reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

RiSiA jakies m-c temu lekarz ogolny wysluchal na Oliwki serduszku szmery, ale tym sie, az tak nie przejmowalam bo to ma ponoc 15% dzieci, dostalismy skierowanie do kardiologa, ciezko byl sie dostac, ale w koncu wczoraj po dwu godzinnym staniu od 5 rano w kolejce udalo sie mala zarejestrowac na sb, okazalo sie, ze przed wizyta trzeba zrobic w gabinecie zabiegowym ekg, dostalam taki wydruk i tam jest opis, ktory na moje laickie oko jest negatywny, w sb musimy isc z tym wynikiem do kardiologa i zobaczymy co powie, ale wg tego co tu pisze to mala ma wade w budowie serca

a Ty masz kogos kto zajmie sie Sebciem po Twoja nieobecnosc? bedzie dobrze u Ciebie, musi

Ostatnia edycja:
reklama
I ja chyba zaczynam mieć powoli dość. Wczoraj centrum, tesko, bank - kilka godzin chodzenia.
Dziś babcia, obi.
Jutro kumpela, biedronka i jadę w odwiedziny...
I tak codziennie. Ja już nie mam sił. Już nie tylko chodzi o pogodę, ale o męczące jazdy autobusami...
A jeszcze cała lista miejsc do odwiedzenia.
Byłam wczoraj w fajnej knajpce - polecam
Witamy w restauracjach Jeff's

Asiu teraz najważniejsza jesteś ty i maleństwo. Odpoczywaj, relaksuj się i nie martw.

Pauline no każdą z nas czekają te przyjemności ;)

Gorgusia no tak ty to już się w tym miesiącu gotuj na finał :)

Lotka a ja się w ogóle zastanawiam czy kupować, bo mam małą paczkę pampersów, małą rossmanową newborn i jak zakupię jeszcze 1 z biedronki to czy nie będzie za dużo - a może kupić 2??? U mnie wczoraj był jeszcze wybór.

Future to leż :D

Camilla to trochę pracy przed tobą. Jak dobrze, że ja ubranka już mam zamknięte ;) na liście do zrobienia.

Risia najważniejsze jest pozytywne nastawienie, a strach zawsze nam będzie towarzyszyć. Będzie dobrze. Rozumiem, że będzie cię mniej. Teraz zajmij się kochana syneczkiem.

Tygrysek tulam. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki &&&&. Mam nadzieję, że w sobotę rozwieją się twoje obawy i wszystko będzie ok.

No to jak wy już o tych czopkach wspominacie to chyba najlepiej zaaplikować je sobie w szpitalu???

ja kupiłam 1 bo... z doświadczenia wiem, ze moje dziecko pewnie będzie chude jak Sebek :p i wszystkie pampki z niego spadały :-D a 1 są od 4 kg:) przynajmniej tak pisze u mnie :p a jak będzie chudy jak Sebciu i dlugi jak Sebciu to pewno 1 wystarczą:p

Tygrysek powiem Ci tak... ja mam wadę serca konkretnie wadliwa zastawkę jak traficie na dobrego kardiologa to Was poprowadzi odpowiednio. Najważniejsze to pozytywne myślenie. Sebkiem zajmie się M :tak:

RiSiA dzieki kardiologa mamy znalezionego dobrego z polecenia, przyjezdza ze szpitala wojewodzkiego 4 razy w miesiacu, zreszta samo to, ze zeby sie do niego dostac trzeba bylo stanac w kolejce o 5 rano juz swiadczy o jego randze,bede dobrej mysli musze

i dupa nie kupilam pieluszek dla Malego bo nie bylo. zostaly od 4kg w gore. no trudno.

Tygrysek wiesz mysle ze przyda sie tez echo serca. mi akurat nie wykrylo zadnej wady ale holter i ekg juz tak. ale to juz Wasz kardiolog zdecyduje. &&& zeby bylo dobrze.

Zanetko no juz nie mam sily lazic do nich ale sie pocieszam ze to juz koncowka prawie ;)

Risia odzywaj sie do nas bysmy sie nie denerwowaly :)

Do_ti tez juz brakuje mi sil. jak nie mialam tak wielkiego brzucha bylo ok a teraz pare krokow i zaraz cos. w ogole przewrocic sie na plecy czy drugi bok to wielki wyczyn :p

ech ide dalej odpoczywac chyba.
milego wieczoru :)

pauline my tez bylysmy na porodowce powiem Ci ze jakos sie nie przejelam salami porodowymi sa w pastelowych kolorach, kolorowe pilki i worki sake, lewatywy nikt nam nie proponowal ogladac tylko polozna mowila ze to bardzo malo plynu nie to co kiedysa a komfort porodu o wiele lepszy kolezanka potwierdzila wie ja sie pisze:) powodzenia na wymazach ja wlasnie odebralam wyniki i Tobie tez zycze tego negatywa:)maluszek a co tam przeciez my wszystkie ostatnio narzekamy chyba to ta pora hihi no nie dziwie Ci sie ze po 1,5 h z Chrzesnica bylas wyczerpana ja po 15 min spacerze szukam laweczki zeby oddechnac;)moja Mala tez fika jak szalona dzisiaj to sukienka mi falowalam az M mojej Psiapsiolki zauwazyl i zaczal sie smiac zebym dziecko nakarmila bo chyba z glodu sie trzesnie:D oczywiscie poszlam za rada i lezakowalam na dworku bylo tak miluuutko:)

gorgusia ciesze sie ze obiadek rocznicowy sie udal:) ojjj mowisz ze Ty juz rodzisz to &&&&& za ten ostatni m-c:)

Future zapraszam do mnie pod drzewko na hustaweczke:D

axarai udanych zakupow:)

Risia Kochana wiem ze latwo jest pisac ale wiesz na pewno ze szpital to w ostatnim okresie zlo konieczne i zlo w " " bo wcale nie jest tak zle pobadaja, posprawdzaja bedzie dobrze i bedziesz miala komfort ze wiesz co sie z Malym dzieje:* ucaluj Sebcia:)

malenstwo to Ty nad to morze pociagiem zasuwasz??? nie za duze obciazenie, no wiesz toalety, komfort jazdy towarzystwo:/ kurcze uwazaj lepiej na siebie i Malenstwo, co do spania to jesli jestes zmeczona to spij bo pozniej juz nie bedzie wyboru , udanej wizyty i urlopu:)

*martusia ja tez wizytuje za 2 tyg to moze na spolke wynajmiemy ten dzwig:p

Camilla ja to co robic odpoczywac:p

Tygrysek &&& za wizyte moze nie jest tak zle skoro od razu nie kazali skonsultowac...ucaluj Oliwke oby wszystko bylo jednak dobrze:*

doti Ty mi o oszczedzaniu a popatrz co Ty za maratony trzaskasz moze troszke odpoczynku:p zaplanuj sobie kilka dni bez bieganiny, odwiedzin dla Ciebie i Malenstwa:)

...no to my jak zapowiadalysmy, tak zrobilysmy caly dzien lezakowania troszke na dworku, troszke w domku nawet na chwile to P. wpadla do mnie o dziwo a nie jak zawsze ja do Niej moze w koncu sie nauczy ze tez mam duze podworko z laweczka i hustaweczka:p i wiecie co cisnienie od rana max 125/79 hehe a z rana to nawet 112/72 bylo:p chyba jednak musze wiecej lezec takze bede leniwie spedzac te ostatnie tygodnie..no moze jak juz mebelki wjada po remoncie to troszke poukladam, popiore i poprasuje ale wszystko z przerwami i umiarem:)
Lila dala dzis popis tak mi sukienka falowala ze az Tesciu zauwazyl powiedzialam ze to na Jego widok to taki dumny byl heh a serio to te kopniaczki bola juz bola w nocy to zasnac czasami nie moge ale jak widze to juz tak musi byc:p
Zmykamy kapu i do lozeczka jakos szybciej Nam sie zasypia jak poloze sie wczesniej:p
Slodkich snow buziaki

reklama
Tygrysek kardiolog się zajmie mała i będzie dobrze &&&
Joasia super że ciśnienie ok leżakuj ile się :-)
Uff skończyłam wysprzątałąm kuchnie,w szafkach,zrobiłam porządek w lekach,wstawiłam kolejne pranie poukładałam Zuzi kocyki,skarpetki,czapeczki itd jutro się będę lenić a mężulek wstanie to zrobi pyzy na obiad ja akurat nie umie a on robi pyszne.

Do góry