reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
Myślałam, że wątki pomyliłam:-) A tu nasza wrześnióweczka już na Świecie!!!
Joasia dobrze że się odezwałaś, bo miałaś wczoraj, i myślałam, że ty też zrobisz nam niespodziankę:-D
Monaliza mojemy najstarszemu tak macno trzymały mleczaki na dole, że wyrastały mu stałe z tyłu, i dentysta musiał wyrywać, bo wyrwać trzeba, żeby stałe nie rosły krzywo.
Kochane wy się boicie, ja to mam stracha, jak wczoraj poczytała o dziewczynach co miały pośladkowy poród, to zawału mało nie dostałam!!! Boje się, że będę musiała kłócić się o CC, albo, że poród się rozpocznie, i będą chcieli SN:szok:
Powiedzcie mi, ten prezent dla starszaka to macie zamiar kiedy dać? Jak starszak przyjdzie na wizytę, czy po powrocie do domu?
U nas dziś tylko 33 stopnie, i pomyśleć, że jakbym nie była w ciąży wyglądała bym jak murzyn już, a tak to córka młynarza z celulitem:-D

reklama
Hallo Kochane!
Myślałam, że wątki pomyliłam:-) A tu nasza wrześnióweczka już na Świecie!!!
Joasia dobrze że się odezwałaś, bo miałaś wczoraj, i myślałam, że ty też zrobisz nam niespodziankę:-D
Monaliza mojemy najstarszemu tak macno trzymały mleczaki na dole, że wyrastały mu stałe z tyłu, i dentysta musiał wyrywać, bo wyrwać trzeba, żeby stałe nie rosły krzywo.
Kochane wy się boicie, ja to mam stracha, jak wczoraj poczytała o dziewczynach co miały pośladkowy poród, to zawału mało nie dostałam!!! Boje się, że będę musiała kłócić się o CC, albo, że poród się rozpocznie, i będą chcieli SN:szok:
Powiedzcie mi, ten prezent dla starszaka to macie zamiar kiedy dać? Jak starszak przyjdzie na wizytę, czy po powrocie do domu?
U nas dziś tylko 33 stopnie, i pomyśleć, że jakbym nie była w ciąży wyglądała bym jak murzyn już, a tak to córka młynarza z celulitem:-D
U nas na oddział dzieci nie wpuszczaja na odwiedziny, wiec dostanie od razu jak wrocimy do domu :-)

Fasolka no ja to w ogole zielona w temacie, a że mam okazje go zakupic z fotelikiem to chcialam jakies opinie o nim a na necie zbytnio nie ma albo nie umiem szukac...CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka szkoda,że nic nie wiesz na jego temat:-pale dziekuje Ci za checi :-)

Stokrotka no ja tez sie lepiej poczulam jak wyczytalam,że nie ja jedna sie boje porodu no i w ogole... ja wczesniej tez nie myslalam, a jak z kims rozmawialam na temat porodu to zawsze bylam pozytywnie nastawiona jak nie ja:-D ale tak od 36tc jednak stres wzial gore... hihi

Axarai ja zamierzam wziąć do szpitala, ale nie wiem, czy starszak tam przyjedzie z M ... zobaczymy :) u nas jak poród sie zaczyna a ktoś ma wskazania do CC to podają kroplowki na wstrzymanie skurczy

pospałam ze smykiem... teraz idę gotować obiad, potem na zakupy i znowu muszę sporo rzeczy zrobić

Rysiu no własnie w Pl chyba nie komplikują sobie lekarze życia porodami pośladkowymi, raczej próbuję w tedy, kiedy pacjentka się uprze! A tu to nie wiem, już drugi lekarz mi mówił, że tu normalnie się rodzi, chociaż moja gin powiedziała, że ja mam coś do powiedzenia! Boję się, że tak nakręcą, że nic nie będę miała do powiedzenia! No zobaczymy. 30 sierpnia, jeżeli Malutka się nie odwróci, mam rozmowę z lekarzem. I tak sobie wymysliłam, że poproszę moją gin, żeby mi napisała po niemiecku, że jak się nie odwróci, to ja chce CC! Ja sama to co powiem, jak nie rozumiem?

jestem na chwilunie:)
Bunny ;-):tak:a Ty gdzie nam uciekasz co?? jak się czujesz kochana??
a ja siedze cicho i tylko podczytuje. jakos weny ostatnio nie mam ale obiecuje poprawe bo kiedy jak nie teraz po porodzie na nic nie bedzie czasu przynajmniej przez pierwszy miesiac.
a czuc sie czuje jakbym w ciazy nie byla:szok: wczorj nawet korniszony robilam. w weekend juz mialam na IP jechac ale sie wszystko uspokoiło :angry: a torba juz w dzrziwach stala:eek:. no nic trzeba dalej czekac:zawstydzona/y:

a jak dzisiaj przeczytałam wieści Jumabe to już w ogóle mam ochotę natychmiast jechać rodzić :D haha
ja tez

moj syndrom wicia gniazda trwal AZ 2 dni :-p
ja to chetnie bym juz je wiła ale niestety musze czekac na mena który przyjedzie dopiero na weekend. kupimy szafe on ja łaskawie skręci i sie zacznie ...

Pauline to i tak sporo u mnie jakieś 2godziny:p
no i uwaga moze zrobimy jakis konkurs na to kto ma najwięcej w pasie:)))) wlasnie miarka pokazala .... 113cm!!! oj rozszalałam sie a myslslam ze do 100 nie dobije:)

ja mam 107, az dziwne bo do szczupłych nie naleze :-p opycham sie jak gupia przez cala ciaze i przytylam tylko 10 kg. z starszaczkiem malo jadłam i przytylam 18 kg niech mi ktos wytlumaczy o co chodz:zawstydzona/y:
a ja czekam na ostatnie przesylki z rzeczami dla Malego i zaczynam wielkie pranie ;).

ja mam wszystko juz poprane poprasowane tylko ze w kartonach.

Troche w oderwaniu od naszych bejbisiow w brzuszku, ale musze sie tym koniecznie podzielic. Mojej starszej corci od jakiegos czasu kiwaly sie dwie pierwsze jedynki (zabki) ale nie wypadaly. No i dzis po 21.00 jak juz szla spac zobaczylam, ze za tymi dwoma juz wyrastaja nowe stale jedyneczki!!!Jedna juz lekko przekrzywiona... Siedzialam i czytalam na necie co zrobic. Mala spac nie mogla wiec podjelam decyzje-wyrywamy!NO i przerazone- i ja i corcia wzielysmy nitke i......POSZLO:-):-):-):-):-):-):-) Przezycie niesamowite. jestem z niej taaaaka dumna!!!!Dzielna dziewczynka. Wrozka zebuszka dzis bedzie miala pracowita noc:-D:-D:-D:-D. Za dwa dni zabieramy sie za drugiego. Spokojnej nocy brzuchatki! Ja pewnie z przejecia spac nie bede:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

podziwiam:-) ja bym sie chyba nie odwazyla sama tego zrobic nawet sobie

WITAM:)

Dzisiaj na urodzinki do taty:))

No dobra to teraz która w kolejce?:D no ale ogólnie spokojnie mamy jeszcze czas:))no jedynie GORGUSIA nam tu już niech sie szykuje :p czy któraś jeszcze w 39 tc ?

100 lat dla taty!!!
chyba ja ale ja to nadal nie wiem jak sie te tygodnie liczy :confused2:
wazne ze wiem chociaz na kiedy mam termin:-)

tylko tyle mi sie udlo nadrobic
lece bo dzien wstał

dostałam dziś jakiegoś szaleju ... wysprzątałam ze hej !:-) może obecność męża mnie tak motywuje bo on ciągle cos po remoncie wykańcza więc czuje sie poczuwam że no dobra to i ja coś zrobię :-p od 20stego mam zaplanowane generalne porządki mam nadzieje że sił starczy ... A teraz robię kotlety i wiecie co kopiliśmy mięso mielone w tesco i jakoś z pół kilo na patelni zrobiło się mikro porcje :szok:

W ciąży każda porcja to mikro porcja :cool:

Haaaa haaaa tez tak uwazam:-D :-D

A ja dzis szoku doznałam moi rodzice przyjechali po mnie kazali tyłek do samochodu wsadzic:szok:i zabrali mnie na dzidziusiowe zakupy ,pozatym usłyszałam ze łozeczko tez chcieli kupic ale ich wyprzedzilismy:-p a wiec zakupilismy poduszke kołderke , dwa kąplety poscieli na zmiane ,dwa przsscieradła kocyk wanienke pieluchy i jescze jakies pierdołki ja tylko wybierałam a oni zapłacili .Tak to moge zakupy codziennie robic:-D :-D .Takim sposobem wszystko juz mam dla dzidzi moze wykluwac sie za dwa tygodnie ....:-)
:-)

reklama
Fasolci ano to superaśnei!!!! fajnie tak robić zakupki:))) tez bym tak chciała choć w sumie tak robie ja pakuje do wózka a emek płaci co prawda ze wspólnej kaski ale jakoś tak inaczej jak wiem ze nie ja musze is emartwic o rachunek końcowy:)))))

Do góry