reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

RiSiA telefon już wklepany bo liczyliśmy się z taką możliwością od 2 tygodni, ale wolałabym z niego nie korzystać:( trzeba będzie zacisnąć nogi i czekać na powrót męża ;)

reklama
hej :)

nastawilam budzik zeby sie obudzic jakby kurier mial przyjechac z rzeczami dla Malego a tu cisza ;). wzielam tabletke na tarczyce, zaraz sniadanko i witaminki i mierzenie cukru-mam juz opuszki poklute ze tylko bola i bola.

dziewczyny mam pytanie: jak to jest w prywatnych centrach medycznych jak sie oddaje mocz? trzeba podpisywac tak jak sie oodaje w przychodni? bo ja pierwszy raz bede szla tam na badania i nie wiem a nie chce gafy strzelic...

bede pozniej to poodpisuje :)
milego dnia :)

Martusia u mnie jest tak,że ja jak daje np mocz to podaje swoje dane teraz juz tylko nazwisko bo reszte bierze z kompa a one wypełniaja na takim druczku ktory maja z labolatorium na pojemniczku nic nie pisze

Risia ja niedawno jak szlam to dalam 200zl, wiesz ile kto moze i tez zalezy komu mysle, chrzesniakowi wiecej:-) my szlismy do kuzyna

Lotka dziekuje za rade:-) bo szczerze bym nie wiedziala i kupila niewadomo ile tego:-D

Joasia no u mnie Ci powiem grzeje:-) chociaz powietrze lepsze nie powiem:-) ale komary rżną:/ bylam tylko pranie powiesic i tam akurat mam drzewka to gnoje mnie pogryzy

Ale mnie dzis wzielo na sprzatanie:-D planuje dzis wkoncu spakowac torbe do szpitala, reczniki ostatnio sobie kupilam teraz wlasnie przepralam, wiec jak wyschna to sie biore za pakowanie

CZEŚĆ DZIEWCZYNY ! już was nadrabiam - boszsz wstyd sie przyznać ale ja dopiero wstałam :szok: cała noc męczyłam sie z bolącym napiętym brzchem i nawet buscopan nie pomagał a do tego maluszek w sroku wariował i kopał niesamowicie. Rano około 7:30 jak zasnęłam teść zaczął coś pod oknem wiercić :angry: no to wstałam :crazy:zrobiłam kanapki dla meża do pracy, sama zjadłam wypiłam witaminy posiedziałam i .. zasnęłam w pokoju gdzienie nie było hałasu uhh lepiej mi ale już sie przestraszyłam

Witam poniedziałkowo :-D

Widzę,że jakieś niegrzeczne dziciaczki były przez weekend.

Fasolka- trzymam kciuki za poprawę samopoczucia, cukru i ciśnienia &&&&&&&

Jasminum- mój Maluch wczoraj wieczorem dostał takiego powera,że co chwila się krzywiłam z bólu tak cudował. Duże te nasze dzieci już i pokazują ile mają siłki.

I wczoraj też już miałam doła z bezsilności. Nogi miałam tak spuchnięte,że jak nacisnęła to mi dziury zostawały... pierwszy raz takie coś miałam. Dziś już lepiej, bo sporo chłodniej.

Kasiaczek- ja swojemu Małemu pozwalam siedzieć jeszcze 3 tygodnie ;-) Ma się urodzić 21.08 i koniec :-p ech...żeby to takie proste było.

Monaliza- bezpiecznego lotu. A czas do grudnia zleci strasznie szybko!

RiSiA- jak to nie chrześniak to bym z 200-300zł dała na 18-tkę.

Martusia- ja swoje pojemniczki zawsze opisuję karteczką z imieniem, nazwiskiem i numerem PESEL.

Dziś obudził mnie deszcz- dokładnie jak rok temu, gdy pobieraliśmy się z moim M. Na wspomnienia mnie wzięło przy okazji tej rocznicy...oglądam sobie to https://www.youtube.com/watch?v=jqKSph5oHuo i oczy mi się szklą :-)
Ostatnio z siostrzenicą oglądałyśmy i ona mówi
-"Alusiu, jaka Ty byłaś chudziutka!" na co ja "A kiedy było ładniej? Wtedy czy teraz?", "Alusiu, jesteś śliczna i wtedy i teraz" Szczerość małych dzieci mnie rozbraja!

Rocznicę świętujemy jutro, bo M ma wolne i zabiera nas na jakieś pyszne jedzonko. A za miesiąc równo, bo na 30.08 mam termin porodu- gdybyśmy zaczęli miesiąc wcześniej starania to mielibyśmy piękny prezent na pierwszą rocznicę ślubu :-)

oj ja sie tez musze dzis poskarzyc, umieram, tylko w nocy dalo sie oddychac, niby przepaduje, ale usypiam na stojaco, jak ja sie ciesze, ze Oliwka od srody wraca do przedszkola, teskno mi za nia bedzie, ale ja nie mam sily, mam wrazenie jakbymi ktos worek wokol glowy obwiazal, cale zycie sie nie pocilam a teraz ze mnie kapie

alebur dzieci dziela sie na czyste i szczesliwe heh
fasolka trzymkaj sie jakos ;-)
jasminum oj moja tez sie ciagle tak wierci, normalnie najlepiej bym w nocy do wc nie wstawala bo wiem, ze znow nie bede mogla zasnac bo mala bedzie sie krecila
monaliza &&& za lot
maluszek masz racje z tym nickiem, bynajmniej mi sie myli, zazdroszcze sily do sprzatania
kasiaczek tule

to odpisuje :)

Kasieczek ja to bym sie bala zostac sama, zaraz bym w panike do potegi entej wpadla ze nie zdaze dojechac czy cos.
Fasolko oj... zycze poprawy cisnienia i cukru.
Risia mysle ze przedzial 200-400 zl wystarczy ;)
Merlin oj tam nie przejmuj sie ja czasem wstawalam przed 14 ale jeszcze wtedy bezsennosc atakowala. teraz najpozniej 1 spie chyba ze trafie na cos ciekawego w TV ;)
Gorgusia ale masz plan do 21.08 a to juz tuz tuz :szok: no i udanej rocznicy zycze :D filmik piekny i Ty sliczna :)
Monaliza zycze bezpiecznego lotu :).
Alebur bo brudne dzieci to szczesliwe dzieci albo dziecko jest wtedy najszczesliwsze jak jest najbrudniejsze :D

wstawilam pranie. poszperalam w swoich papierkach ciazowych i wyszlo na to ze w sierpniu dwa USG bede miala, dzien po dniu. kolezanka mnie dzis zapisala na 8.08 w lux medzie a na NFZ 9.08. i znowu dylemat mam czy sie 'przyznac' prowadzacemu czy nie?

moj Maly byl spokojny przez pare dni a dzis sie rozszalal ze nie wiem, zaraz mi lewy bok rozwierci :-). teraz mam nowe zajecie-macam swojego syna :-D:-D

dobrze ze juz dzis troszke chlodniej, da sie zyc :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie:)
Czekam na właścicielke ma przyjechać więc cierpliwie czekam a miałam iść po wyniki ale chyba pogonie męża:-)
maluszek ja zmienie nick:)tylko podpowiedzcie jak to zrobić:)
gorgusia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-)
Risia ja bym dała 200zł
Dziewczyny mi znowu powróciły mdłości masakra
Ja muszę spakować rzeczy na jutro bo mała zostawie u rodziców a z mężulkiem sami pojedziemy do lekarza nie wiem jakoś stresuje się jutrem ehh

Do góry