:-D

Pajka podziel sie tymi smakolykami:-) nom wydaje sie jakby wczoraj wyjechal a to juz m-c jeszcze 2 razy Go pozniej ziobacze i porod to bedzie tempo:szok:

*martusia mnie tez przerazaja te prognozy i te temperatury i znowu takie nagle skoki:szok: ten plyn to siara ta pierwsza jest przezroczyta z czasem zmienia kolor na zolty jak tak mam od 20 tc czasmi wiecej czasami mniej ale nie wolno pobudzac brodawek zeby np lecialo wiecej bo chcesz sprawdzic bo podobno moze to zahamowac laktacje takze sie nie martw zostaw wszystko naturze:-D aaa i siara nie musi byc gesta ta przezroczysta mi kapala jak np schylalam sie zeby balsam na nogach rozetrzec i wtedy ciezar cyca napieral io lecialo to cosik:-)

mykamy teraz poodpoczywac bo dzis niskie cisnienie poogladam znowu jak lilka sie wygina a jest juz na co patrzec:-D

do wieczorka milego popoludnia

Hello mamuski :* ja dopiero zladowalam do domku od 13. Tata ma urodzinki i robi na te weekend, takze szukalam prezenciku, kupilam rzeczy na torta bo obiecalam,że zrobie bo o dziwo jakos mi wychodza!! no i odwiedzilam mamuske:)

A teraz umieram bo plecki bola,jak zwykle na dole i ciezko mi chodzic:/ i dalej mam cos z gardlem boli jak przelykam sline, chrypne i jezyk jakis dziwny w krostki a juz myslalam,że mi przeszlo.

Męzulka jeszcze nie ma:-( ale pogoda idealna na dach wiec robia jak najdluzej,biedulek moj jeden nawet mu piwko kupilam i chlodze:-D

Joasia ja rodze w Sulechowie:-) bo to moje rodzinne miasto, tam mam lekarza, lezałam tez tam po pierwszej ciazy no i w ogole...bo czy do Zg czy Sulka to jedna i ta sama droga. No teraz te kopniaki beda coraz mocniejsze, bedzie wbijal gdzie sie da raczke czy nozke ja ostatnio podskakuje albo mowie ałaa:-D i to tak odruchowo nawet w nocy

Ide sie kąpac i tez poogladac gimnastyke mojego szkraba:-D ktory pol nocy nie daje spac :p

dziewczyny to wy już macie siarę??? mi nic a nic nie leci, ani kropelki, może jeszcze będzie, ale widzę, że kilka z was już ma a ja nie :zawstydzona/y: wiem, że nie musi mi nic lecieć aż do porodu, więc nie wiem czy się cieszyć czy martwić, takie to dziwne ;-)

reklama
czesc dziewczynki wieczornie:)
Alez u nas bylo ciepelko na zielonej wyspie, az mnie zmoglo w dzien na 2 godzinki. Bylo moze z 24 stopnie ale jak sobie pomysle, ze w Polsce w sobote przywitacie mnie 30 stopniami:szok::szok::szok::szok: to az mi sie slabo robi. Odwyklam juz chyba od takich temperatur. Dzwonilam dzisiaj do przychodni spytac o wyniki badan, plus cukrzyca i wszystko gicio wiec sie baaardzo ciesze.
Mi sie siara juz ujawnila jakies miesiac temu ale widac kropelki tylko jak scisne sutki. Alusie karmilam 11 miesiecy a przed porodem zadnej siary nie mialam wiec to informacja dla dziewczyn ktore sie martwia, ze u nich jeszcze nic.
Czy wam tez czasami babel tak jakby jakas czesc ciala pod zebra wkladal?:-D:-D:-D Ciekawe w jakiej pozycji jest teraz ta moja Olivcia bo nie oszczedza mamy ani rusz:rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry