reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Trzymam kciuki za potrzebujące ;) &&&

Witam, nie rodzę (jeszcze) ;p Ostatnio "lepiej" śpie bo budzę się co 2,5 godziny a nie co 45 minut ale od 5 już nie śpie:/ obudził mnie skurcz, od wczoraj zrobiły się trochę bolesne, chwilami myślałam że to "już" i zaczęłam się bać jak nie wiem:( Zawsze przerażał mnie poród, jak zaszłam w ciąże jakoś mi przeszło a teraz znowu panika mnie ogarnia:szok: Aaaa niech ktoś za mnie urodzi:(
jem śniadanko(a przynajmniej spróbuje bo żołądek ściśnięty) i zbieram się powoli na ktg - może mnie uspokoi trochę

no jakbym czytala swoje slowa :) i co do spania,porodu a nawet zoladka no i jeszcze dzis tez mam KTG i pomalu bede sie zbierac :) &&&&

Do-ti no jak sie zdecydowalam,że dzis zaczne kupowac co trzeba na te urodzinki to poki co nie mamy funduszy :/ moj mial wczoraj ostatecznie dostac kase za fuche ale jeszcze sie nie doprosil wiec musze sie powstrzymac do wieczora chociaz nie wiem ile osob tak na ostatnia chwile da rade przyjechac( bo dzis juz sroda) a ja dopiero zaprosze,no nic zobaczymy :)

Dzis tez mialam z dupy noc, ja chyba mam za duzo "na glowie" wszystkim sie martwie i przejmuje :/ pol nocy nie spie a od 5/6 juz na nogach a potem jakos ****owo sie czuje :/ i tak od kilku dni. A wczoraj to w ogole tak sie zdenerwowalam i poplakalam,że przez 5 min az mnie nosilo i nie mogli mnie uspokoic:szok: moj juz dwa tyg czeka zeby dostac kase za fuche i sie nie moze doprosic mielismy kupic za to kuchenke do domku a tu dupa moj robil na dwa etaty a kasy brak szkoda nerwow gosciu wymysla i nie chce wyplacic no i nerwy mi puscily :-(i brzus w ogole zaczal max bolec maly tak fikal,że bolalo jeszcze mocniej... mialam jakies skurcze,że lepiej bylo mi sie w ogole nie ruszac no i tak o 3 w nocy puscilo a teraz okej, wiec ogolnie mialam strachaaaaaaaa ciekawe czy cos wykarze na KTG.

Joasia &&&&&&&&&&&&& :*

reklama
WITAM:)

Ładna pogoda a ja do dopki bo noc kiepska...

Pranie sie robi...

DOTI majątek :p a musiałaś być na czczo?bo ja też musze zrobić :/
MAJA opis jak czop ale ten kolor zielonkawy hmm...
MALEŃSTWO pisałam ci ze może synuś będzie po prostu z tych mniejszych :)super ze juz w domku:)
ASMI to czekamy:)
KASIECZEK no ja wczoraj wziełam bo ja jeszcze rodzić nie chce i nawet jak to było tylko przygotowanie to czułam sie spokojniejsza...

Golenie hehe ja juz pisałam jak się golę :D no cóż trzeba sobie jakos radzic :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maluszek no to się zgrałyśmy;) wiem że łatwo powiedzieć, ale staraj się nie stresować dodatkowo. Trzymam kciuki za Was i za pieniążki żeby wypłacili;)

Risia wiemy że nie chcesz straszyć ale chyba zwłaszcza dla pierworódek ten opis brzmi strasznie, ale pewnie lepiej być świadomym co się może stać. Mam nadzieję że tym razem wszystkim Wrześniówką pójdzie "gładko" ;)

dzień doberek :-)
Komu kawkę z ekspresu komuuu ???? bo idę do domu :-p:tak:;-)

Nic nam się przez noc nie wyklułoooo :szok::baffled: ciekawostka, przerwe sobie dziewczyny w rodzeniu zrobiły :-D

U nas nadal nic, z utęsknieniem czekam na poniedziałkową wizytę lekarską i mam zamiar powiedziec mojej lekarce, że nie obchodzi mnie co :wściekła/y: ale niech coś zrobi !!! żeby Nacik sobie już wychodził :-D:-D

Risia - o to też przeżyć na porodówce miałąś sporo, ale najawżniejsze, że dobrze się zakończyło :tak::-)

patrsyia- ja to się juz nawet na temat nieprzespanych nocy nie wypowiadam, poprostu przyzwyczaiłam się do bezsennośći , ale dziś zdałąm sobie sprawę, że to chyba bardziej z mojej nerwowosci wynika, niż z samej ciązy, bo jak za każdym razem mkiedy się budzę, sprawdzam czy mała się rusza i dopiero potem zasypiam, już prawie 39 tydzień i bardzo się martwię o ta moja dzidkę ;-) jak za cicho tam sobie siedzi:tak:

Dzien dobry!
dzis pierwszy raz w nocy spac nie moglam, pare razy mnie te skurcze budzily, ale pochodzilam po domu i mijały. teraz tez siedze ze stoperem, ciekawe czy w koncu sie ureguluja... moze...
jakis dzien wczoraj mialam do niczego, musze podczytac co tu mam zaleglego... niby czytalam, ale jak by nie i nic nie pamietam... wybaczcie.
ide po kawke i do lektury :-)

Nagapalma ja chcę kawę i to jeszcze z ekspresu:))) Mniami:))

Też mam noce nieprzespane bo albo coś zaboli albo tysiące myśli nie daje człowiekowi zasnąć:) M powiedział że jak dalej będę się tak wiercić to on idzie spać na kanapę bo ze stresu to mu serce siądzie:-D

Risia mi tak lekarz kład sie na brzuch i wyciskał synka bo do konca ciazy młody nie zszedł nizej i po dobie rodzenia jak go zepchnełam do dołu to juz nie miałam siły go wypchac połozne mi nogi do brzucha po bokach dociskały jeden lekarz na brzuchu lezał a drogi czekał az wylezie uparciuch :sorry2:

Palma wczoraj Cie nie było myslałam ze cos sie juz wykluwa a tu cisza widze:-p

Ciekawe kto dzis nas zaskoczy i sie rozpakuje:-p :-)

Cześć dziewczynki, ale się nerwowo zrobiło :) Same skurcze i bóle, opowieści z porodówek i powikłania przy porodach....:szok: strach czytać...

Ja dzisiaj krew pobierałam żeby zobaczyć jak się ma moja anemia, bo w piątek wizyta...jeszcze wynik paciorka muszę odebrać.

Co do spania to różnie to u mnie bywa, dzisiaj wstawałam np tylko raz! a wczoraj 4 razy... Rano ani w dzien nie pośpię bo Młodego trzeba przypilnować, nawet nie bardzo mam jak się położyć bo Wojtkowi się zaraz na pieszczoty zbiera i muszę cały czas uważać na brzuch bo skacze po mnie i mnie przytula pieszczoch jeden.

Dziewczyny moja gin na zdjęciu z ostatniego USG napisała, że łożysko 3 stopnia, czyli co? Może się orientujecie bo nie chce mi się szukać...lece robić obiad.

Miłego dnia Wam życzę!

Witam!
Dzisiaj dalszy ciąg odchodzenia brązowego czopa. Jeśli chodzi o spanie to śpi mi się całkiem dobrze. Ale w ogóle czuje się osłabiona.

Dziewczyny moja gin na zdjęciu z ostatniego USG napisała, że łożysko 3 stopnia, czyli co? Może się orientujecie bo nie chce mi się szukać...lece robić obiad.

Miłego dnia Wam życzę!

Chodzi o stopień dojrzałości łożyska.

reklama
rany Beba juz obaid?? ja jeszzce o śniadanku nie myśle??!!!!z tym lozyskiem to nie pamietam ale chyba wlasnei 3stopien to juz najbardziej dojrzale jest , ja na ost usg mialam 2stopnia tak wiec spoko jak na tamten tc.
dziewuszki napisałam na ktoryms watku wczoraj ze bylismy w szpitalu i polozna powiedziala ze spoko moze byc taki czopsik :) tylko jak zauwaze zielone wody to odrazu mamy przyjezdzac ,ale nie sprawdzila czy sie cos tam nie saczy ;/ no ale chyba nawet na to nie liczyłam i tak w szoku jestem ze ktg mi zrobili :) ale si ewczoraj tam w szpitalu wqr.... nie moglam az zasnac z nerwow w domku. czekalam na przyjecie przez polozna to taki maly pokoik i tam czekaja ludziki , i byla taka naćpana laska że ledwo siedziała !!! i co chwile łeb jej opadał myślałam ze zaraz si ewypierniczy na podłoge a z nią jej superman ktory byl tak samo śćpany jak ona i w trakcie zwijania sobie blancika przysnęło mu sie ! dziewuszki normalnie jak w jakims monarze!!! i po jaka cholere oni ja wogule w szpitalu chcieli przyjac?? jak ona nie pamieta nawet ze w ciazy sie nie cpa?!!! ja pitole az mnei zas nosi!!!! a my tak dbamy o nasze maluszki i byle co sie zadzieje a my juz spac nei mozemy a tu taka sie naćpa i w dupie ma dziecko !!! powinni ich kastrować !!! bo pozneij tylko dzieci sie mecza !

Fasolka,Risia makabra jak się czyta o Waszych porodach!!!!!!
Lotka Ciebei to naprawde mecza te skurczybyki !!!! rany ,dzielna jestes juz tyle czasu!!! ale moze wkoncu sie zdecyduje Maluszek ze juz czas skoro ta macica Go tak wypycha!!!!:)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Patrysia jak miło :))) wchodzę hipcio już czeka :))))
Palemko ja chcę kawusiiiii pliiiiisek !!!

Do góry