reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

witam sie

dziewczyny termin porodu a jego róznica wg usg a om ma znaczenie wtedy, kiedy jest się po terminie porodu...bo przenoszona o 2 tyg ciąża to już jest wskazaniem do wywolywania porodu... dlatego warto wiedzieć i informowac lekarza np, ze mialo się np 40 dniowe cyjkle a nie tak jak oni to liczą na podstawie 28 dniowych cykli...
ja wiem, ze u mnie sprawdzi się prędzej termin wg usg niz om tak jak było z synkiem...

Judith jeszcze raz gratuluję...:)

no od wczoraj nie toleruję coca coli... mdli mnie niemilosiernie... a wczesniej moglam pić...

reklama
Witam Was wreszcie oficjalnie :-D:-D:-D

Wy mnie jeszcze nie znacie, a ja Was tak ;-)

Mianowicie czytam Was już od 3 tygodni, bo od tego właśnie czasu, wiem, że jestem w ciąży:-), więc troszeczkę Was juz nam:tak:

Ukrywałam się, ponieważ poprzednią kruszynkę starciłam w 8 tygodniu, ciąża obumarła z nikomu nie znanych przyczyn. Czekaliśmy na nią 2 lata ( bezpłodność idiopatyczna ) , bardzo to przeżyłam, cały ten cholerny zabieg i wogóle stratę wyczekiwanego maleństwa.

27 grudnia ujżałam cień drugiej kreski na tescie ciążowym, który zrobiłam (chyba dla zabawy ) gdyż żadnych objawów ciążowych nie miałam. A tu masz Ci los - ciąża !!! :-D:-D

Od razu lekarka, badanie, no i na dzień dobry Duphaston, Luteina, Acard , no i ta mniej miła rzecz - muszę sobie codziennie robić zastrzyki w brzuch, a z uwagi na to, iż jestem dość szczupła - nie jest to przyjemne :( mam juz piękne sińce - ale czego się nie zrobi ...

Ogólnie czuję się dobrze, prócz lekkich mdłosci oraz bólu piersi, narazie nic.

Wczoraj zobaczyłam bicie serduszka, więc dołączam do Was ....choć ciągle jeszcze z obawą ...

Niestety cierpię refluks, oraz zespół jelita drażlwiego ( a tak poważnie podejżenie o zrosty na jelitach od operacji wyrostka ), ciąża raczej mi wtych moich prypadłościach nie pomaga, wręcz przeciwnie zaostrza, wczoraj w nocy myślałam, że mi się dziura w żołądku wypali. No niestety mam nadzieje, że jakoś to będzie i bez leków dam rade, musze jeszcze wytrzymac kilka tygodni, apotem może lekarka pozwoli ...

W każdym bądź razie mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona i że razem doczekamy narodzin naszych maleństw ;-):-)

pok - witam po długiej przerwie i gratuluję :)

Aha terin mam wyznaczony na 09.09 :)

Cześć Wszystkim Mamusiom!! Chciałabym się dopisać do Waszego forum. Jestem w 7 tyg ciąży. W poniedziałek widziałam serduszko śliczne, które robiło tiku-tiku... poza tym moja historia nie jest godna pozazdroszczenia, bo to moja 4 ciąża, ale dopiero pierwsza, w której na razie wszystko się układa, dlatego też dopiero dziś odważyłam się do Was dołączyć ;) Poza tym męczą mnie całodzienne, a czasami nawet całodobowe mdłości, wieczorami mam wzdęty brzuch, nom i piersi z rozmiaru C to już D mam bankowo :-) aha nom i mam jakieś przeczucie, że to będzie Dziewczynka.. pozdrawiam Was serdecznie i zmykam na uczelnię

Hej dziewczyny :-)
Ja nadal w średnim humorze, postanowiłam, że pójdę zamiast 2.02 30.01 bo naprawdę nie mogę już wytrzymać z nerwów czy wszystko jest ok:zawstydzona/y:
Ja mam w suwaczkach termin od owulacji, bo mam cykle ok 35-40 dniowe, więc u mnie termin om się nie zgadza
Fatalnie sypiam, każda pozycja jest zła :no:

Nagapalma, ja też jestem leczona od ponad 3 lat na refluks, a na wrażliwe jelito praktycznie całe życie, w między czasie z różnymi przygodami typu bezglutenowość, podrażniona trzustka itp. Mi i gastrolog i ginekolog pozwolili brać duspatalin, bo inaczej nie wytrzymałabym z bólu jelit:tak: Też jestem chudziutka i ten ból u mnie promieniuje na plecy, także nie jest zbyt wesoło. A Tobie nic a nic nie pozwolili brać?? Ja z powodu ostrych stanów refluksu czasem miałam worki leków jakoś sama się podleczyłam jakiś czas temu - musiałam zwolnić się z pracy itd, ale warto było, bo jakoś teraz funkcjonuje. Mi pomaga bardzo mleko, chociaż teraz w ogóle nie mam na nie ochoty to się zmuszam 2 razy dziennie:wściekła/y: Najbardziej się boję, że mi znowu spuchnie tylna ściana gardła i będzie mnie dusić jak milion razy :-( A wtedy tylko aescin mi pomaga, który jest zabroniony w ciąży, więc poza zdrówkiem maluszka to chyba wywołuje we mnie największy niepokój bo nie wiem co wtedy:szok:
Tradycyjnie, miłego dnia:-D:-D

Marudka, ja mam cykle 38 dniowe, czyli 10 dni dłuższe niż standardowo. Zawsze o tym informuję lekarza, bo w tak wczesnej ciąży te 10 dni różnicy jest widoczne na usg. A zakładając suwaczka, termin ostatniej miesiączki przesunęłam o 10 dni później, więc trochę go oszukałam żeby dobrze obliczył :-D

ooo kolejne nowinki się poujawniały- cześć dziewczyny!! :tak: Witajcie w naszym wrześniowym gronie :)

U mnie ok. Śpiąca jestem niemiłosiernie i sikuuuuu non stop ale poza tym dalej nic. W poprzedniej ciązy już byłam co dizeń zielona od mdłości a teraz git;-) szok:eek: czekam sobie spokojnie a małe cudo rośnie- nie moge się doczekać tego następnego usg gdy bedzie już widac coś więcej poza Kropkiem :tak:

Piszecie o zachciankach...hmmm...ja mam smaki tylko na ostre i kawaśne, ale szczególnego szału nie ma:sorry:

Do miłego

lenka - gratuluję :) i oby wszystko było dobrze ;)

ella - witaj, super , że teraz mdłości Cię tak nie męczą, jak widac ( slychać ) każda ciąża inna
marudka- głupio zabrzmi jak napiszę, że cieszę się, że tez to masz :-D:-D, nie no masakra, z całego serca współczuje, bo wiem jak to dziadostwo potrafi życie uprzykrzyć, ale ciesze się, że będę mogła z kimś o tym porozmawiać, z kims kto mnie zrozumie :( Normalnie, mam te głupie jelita obolałe non stop, najgorzej rano i wieczorem, zatwardzenia masakryczne i to wszystko od operacji wyrostka, a żołądek no cóż zawsze był wrażliwy, od jakiegoś roku ciągłe bóle skurcze, na gastroskopii ciągle jakieś tam stany zapalne, no ale ostatnie gastro miałam rok temu, a od tamtej pory żołądek boli praktycznie non stop, mam żółty język od pół roku, gastrolog stwierdził, że żółć mi się dostała do żołądka a stamtąd do buźki (czyt. język )smak mam okropny w ustach, jak bym starego kiszonego ogóra jadła :( Miałam mieć gastroskopie kolejną - ale - zaszłąm w ciążę, więc dupa ... normalnie biorę Contix 40 , tribux, debridat bądz duspatalin , buscopan itd .... mogłabym tak sobie w nieskonczoność wymieniac ... a teraz ze względu na ciążę biore - NIC !!! Moja lekarka na nic się nie zgadza :( a ja czuje , że za chwile mi się dziura w zołądku wypali ... bleh ..... no to to by była po krótce moja historia choroby :)

Witajcie Kochane wrzesniówki :) Super,że nasze grono tak ładnie nam rośnie.
Ja dziś mam wolne... Posprzątałam trochę, zrobiła zakupy i planuję robić obiad. Wczoraj na kolację zajadałam się przepysznymi tostami z serem, pomidorem i cebulką-mniam! jadłam i jadałam i mogłam tak ciągle, a później poprawiłam truskawkami z jogurtem naturalnym. Chyba to jednak zachcianki. Na coca-colę patrzeć nie mogę i w sumie to odpowiada mi tylko woda z cytryną.
Dziś prawie mnie nie mdliło, ale za to piersi strasznie swędzą...i boą calutkie, normalnie cała klatka piersiowa!
Wy też tak macie,że chiałybyście juz brzuszek? Choć taki malutki, ale żebyście wiedziały,że juz jest? Ja tak bardzo na to czekam...
Poza tym jestem znowu na etapie szukania lekarza :( Tez do którego chodziłam niestety nie spełnia moich oczekiwań. Nie czuję z jego strony cienia troski czy zaangażowania, na każdej wizycie widać,że czeka kiedy wreszcie dam mu spokój. Poza tym już dwa razy był mi nagle potrzebny- raz jak dowiedziałam się,że jestem w ciąża, a brałam niewskazane wtedy leki, a drugi gdy zaczęłam plamić. W obu przypadkach nawet nie odebrał telefonu. Ginekolog to jednak nie internista i powinien wiedzieć,że bierze na siebie dwa życia równocześnie i niestety, ale często być na zawołanie...
to się rozpisałam :)
Miłego dnia!

witam nowe mamusie wrzesniowe:):)

ja mam chętkę na mascarpone:):) no i odrzucenie od coca coli... mojej ulubionej od dwóch dni..., ogólnie wszystko mi rośnie w buzi :/

reklama
Witam nowe wrześnióweczki :)

Mi niestety Coca Cola cały czas smakuje. Poza tym generalnie nie mam żadnych zachcianek. Ciszę się, że herbatki ziołowo - owocowe można pić w ciąży. Ja ostatnio jestem fanką czarnej herbaty z sagi z lipą, aronią, cytryna i miodem.

Cyniczna - ach Ci faceci...

Do góry