reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

anusieńka dopakuj torbę, przyszykuj sobie ubranie, ogol wszystko co trzeba, umy włosy, ułóż jak lubisz, zeby ci nie przeszkadzały przy porodzie, i były świeże, bo nieświeże czy tłuste mogą rozpraszać...
mi czop odszedł w sobote a we wtorek wody.

reklama
Hallo Kobitki!!!
Anusienka ja nie pomogę, bo nigdy czopu nie widziałam, ale jeżeli wody nie odchodzą, ani skurczy nie ma, to nie ma po co jeszcze jechać, taki czop to nawet 2,3 tygodnie wcześniej może wypaść. Musisz jeszcze trochę poczekać na rozwój sytuacji.
U nas też noc koszmarna! Malutka szalej, boksy uskutecznia, przewracanie z boku na bok to tragedia, bo mam wrażenie że mi brzuch się rozrywa. M szedł wcześniej do pracy ii mnie obudził, 5:30 i już nie mogłam zasnąć, od 7 zafajdany kundel sąsiadów ujadał, i majstry przyjechali u góry remoncik kontynuować! Przyjeżdżają o 7 powalą z godzinkę, a później jadą, masakra!
Rysia paznokcie pomalowałaś? Ty wygimnastykowana jesteś, albo masz grzeczne dziecko, bo jak ja się próbuję trochę nachylić, i przygniotę brzuszysko, to zaraz wścieklizna w brzuch się zaczyna!

hejka
wyspana wyjatkowo mimo problemów z zasnięciem.

Dziewczyny kciuki dotrzymania terminów &&&&&&&

animka ja czasem tez mam tak jakby wilgotne majtki i też czasem wrazenie że to wody ale lekarz mówił ze zamknięte szczelnie mam jeszcze

mi chyba też lekko brzuch opadł mam takie wrazenie

Witam kobitki

Dopiero wstałam, noc cos strasznego, co pol godziny wchodzilam pod prysznic bo bole krzyza nie pozwalaly mi nawet na lezenie, a pod prysznicem duza ulga, juz druga noc taka. A w dzien jak reką odjał, nic nie boli.

Co do stymulacji sutkow to mi kolezanka poradzila ze jak mam laktator (najlepiej reczny) to nim pobawic sie troszke, ona tak zrobila i tym wywolala skurcze macicy. Moze dzisiaj sie tez postymuluje bo mam serdecznie dosyc juz. Wogole jakis humorek mam - ehhh wkoncu baba w ciazy.
Stresuje mnie ta cala sytuacja bo ani czop mi nie odszedl ani wody nie chca sie saczyc tylko ten cholerny krzyz. Boje sie ze przenosze ciaze i bede musiala rodzic cc bo wywolywac mi niemoga.

Anusieńka czekać :)
ja też czekam, ale póki co nic :D haha, myślałam, że jak odejdzie to ja wiem, będzie tak cały dzień odchodzić czy coś, a coś tam wypadło, bardziej taki glut, ale nie jakiś sztywny czy coś, w sumie to ja nie wiem ile tam tego ma być? :O
ale póki nic się nie dzieje to nic, czekamy

Risia Ty to jesteś niemożliwa z tym spaniem, serio :O a paznokcie też dałam radę, ale zmyć wczoraj hahah :)

Axa a tak w ogóle to chyba nie gratulowałam Ci terminu cc, uhhh mała widać kopie bo nie może się doczekać! :D

Future ohhhh ja marzę o rozpakowaniu! a u Ciebie trzymam kciuki by było, jak chcesz :D

hellow kobitki:-):-):-)
Nie urodzilam i nie rodze:-D i nawet nic sie u mnie nie zaczyna dziac...Ani czopy nie odchodza, ani wody, ani skurcze. Czuje, ze u mnie jeszcze potrwa caly ten harmider:no::no::no: Wczoraj wyprawilam swoja starsza corcie do szkoly- zaczela druga klase (6lat!!). Mimo ze nie jest w klasie ze swoja stara przyjaciolka, juz znalazla nowe kolezanki i do domciu wracala szczesliwa:-):-):-)Ciesze sie, ze tak wyszlo bo bardzo sie o nia martwilam jak to zniesie. No ale w sobote bedzie juz chodzic do polskiej szkoly z Weronika (ta z ktora zostala rozdzielona). Tam zaczyna pierwsza klase. Oby dala rade ciagnac dwa jezyki w tym amym czasie.
Axarai jestem przeszczesliwa, ze ci sie udalo zalatwic cc. Tak trzymac!
Risia pedicure??????:baffled::baffled::baffled::baffled:SAMA????No to szacun:-D:-D:-D:-D:-DSpalas na brzuszku????? No.. kobitko zdumiewasz mnie:happy::happy: Ja poprostu maaarze zeby w koncu moc polozyc sie na brzuszku- wtedy tak super sie spi.
Patrysia oby ci sie udalo poswiecic czas swojemu zerowkowiczowi zanim nadejdzie TEN czas:-)
Mafu889 obowiazkowo wpadam na lazanki:-)uwieeeelbiam:tak:

hellow kobitki:-):-):-)
Nie urodzilam i nie rodze:-D i nawet nic sie u mnie nie zaczyna dziac...Ani czopy nie odchodza, ani wody, ani skurcze. Czuje, ze u mnie jeszcze potrwa caly ten harmider:no::no::no: Wczoraj wyprawilam swoja starsza corcie do szkoly- zaczela druga klase (6lat!!). Mimo ze nie jest w klasie ze swoja stara przyjaciolka, juz znalazla nowe kolezanki i do domciu wracala szczesliwa:-):-):-)Ciesze sie, ze tak wyszlo bo bardzo sie o nia martwilam jak to zniesie. No ale w sobote bedzie juz chodzic do polskiej szkoly z Weronika (ta z ktora zostala rozdzielona). Tam zaczyna pierwsza klase. Oby dala rade ciagnac dwa jezyki w tym amym czasie.
Axarai jestem przeszczesliwa, ze ci sie udalo zalatwic cc. Tak trzymac!
Risia pedicure??????:baffled::baffled::baffled::baffled:SAMA????No to szacun:-D:-D:-D:-D:-DSpalas na brzuszku????? No.. kobitko zdumiewasz mnie:happy::happy: Ja poprostu maaarze zeby w koncu moc polozyc sie na brzuszku- wtedy tak super sie spi.
Patrysia oby ci sie udalo poswiecic czas swojemu zerowkowiczowi zanim nadejdzie TEN czas:-)
Mafu889 obowiazkowo wpadam na lazanki:-)uwieeeelbiam:tak:

Ja zeby polezec sobie na brzuszku, robie walek z kołdry i brzuchol wkladam miedzy, pod uda podkladam poduszki i tak leze sobie pare minut na takiej piramidzie :) Tylko wstac z tego jest cieko, potrzebna pomoc hahha

Zapraszam zapraszam na łazaneczki, co prawda jeszcze w trakcie robienia ale w sam raz będą jak wpadniecie:-)

Megan współczuje nocy..
Anusienka coś się zaczyna dziać :-) kto wie może już niedługo:-)&&&&

Ja paznokcie u nóg też jeszcze maluje, ale mam na to sposób- siadam na schodach i jak małpa wywijam nóżki:-p
Dobra wracam do roboty:-)

Monaliza to super, że Córcia dała sobie radę! Mój Kac idzie w poniedziałek pierwszy raz do przedszkola, i tam nikt nie mówi po polsku. Ale później muszę mu też poszukać jakąś szkółkę po polsku, bo akurat jest w tym wieku, co powinien uczyć się czytać i pisać po polsku.
A ja wiecie co sobie ostatnio wymyśliłam:-D Mam wielka wannę, nalałam sobie dużo wody, i bach na brzuch, oczywiście tak z podpieraniem, ale zaraz się lżejsza zrobiłam o jakieś 30 kg, i tak sobie pływałam, jaka ulga dla kręgosłupa:-)

reklama
Axarai no i jeszcze na czerwony kolor :-D:-D to musiałam to ladnie zrobić coby sobie wstydu na porodówce nie zrobić :-D:-Dpoprzednio też się wypindrzyłam na porod w 38 tc a urodziłam po porodzie więc pewnie będę musiała jeszcze jeden pedicure sobie zrobić :-Dja to mam taki malutki stoleczek na nim stawiam nogę siadam trochę bokiem bo on jest troszkę wysoki mimo wszystko i pelne skupienie i wio:-Dale tak myśle, ze chyba w niedzielę zmyję pazurki i walnę sobie hybrydowy będę miała na 2 tygodnie :p

Monaliza no ja śpie głownie na lewym boku bo na prawym to od razu mi niedobrze jest i głównie śpię na plecach... tylko, że ja spię na wpólsiedząco tzn mam pod plecami 2 duże poduchy+jasiek a czasami i rogal do karmienia bo mam taką mega zgagę.. znowu jak śpię na lewym boku to Adrianek mnie tak kopie bo tam akurat ma nogi, że masakra

Polisia ja nie wiem jak ja to zrobilam...ale muszę mężowi powiedzieć, ze jak wstaje do pracy a widzi, ze spię na brzuchu niech mnie popchnie :-D

Do góry