reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witajcie Kochane. Już mi jakoś lepiej... Porobiłam zakupy na urodzinki syna, miałam trochę zalatany dzień.

Demetrios pytałaś skąd jestem - mieszkamy w wiosce Siercza koło Wieliczki.

Zaczęłam się dziś zastanawiać nad porodem w wodzie... czy któraś z Was rodziła w ten sposób? Ja myślę, że chciałabym spróbować....

Ostatnia edycja:
Pobieżnie nadrobiłam...
Co do lutki- mój lekarz kazał po prostu odstawić, ale ja bałam się i odstawiałam po troszku. Plamień nie było.
Dziś Malutkie delikatnie mnie popukało. Wiem,że to Dzieć, ale z drugiej strony wierzyć mi się nie chce,że to tak w sumie wcześnie jak na pierwszą ciązę....
Dziś miałam chwilę załamania... czy oby wszystko jest ok. Wczoraj były przytulanki, a dziś malutka brązowa plamka na wkładce...to ta nadżerka na pewno, ale i tak się ciut zestresowałam.

Co do porodu to ja jeszcze nie wiem. Wiem tylko,że pozycja klasyczna do porodu jest najmniej wygodna dla rodzącej, a wygodna tylko dla lekarza... Może w szkole coś doradzą, ale w moim szpitalu nie ma chyba za bardzo wyboru...

Tutaj też trzymam kciuki za wizyty! &&&&&&&&&&&&&&

Bubus ja chcialam ale neistety musisz miec idealny wymaz z pochwy... ja mialam paciorkowca więc z automatu byłam skreślona... także zadecydują Twoje wyniki z posiewu...bo wtedy dziecko łatwiej mozna zarazić

Gorgunia chyba nie ma wygodnej pozycji do rodzenia ja mialam parte przez 2 h bo musiałam wstrzymywać bo synus źle był ułożony i wierz mi wypróbowalam wszystkie pozycje i najlepsza była na plecach gdzie jedną nogę podczas skurczy miala na swoim barku położna...ja nie chodziłam do szkoly rodzenia w ogóle ale miałam super położną :) a niestety musialam byc podłączona do ktg wiec wiekszą czesc czasu byłam na plecach:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie nadrobie poza postami wyzej :)
kolezanka mojej mamy kilka lat temu urodzila bedac sama w domu (filmowy porod, ktory sie zaczal ni z tego, ni z owego) i laska urodzila kucajac. wczesniej urodzila 3 dzieci w szpitalu na lezaco i mowila, ze w kucki bylo super wygodnie :)

mam nadzieje, ze wsio u was ok kolezanki! :)
buziam!

Czesc dziewczyny, my z M planujemy porod domowy o ile nie bedzie przeciwskazan i ciaza sie bedzie prawidlowo rozwijala. Ogladam duzo filmow ze szpitala oraz domowych, rowniez dokumentalne i uwazam to za mniej stresujaca sytuacje . W Holandii mozna wyporzyczyc basen porodowy , pojsc do swojego kibelka w razie potrzeby, polazic przy pierwszych skurczac, posluchac muzyki , wszystko pod reka . A kobitka opiekuje sie swietnie wyszkolona polozna oraz jej asystentka. Takze zero lekarzy zagladajacych miedzy nogi , calej medycznej aparatury i podobno idzie szybciej. Dziewczyny z Holandii na BB Boom wszystkie ostatnio szybko porodzily w domach. Mozliwosc ruchu przyspiesza porod oraz usmierza bol.

Duzo piszecie :) wszystko przeczytałam, ale się ciut pogubiłam :)

Byłam dzisiaj u lekarza macanego, ciut się uspokoiłam, ale widać stresik już zawsze będzie :) póki co wieczorkiem domek Fasolki jest ogromny, haha wieczorem lubię patrzeć na brzuszek :D a rano znika połowa :)

W którym tyg. można potwierdzic płeć (pomijając fakt, że do końca może się okazać coś tam innego), chodzi mi o taki moment, że jednak już tam jakaś pewność jest :)
szukam sobie pretekstu by pójść na usg wcześniej niż za minimum 1,5 miesiąca, tylko nie wiem, czy jest tak na serio ten pretekst :)

reklama
demetrios, ryba, maja, ja mam jutro 17.25, czyli jest tak

pierwsza maja, potem demetrios, ja i na koncu ryba
Poprawie cie Martusia najpierw ja potem demetrios ,ryba,maja,martusia duzo nas jutro ma te wizyty.

Jest piąta rano a ja juz od godziny nie spie:szok: masakra wiedziałam ze tak bedzie,dobrze ze na 9 mam i pierwsza jestem bo nie bedzie obsówy czasowej, bo moj gin przyjmuje od 9-18 i im puzniej tym potem wieksze poslizgi czasowe sie zdarzaja.Wiec ja na rano zawsze sie zapisuje;-).Cykora mam jak diabli ale musi byc dobrze za was dziewczynki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
i mam nadzieje ze same dobre wiesci beda:-)

Do góry