reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Zabaweczki się juz susza :))

Fotelik zamówiony ;)w niedzielę kupi się materac i tylko pościel zostanie mi hmm no i tu problem bo ja bardzo ale to bardzo bym chciała tą z Disneya ale jednak na to kasy teraz brak(jak wiecie trochę kosztuje)i albo poczekam i na razie dziecie w rożku będzie spało w łóżeczku(tak czy siak każdy smerf mój tak spał czy pościel była czy nie)albo kupię jakąś tanszą(tylko w tym problem ze nie bardzo mi sie tak widza jak ta z Disneya jednym słowem nie moge sie przekonac do innej...)takze nie wiem będe myślec nad tym ale nie licząc tego to juz wsio wszystko będzie :))

reklama
U mnie fryzjerka była tydzień temu i porodu nie wywołała niestety :D może dla tego że tylko obcinałam?:-D Farba coś mi się trzymać nie chcę ostatnio więc farbowanko uskutecznie dopiero jakieś 2 tygodnie po porodzie:tak: mam nadzieje że w tedy chwyci w końcu.
Martusia - pamiętaj że do porodu bez lakieru na paznokciach jedziemy;) zwłaszcza jeśli jakiś konkretny kolor wybrałaś;) Fajnie, że Cie emek rozpieszcza - mój tez o mnie doba ale już opowiada jak to córę będzię rozpieszczał - ciekawe co ze mną w tedy będzie :-p

A i brzuch też ciągle brudny - nie ubłagalnie wszystko spada na niego i jak świnka wyglądam:D

Piękna dziś pogoda więc idę później na spacerek wywoływać maleństwo:-) Miłego dnia
co do koloryzacji to nie chcę Cię martwić , ale jeśli kolorek teraz się nie trzyma to kwestia hormonów i niestety połóg jest jeszcze gorszy. Ja zrobiłam sobie balejage na chrzest synka i na drugi dzień już go nie było :szok:
Paznokci absolutnie nie można mieć pomalowanych !!! będą kazali zmyć na 100% bo muszą obserwować , czy aby paznokcie nie sinieją , bo to pierwsza oznaka niedotlenienia .
Dzień dobry wrześnióweczki :-D
Risia, na mnie też czeka intensywny rudy, ale to już po porodzie, teraz to włosy z odrostami do połowy głowy, ale trudno ;-)
Wczoraj miałam nowe łapiące-puszczające bóle brzuszka, a raczej jajników jak czasami na okres - mam nadzieję, że to znak, że coś się ruszy:tak:
Bo ta końcówka - złe wyniki moczu, wczoraj jakaś wysypka, która na szczęście okazała się alergiczną i inne typowe dolegliwości mnie wykańczają:wściekła/y:
Wszyscy stawiają na 1 września - aleee byłoby fajnie :-D
1 września to początek roku szkolnego, więc trudno będzie zorganizować kiedyś urodzinki smykowi. Poczekajcie do 2:-D Dobrze , że wysypka alergiczna , a nie jakieś cholestazy itp,,,

hej haj hellloł :-):-)

super dziś prawie wcale nie spałam, za niedługo zostanę wampirrrrkiem ;-):-)
Co do włoków, to ja mam zawsze zrobione, nie wyobrażam sobie z odrostami chodzić, tak jak nie wyobrażam sobie bez makijażu z domu wyjść :) ale to już takie moje :tak: przyzwyczajenie. Moja mam całe życie o każdej porze dnia i nocy była pomalowana i zadbana i ja chyba bakcyla po nije załapałam, bez biżuteri też nie wychodzę z domu:-D

No to zaś się pytam komu kawy z ekspresu , bo odczyściłam maszInę:happy2: ? :confused:

Co do porodu, to niestety Nacik nie wychodzi, strajk trwa nadal :baffled: aaaaahhhhh ... co zrobić :confused: wczoraj zaczęły mnie krzyżyki na dole boleć i się juz tak ucieszyłam, że przez noc może cosik ruszy, a tu nic :szok:
a do dupy !

Moja koleżanka miała też z narodzinami , a jej lekarzem gin byłą siostra zakonna, która poleciła jej , żeby postymulowała sobie brodawki. Pomogło w ten sam dzień zaczęła rodzić, w sumie to prawda , bo wtedy wydziela się naturalna oksytocyna w organiźmie, to może popróbujcie ;)

witam się

zaraz ma być teściowa, weźmie Sebcia na spacer więc będę miała chwilkę dla siebie , ogarnę mieszkanko:)
śniły mi się skurcze i tak sie zastanawiam, czy aby na pewno mi sie śnily :-D

Polisia olejek rycynowy kupisz w aptece - tylko nie bardzo chcą go sprzedawać ciężarnym u mnie M kupił ja wzięłam raz 1 malutką lyżeczkę i ruszyło tylko ja to użyłam po terminie dopiero

Megan dziękuję :)

Maluszek dokladnie a wiem, że moja mama finansowo nie stoi za dobrze a za dojazdy jak jej ostatnio przelałam kaskę to mi odesłała z opisem, że jest obrażona... więc jej kupiłam i w sobotę zawiozę :-p

Marudka ja bym nie dała rady tak z odrostami za bardzo mnie to irytuje :-D

Palemko nooo czasami nawet kobietom co mialy założony krążek rodzą po terminie :-Dtrzymam kciuki, zeby bylo wcześniej

Bebe
zależy od polożnej niestety moja wpisała wszystko w kartę dziecka...niby nie jest, ale może namieszac... niestety

Marudka ja czekam do 2 września ze względu właśnie na rok szkolny :-D

do porodu nie można mieć tupsów, hybrydów ani lakieru niestety...u rąk oczywiscie u nog można szaleć:D

no ja wiem ze nie mozna miec tipsow ani innych ale przeciez nie bede chodzic z odpadnietym lakierem tylko zmyje za kilka dni ;] musialam sobie jakos humor poprawic i stad.

a tak w ogole to helol :D

Witam sie kawowo :-)

Wczoraj wieczorem stwierdziłam ze mam regularne skurcze, regularne bo wystepuja co wieczór o tej samej porze i mniej wiecej tyle samo, a pozniej odpuszczaja. Chociaz musze przyznac ze te wczorajsze troszke inne były.Weszly mi w krzyz a pozniej w nogi - tak mi w szczegolnosci prawa odretwiala ze nie wiedzialam czy stac czy leżeć. Weszlam pod prysznic i zrobilam sobie masaz wodny na krzyz po 20 min ustapilo, ale nie zupelnie, nadal go czuje,nie w takim stopniu jak wczoraj ale poprostu czuje ze go mam.
Pojde chyba dzisiaj na dluzszy spacer moze cos rozruszam.

Witam drogie Panie :-)

Ja od jakiegoś czasu skracam znowu paznokietki bo też słyszałam żeby to za długich nie mieć, żeby wygodniej było dzieciem się zajmować więc jak nadchodzi wieczór i widzę że tu wyrosło tam zarosło to maszynka i nożyczki idą w ruch. Dobrze że M przy depilacji pomaga bo ja już nie wyrabiam i jak się podgolę tam na dole to szopka:-D

Widzę, że coraz więcej na temat wywoływania porodu piszecie, dobre rady nie zaszkodzą, ja jeszcze mam czas, ale po dzisiejszej nocy jak mały napierał na szyjkę to myślałam że fiknę, i już tylko czekałam na jakiś dalszy rozwój sytuacji, a tu cisza;-)

Idę kawkę zrobić a przy okazji czekam na jakieś wieści z porodówki bo jak nie dziś, nie jutro, to widzę, że na 1 każda się zaciska by przeczekać do 2 :-p hehe to chyba będzie 1 dzień rozmów na temat jak powstrzymać poród :-D

Dzien dobry, chyba jeszcze nie rodze ;-)
pije wlasnie mrozona kawke i zabieram sie za okno balkonowe... tak dla relaksu ;-)
a potem jakie inne zajecie musze znalesc, bo oszaleje z tego czekania i mierzenia czasu... co dzien to samo ;-)

reklama
Do góry