reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

hej dziewczyny !
wstyd sie przyznać ale ja jestem ciepłolubna i dla mnie 30stopni to jest raj :zawstydzona/y: a teraz zimno i wietrznie... no i chyba sie podziębiłam kicham i gardło rano piekło., ogólnie wstałam rano przygotowałam jedzenie do pracy dla męża i padłam dalej spać i kurde teraz wstałam patrze a ja mam buziule taaaakkkkąąąąą napuchniętą :szok: aż siechlapałam zimną wodą żeby jakoś wyglądać. Teraz zrobiłam sobie kanapki mistrzyni tj liście pietruszki, koperek, sałata, pomidor (wszystko z ogródka) ser żółty, ząbek czosnku wyciśnięty,wędlinka i wszystko zagrzane w mikrofali a do kawy z mlekiem dodałam łyżeczkę miodu i jest mi cudownie

Wiecie co w nocy męczyły mnie bóle krzyża - ale takie trochę jak skurcze - czy któraś z was nie pisała ze takie bóle mogą być też przepowiadające ?

reklama
Hej! Ja dzisiaj biegałam po sklepach za jakąś koszulą :wściekła/y:, bo mnie niestety ciśnienie ciśnie!. Miałam 145/100 nie mogłam go zbić lekami. Wczoraj byłam w szpitalu u swojego gin i chciał mnie położyć na obserwacje, dzisiaj jak coś mam się zglosić! Ale mój organizm chyba wysłuchał moich błagań że nie chcę do szpitala bo ciśnienie spadło! na razie odpoczywam i mam zakaz od męża robienia czegokolwiek w domu.
Ja chcę znowu upały bo wtedy mam dobre ciśnienie!!
Trzymajcie się brzuchatki i odpoczywajcie jak najwiecej!!

a ja wlasnie wrocilam od mamy i ze zmiany opatrunku-goi sie ladnie jak na kobite w ciazy [tak lekarz powiedzial :-D] ale operacja predzej czy pozniej mnie nie minie. mama wyjezdza na urlop z bratem i mamy sie ich mieszkaniem opiekowac... ale przynajmniej dobrze ze jest chlodniej to da sie zyc jakos :)

Patrysia tak tak wiem juz mi podpowiedzialy laski, ze wczesniej tego nie widzialam chyba klapki na oczach :-D
Kasiazabka oj to odpoczywaj z cisnieniem nie ma zartow...
Merlin ja kiedys do kawy z mlekiem dalam syrop malinowy, myslalam ze bedzie taka jaka w pracy robilam a tu lipa, niedobre jak nie wiem. juz nie ekspeymentuje :p

czas cos przekasic i chyba pospac troszke bo malz o 19 bedzie...
trzymajcie sie :)

witam sie

od rana jestem w biegu :D
bylam w centrum handlowym obkupilam starszaka na następne lato :D bo sie oplacalo :):) sobie kupilam bluzeczkę z krótkim rękawem i taką tuniczkę z dzianiny :) oj jestem zadowolona. Obiad zjedzony, mlody jeszcze śpi :szok:

witanko sobotnie
ja dziś dokonałam czynu heroicznego ;-) wyjęłam wszytskie ciuszki dla baby i posegregowałam rozmiarami, wieksze spakowalam do pudła (i tak nie mam gdzie spakować) a te mniejsze 56-62 zostawiłam na łóżku i zamierzam dziś poprać, co się da to do torby do szpitala a reszta do szuflady mojej bo komody dla baby póki co brak :no:

wyprałam już nosidełko i pluszowe zabawki

z ciuszków to mam body bez, z krótkim i długim rękawem, jakieś kaftaniki, śpioszki i pajacyki, czapeczki, skarpetki i niedrapki chyba wystarczy do szpitala :baffled: a na wyjscie komplecik, ale chyba bedzie za duży wiec jakby co to pajacyk zostanie, ale co na to, bo może być zimno przecież... bluza czy wystarczy kocyk?
zamówiłam fotelik do wózka i okazało sie,że producent już nie ma go na stanie :wściekła/y: teraz przyjdzie mi zamówic jakiś inny, ale bedzie już tylko do noszenia bo do stelaża na wózek nie bedzie inny pasował :wściekła/y:
jak mogłam się tak załatwić :wściekła/y:

wczoraj do nocy siedziałam i zamawiałam przez internet rzeczy i chyba już większośc skompletowałam :confused2:

postanowiłam,że baldachim do łóżeczka zrobie sobie sama bo strasznie drogie są w sklepach (troche tiulu i tasiemka), tylko ochraniacz musze nabyć,ale wychodzi na to,że najtańszy jest w Ikei-czemu nie można tam jeszcze zamawiać przez internet jak w innych krajach :wściekła/y:

w kwestii pogody, dla mnie super tylko bez deszczu jednak...ale rzeczywiscie nogi mam teraz jak sarenka ;-)

dzis chodziła u nas Pani i robiła ankietę gdzie kto kupuje i ile wydaje, jak jej powiedziałam,że w tym miesiącu to na samego baby wydałam już tysiaka to się za głowę złapała, ale w nagrodę dostałam paczkę wafelków :-D

dziewczyny jak można ozdobic pokoik dla baby skoro nie mogę go tapetować, ani wiercić w ścianach
no.gif
? wynajmuję i takie mam nakazy :no:

hejka ja już wróciłam z nad morza.

Komputer u mamy zepsuty jedynie czasem na gg w tel byłam. mam duże zaległości.
pogoda w miarę. w sobotę 4 sierpnia jechałam a w niedziele nad morzem i slonko dopisało potem to już pogoda trochę się zepsuła. ogólnie nudziłam się. większość rzeczy zaplanowanych nie wypaliła. najmłodszy brat złapał kolkę jelitowa i był z mama w szpitalu. było podejrzenie wyrostka i na początku mama chciała byum ja jechała ale wiadomo na oddziale zakaźnym mogłabym coś złapać a w ciąży to groźne.
po tygodniu nieobecności ciężko nadrobić jak kogoś ominę przepraszam. przeczytałam kilka str wstecz tylko.
teraz mi już brzuszek wywaliło. mam ponad 100cm. ciekawe jaka waga. dowiem się 16.08 po ostatniej wizycie 64kg (+9kg)

Jeszcze ok 2 tyg i B wraca do Bydgoszczy. W KOŃCU. jak byłam nad morzem to się widzieliśmy. ale wrócci już na stałe. już sie doczekać nie mogę.
dziś odpoczywam. plecy mnie bolą od kilku dni raz mocniej raz lżej. pogoda dziś zmienna. trochę padało ale już sloneczko wrocilo.

wizytę miałam mieć 8.08 ale byłam szybciej bo 1.08 w wątku wizyt opisane było. wszystko dobrze. terz wizyta 16.08 w poniedziałek idę badania krwi zrobić.

Od pażdziernika weekendowo zaczynam Tech usł kosm. mam nadzieję że pogodzę naukę z dzieckiem

Joasia leżakuj ile możesz i odpoczywaj. niech ciśienie w normie się utrzymuje.

ja na USG byłam zawsze sama

dziewczyny przymula wam komp spróbujcie nową przeglądarkę szybko chodzi- MAXTHON 3 z strony producenta można ściągnąć za darmo

dziewczyny jak można ozdobic pokoik dla baby skoro nie mogę go tapetować, ani wiercić w ścianach
no.gif
? wynajmuję i takie mam nakazy :no:

W Leroy Merlin na dziale farb powinny być takie taśmy (jak taśma dwustronna) są jakby gumowe można je przyklejać do ścian i później jak sie ściąga nie zostawiają śladu - na takie dwa skrawki taśmy można przykleić sznurek na którym można zawieszać literki z imieniem dziecka lub ramki ze zdjęciami lub jakimiś wydrukowanymi obrazkami fancy tickling | Flickr - Photo Sharing! można też zainwestować w dziecięcy kolorowy abażur lub zrobić - pomalować samemu .. no i o ile nie urodzi nam sie alergik to fajnie koloru dodają tekstylia poduszki z dziecięcymi obrazkami itd

znalazłam te paski http://www.pattex.pl/content/view/218/196/

Ostatnia edycja:
witam
choc nie jestem aktywna, sledze ten watek od poczatku, bo sama jestem mama na 5 wrzesnia, po raz trzeci:-)
Mam pytanie: czy ktos ma planowa cesarke? Czy macie w terminie czy wczesniej?

reklama
Do góry