reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
stokrotka.af- mój synek od 2 dni tak się rozpycha, że aż mnie to boli, że takie maleństwo ma tyle siły :szok: aż się zastanawiam jaki jest duży że aż tak silny.
Martusia- ja miałam królika, był świetny, kicał po całym domu i nie sprawiał żadnych problemów, tylko fakt jak sikał na trociny to śmierdziało ale wystarczyło częściej wymienić i było oki, i wcale nie drapał a mój jeszcze podchodził i lizał jak piesek :tak: świnki nie miałam więc się nie wypowiem.
do__ti- spokojnej drogi i miłego wypoczynku ;-)

Asiu- jak ciśnienie??

Witam porannie:-) zas spac nie moge ...

Joasiu jesli cisnienie bedziesz miec dalej wysokie to natychmiast do lekarki albo na oddział bo z cisnieniem to nie przelewki a moze to byc stan przedzucawkowy (gestoza )...mi gin kazał zgosic sie natychmiast jesli cisnienie przekroczy 90/140 ....bo mi skakało na poczatku a pozatym w pierszej ciazy miałam gestoze i to nie sa zarty.

Ryba owszem owoce maja cukier ale maja tez duzo błonnika ,a cukier w owocach jest zupełnie inaczej spalany niz ze słodyczy itp i owoce mozna jesc pomijajac winogrona i banany ....ja jem bardzo duzo owocy i jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby mi po nich cukier skoczył

witam sie

dzisiaj chyba czeka mnie ciężki dzień bo synek marudny od samego rana...ja od wczoraj fatalnie się czuję bolą mnie mięśnie, do tego jest mi mega niedobrze... nie wiem co się dzieje...wizyta dopiero 31 lipca...

Palemko
gratuluję zakupów:)

Maleństwo a co ma jedno do drugiego...to, że jest prorodzinna to jej problem... tabletek odmówic Ci nie może...

Martusia1605 no to nie możesz mówić o NPR, że ją stosujesz skoro się do niej nie przykładasz...to jest wiadomo metoda, która trzeba bardzi pilnować i przede wszystkim na wylot znać swoje cialo. Jak dla mnie ta metoda (a stosowałam ją 4 lata, ale w innym kierunku) jest bardzo wadliwa...zbyt dużo czyn nikow ma wpływ na nasze cialo. Ja już dzieci nie chcę więcej więc ja bym sobie akurat na ta metodę nie pozwoliła:tak:

Lotka moj nie ma, ale już muszę pomysleć co kupić od Adrianka dla Sebastianka i pomyslu brak... jeszcze Sebcio ma urodzinki za miesiąc...nie wiem co kupić...

Misiaczek u mnie jest tak, ze pani w okienku prosi ciężarną przed :tak:

Kasia P-P ja slyszalam, ale nie rozważałam nawet... tak jak piszesz to jest nowa metoda, a niestety wielu jest naciągaczy...to jest tak jak z klinikami niepłodności jest ich tyle, ale niestety tylko niektóre mają specjalne uprawnienia i wiedzą co i jak mają robić.

*Martusia* no to super, ze dzionek udany:):) i wyniki dobre tak dalej oby do przodu:)

DoTi
dobre z tym wibratorem :D

Joasiu
jak tam kochana u Ciebie z ciśnieniem??

Ryba owszem owoce maja cukier ale maja tez duzo błonnika ,a cukier w owocach jest zupełnie inaczej spalany niz ze słodyczy itp i owoce mozna jesc pomijajac winogrona i banany ....ja jem bardzo duzo owocy i jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby mi po nich cukier skoczył

Ja też jem dużo owoców, ale tak samo jak Fasolka pomijam banany, winogrona a nawet arbuza. Jem jabłka, pomarańcze, grejpfruty, brzoskwinie, nektarynki i kiwi. Inne pomijam. Z warzyw to też gotowanych nie jem marchewki, pietruszki i selera, bardziej na surowo, sałaty wcinam, pomidory, ogórki, paprykę, cebulę. I soki piję owocowe, jak np. z czarnej porzeczki, z jabłka, pomarańczy, ale rozcieńczone z wodą.

Martusia ja mam świnkę morską i jest przesłodka , ale pamiętam , że na początku nas gryzła , może nie często , ale boleśnie i dopiero później skojarzyliśmy , że robi to , kiedy chce jej się siusiu. Teraz już tegoo nie robi. Ogólnie to słodkie zwierzątka i uwielbiamy naszego Maxia , jak się drze np bo usłyszy odgłos otwieranej lodówki, albo brzęk otwieranych drzwi kiedy skądś wracamy (wita nas popiskiwaniem ;))

a ja śledzę namiętnie pogodę , bo mój synuś pojechał z zuchami pod namioty na 2 tygodnie, póki co pogoda ma być masakryczna :no:, mam przez to mega doła.... ale przy okazji sprawdziłam sobie pogodę sezonową i uradował mnie fakt , że mamy mieć piękną , ciepłą słoneczną jesień, także pojeździmy sobie z maleństwami w cieplutkie dni....

"Prognoza sezonowa powstaje na podstawie skomplikowanych korelacji w obserwacjach odchyleń od normy temperatury wód Atlantyku, wpływie anomalii El Niño i La Niña na ziemski klimat, tendencji rozwoju sytuacji atmosferycznej względem miesięcy minionych, charakterystyki oraz porównań stanu pogody względem południowej półkuli naszej planety, a także anomalii pogodowych mających miejsce na całej Ziemi. Pamiętajmy jednak, że prognozy sezonowe mają charakter orientacyjny, dlatego też nie są szczegółowe.

Sierpień

To będzie gorący i słoneczny sierpień. Posucha może się okazać niekorzystna dla rolników, sadowników i działkowców w okresie żniw. Ostatnio lżejszą letnią suszę mieliśmy w 2006 roku, zaś głęboką w 1992 roku. W obu przypadkach jeden z miesięcy był rekordowo ciepły. W tym roku we wschodniej Polsce wyjątkowo ciepły będzie lipiec, a sierpień przyniesie temperaturę tylko nieco odstającą od normy na plus.

Wrzesień

Wraz z końcem wakacji nie skończy się piękna pogoda. Wrzesień nadal będzie przynosić pogodne niebo, niewiele opadów i wysoką temperaturę. Mamy w tym roku szansę na przedłużenie lata i tym samym późniejszą niż zwykle jesień, której tak nie lubimy.

Październik i listopad

Jesień pod znakiem pogłębiającej się posuchy. Na znacznym obszarze kraju spadnie znacznie mniej deszczu niż powinno. Na szczęście susza o tej porze roku nie wpłynie już na wegetację w takim stopniu, jak w okresie wiosenno-letnim. Opadanie liści z drzew może się opóźnić z powodu większej liczby dni słonecznych i cieplejszego niż zwykle powietrza.

Grudzień

Początek zimy bez śniegu i mrozu. Ciepła, słoneczna i sucha pogoda panująca jesienią przedłuży się na pierwsze zimowe tygodnie. TwojaPogoda.pl - Pogoda w Polsce i na świecie - pogoda na 16 dni

Ostatnia aktualizacja: 4 czerwca 2012"

reklama
Hej :)
Ja jednak wolę chłodek... te upały były nie do zniesienia.
Leżę jeszcze w łóżku i nie chce mi się wstać... mam kompletny spadek energii od kilku dni i czuję się zmęczona :-(
Młody jak dziś się podniosłam to leżał na moim prawym zeberku :szok: normalnie czułam go pod samym cycem i się schylić nie mogłam. A teraz sobie czka w najlepsze.
Jej... skąd to zmęczenie... zieeeeew.

Do góry