reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

a ja dzis na poprawe humoru kupilam nowy tusz bo mi wszystkie szybko wysychaja i lakier ;] potem M kupil mi Vanilla Hot Latte i ogolnie mnie rozpieszcza troche. lubie to :-p. popstrykalismy troche fotek bo to juz jakby nie patrzec ostatnie dni z brzuszkiem...

jeszcze kapiel i dokanczanie pazurkow :)

reklama
a ja dzis na poprawe humoru kupilam nowy tusz bo mi wszystkie szybko wysychaja i lakier ;] potem M kupil mi Vanilla Hot Latte i ogolnie mnie rozpieszcza troche. lubie to :-p. popstrykalismy troche fotek bo to juz jakby nie patrzec ostatnie dni z brzuszkiem...

jeszcze kapiel i dokanczanie pazurkow :)

Ale Ci fajnie;-) Mnie od tygodnia męczy żeby sobie co nowego zakupić z ciuchów a że wyjścia już na tego typu zakupki raczej odpadają, tym bardziej że nie chce nic już ciążowego a ze starego rozmiaru ( do którego mam nadzieje wrócę:-p) I tak siedze i notorycznie obczajam na allegro jakieś bluzki, sweterki i inne fatałaszki ;-) och strasznie się już stęskniłam za moimi starymi ciuchami, ciekawe czy bedzie mi dane założyć je jeszcze :-p

A zmieniając temat to z takim pytaniem wyskocze: Czy Wy teraz z racji sporego brzusia też tak się brudzicie?? Bo ja po całym dniu to masakra jak wyglądam, zawsze gdzieś się pobrudzę bo albo nie zauważę i otre się brzuchem albo jak jem to niebłagalna grawitacja sprawia że w zagłębieniach dekoltu i brzusia resztki jedzenia się chomikują ;/ Teraz już się cieszyłam, że cały dzień taka czysta chodzę a tu przy kolacji już nie wytrzymałam i musiałam się usmarować:wściekła/y:

KasiaP-P połozna która przychodzila do mnie po porodzie pierwszej corki zapytala mnie czy ja chcę zeby mi sciagnęla szwy w domu. Ja chcialam więc bez problemu to zrobiła. Byla u mnie kilka razy i zawsze ważyla małą, sprawdzala pępuszek, doradzala i odpowiadala na wszystkie moje pytania i niepewności. Przeprowadzila nawet rozmowe z moim M, który odprowadzal ja do drzwi po pierwszej wizycie. Uswiadomila go że ja teraz po porodzie potrzebuje jego wsparcia zrozumienia i bliskości. kazała mu mnie często przytulac :-). Teraz tez bedzie do mnie przyjeżdzać bo ostatnio ja spotkałam i pytala mnie kiedy sie zobaczymy. Kazała mi po porodzie do siebie zadzwonic i wtedy umówimy sie na wizyty. dodam ze ona swiadczy uslugi na NFZ i ani grosza jej nie placiłam. Jeszcze dalam jej jakies podkłady poporodowe i majtki siatkowe, których nie zdązylam uzyc zeby dala innej dziewczynie, biedniejszej i potrzebujacej

Ale Ci fajnie;-) Mnie od tygodnia męczy żeby sobie co nowego zakupić z ciuchów a że wyjścia już na tego typu zakupki raczej odpadają, tym bardziej że nie chce nic już ciążowego a ze starego rozmiaru ( do którego mam nadzieje wrócę:-p) I tak siedze i notorycznie obczajam na allegro jakieś bluzki, sweterki i inne fatałaszki ;-) och strasznie się już stęskniłam za moimi starymi ciuchami, ciekawe czy bedzie mi dane założyć je jeszcze :-p

A zmieniając temat to z takim pytaniem wyskocze: Czy Wy teraz z racji sporego brzusia też tak się brudzicie?? Bo ja po całym dniu to masakra jak wyglądam, zawsze gdzieś się pobrudzę bo albo nie zauważę i otre się brzuchem albo jak jem to niebłagalna grawitacja sprawia że w zagłębieniach dekoltu i brzusia resztki jedzenia się chomikują ;/ Teraz już się cieszyłam, że cały dzień taka czysta chodzę a tu przy kolacji już nie wytrzymałam i musiałam się usmarować:wściekła/y:

hahahaha tak, tak, tak, ja tak mam :D ufajdana jestem i w dekolcie mam cały karmnik dla ptaków :D

farba na wlosach jest :D intensywny rudy:)
kupiłam mamie obrusik
uwielbiam rudy kolor! :))) tylko mam ciemne i zawsze się morduje, na czas ciąży odpuściłam sobie i mam naturalne, ale wrócę, już nie mogę się doczekać :D
a mam też pytanko do Ciebie, ten olejek to długo wcześniej brałaś o którym kiedyś wspominałaś? :) chcę sobie kupić na wszelki wypadek na przyszły tydzien, bo już mi chyba tylko to zostało z pomysłów :szok:

RiSiA podoba mi sie ten obrusik, a tak na marginesie to piekny gest, Mama napewno bedzie zadowolona.
Mafu889 Nic mi nie mów, ja to przegladam stare spodnie i juz sie nie moge doczekac jak spowrotem w nie wskocze, no i buty na obcasach i spodniczki, teraz czasami czuje sie jak kopciuch, zostały mi 2 ostatnie pary spodni i ze 4 bluzeczki reszta juz niestety nie wchodzi.
A co do brudzenia sie to faktycznie wieksza niezdara ze mnie teraz
:szok:

To żeście mnie uspokoiły :-D:-D bo już myślałam że tylko ja taka fajtłapa się zrobiłam:-D
megan09- mi to już leginsy i krótkie spodenki zostały bo do innych spodni już nie wchodzę bluzek może trochę więcej ale jak przyjdzie mi np do lekarza iść to chyba pół godziny stoję przed szafą i nie wiem co włożyć, bo albo w tym się już nie dopinam albo wyglądam tak że szkoda gadać..
Z jednej strony dobry taki czas ciąży bo ubrania z przed zyskują znowu jakiś urok:-)

Kurde Wy dzis o tych wloskach chyba sama zalicze fryziera albo cus :p jutro mam urodzinki takze moze sobie zafunduje?:-) hmm pomysle pomysle

a ja ledwo zipie, nie dosc,że na nogach od 6 pol dnia latania potem zrobilam ciasto rybke po japonsku a zapewne noc bedzie nieprzespana ciezka itd a fajnie byloby sie wyspac :)

RiSia fajny obrusik :) fajnie,że tak myslisz o mamie ja robie tak samo :-) skoro one takie dobre to my tez musimy im sie jakos odwdzieczyc :)

reklama
hej dziewczyny
ja dziś wzięłam się w końcu za prasowanie, które zalegało od poniedziałku. Dopiero skończyłam, ale oczywiście nie wszystko wyprasowałam, a jeszcze pościele dla Małego nie wyprasowane. I mówiłam, że w końcu się spakuje. Nie wiem czy taka niezorganizowana jestem, czy co. Mój M stwierdził, że z wszystkim się nie wyrobie i tak nie zdąże. Już sobie nawet listę zrobiłam, żeby wszystko ogarnąć i tylko wykreślam. Bo z jednej strony żyje nadchodzącym porodem (i codziennie myśle kiedy - to już chyba mój obłęd), z drugiej stony przeżywam, że mój Starszak zaczyna szkołę i chciałabym trochę jeszcze go "wprowadzić" zanim go zostawie na kilka dni. Normalnie nie wiem co pierwsze. Myślę tylko jak ja to wszystko ogarnę za miesiąc? A jak za pół roku - gdy wrócę do pracy?????????????:szok:

DOBRANOC DZIEWCZYNY!!!!

Do góry