reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ale zrobilam pyszna salatke i jeszcze godzinke temu ja wciagnelam:-p z serem,wedlinka,ogorkiem,pekinka itd:-) poczytam Was i ide nunu, ale dzis chlodna noc bedzie ahhh:-D

A ja wisni nie lubie:-p kojarza mi sie z nalewka:-D:-D i nawet nie pamietam kiedy jadlam nawet ostatnio z torta wyciagalam haha

Beacia masz klapsa:-p no czlowiek chce wszystko zrobic i chyba zapomina,że jest w ciazy i nie te sily ja tez dzis pralam, latalam,zrobilam ta salatke i kregoslup mi siadl, brzus bolal:-( sie wystaszylam

Joasia biedaczek, my wiemy,że Ty nam ladnie zawsze odpisujesz wiec sie nie martw,że sie nie udalo. Fajnie,że zakupy w lumpiku sie udaly:-)

Do-ti oj kobieto masz racje, uczyc sie cierpliwosci, ale nie wiem czy zdarze do porodu:-p przydaloby sie, dobrze,że moj ma cierpliwosc do wszystkiego zaczawszy od zony:-D

Lotka ja to ogladalam w tv, za głowe sie złapałam,smiałam po pachy głownie z tych partnerow:-D

reklama
witam po polnocy :)

bylam rano oddac krew na tsh i oczywiscie wielki problem bo z innej dzielnicy jestem. byl tez stary dziad [no inaczej nie da sie go okreslic] tak mily i przyjemny jak sol w oku, do kazdego jakies ale mial. ale przynajmniej pielegniarka ladnie pobrala krew i nie ma siniaka :) pozniej z M do sadysty, kupilismy bluzke dla mnie i do domku. chyba za duzo latam, bo brzuch mi twardnieje i boli w pachwinie przy chodzeniu, czasem cos w kroczu ciagnie i takie tam historie ciezarnej ;) ale niedlugo wizyta, wytrzymam.

Lotka ja to juz ogladalam kiedys ubaw po pachy :-D:-D:-D
Joasiu ja uwielbiam Twoje posty :*
Pajka idz Ty tylko smaku narobisz a tu embargo chyba ze pooszukuje troche :p
Beacia kobieto ze stali :p odpocznij deczko.

i dalej jak zwykle skleroza :-(chyba niedlugo bede sobie kartki przyklejac na lodowke albo na szafe bo 3/4 rzeczy nie pamietam to straszne. no i moja tachykardia bardzo daje o sobie znac, az sie zastanawiam czy SN bedzie mozliwe z tego wzgledu... szukalam jakis info ale nie moglam znalezc. moze Wy dziewczynki cos wiecie albo slyszalyscie? bylabym wdzieczna.

jak widze ze niektore z Was zaczely juz 30tc albo sa dalej niz 30tc to zazdroszczam...

Jestem na początku listy,więc teoretycznie powinnam jako jedna z pierwszych się rozpakować. A zobaczymy jak będzie w praktyce... Tak bym chciała się w sierpniu zmieścić.... A później Wam kibicować!:-D
Mam pytanie do tych dzieciatych- w którym tygodniu urodziłyście pierwsze dziecko?
Bo słyszałam,że z pierwszym to się może dłużej zejść, czyli pewnie bym jednak na wrzesień się przesunęła.

Koleżanka urodziła w trakcie 37 tygodnia a szwagierka 39 dlatego ja też liczę na sierpień (termin 3.09) bo biodra nie dają mi już żyć. chociaż siostra przenosiła 2 tygodnie i pierwsze i drugie dziecko... ;) No ale wszystko w swoim czasie;)

Dzień dobry dziewczyny
Joasiu, kochanie, na Ciebie można zawsze liczyć z odpowiedzią :*
Wczoraj zestresowałam się niesamowicie, bo nie wychodziłam z ubikacji, więc poszłam do mojego gastrologa, a tam mój stan zapalny jelit pięknie zaogniony i muszę brać leki i jeszcze zostałam nastraszona, że mogę przez to przedwcześnie urodzić.
Eh...
Więc czuję się źle psychicznie i fizycznie:no:
Miłego piątku wszystkim:-)

Guten Tag Herzlich Wilkommen !!!

Ja chce na wakacjeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!! Czemu ja mam nadaktywną macicę, a stary złamaną nogę !!!!!!!!!! ????????????? AAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i chce jeść !!!! Niech mi ktos da śniadanie, bo ja zn owu głodna jestem !!!!!!!!!! AAAAAAAAAAA !!!!!!!!!! emotikona.pl - kod emotikony

marudencja - a co tam z jelitkami się dzieje ? nie martw się, napewno nie wpłyną na szybszy poród ;)

Karwa mać coś mi się z hormonami poepcyło :szok: i mi się płkaać kceee :tak: od wczoraj :szok:
ide płakać ... ! :-D

Hej,hej :-D
Widzę temat ciut alkoholowy był poruszony :-) Za mną poncz chodzi- taki z arbuzem, ananasem i bananem... Ale jeszcze trochę czasu upłynie zanim się go napiję ;-)

Marudko-żeby z Twoimi jelitkami się poprawiło. I się nie stresuj :*

Palma- ja też mam ostatnio takie fazy płakania. Może na tym etapie ciąży tak po prostu jest. Nagle staję się nieszczęśliwa, samotna i nie rozumiana przez nikogo..ech

A ja sobie wczoraj kupiłam koszulki do szpitala i są tak fajne,że już dziś w jednej spałam B-) są śliczne i wygodne- i nie rozpinane na piersiach tylko z gumką w dekolcie i bez problemu jest dostęp do biustu :-)

Poza tym mój M się wykazał. Pocudował, pocudował i dorobił kasę na fotelik dla Młodego,więc pewnie jutro jedziemy kupić :-D Dumna z niego jestem.
Na dziś już mam obiad, a w planach tylko zrobienie bloku czekoladowego :-)
Do tego moja mama dziś broni mgr- z niej też jestem dumna :-)

Nie wiem gdzie o to zapytać,więc napiszę tu. Planuję zakup kołdry i poduszek. Kołdrę chcę 200/220cm. Czego najlepiej szukać w środku? Puchu gęsiego, silikonu czy jeszcze czegoś innego? Alergikami nie jesteśmy. Znalazłam coś takiego KOŁDRA PUCHOWA (ZESTAW) 200x220+2x poduszka+2x jaś (2461168434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nada się?

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
WITAM:)

Chłodno ze aż za chłodno :/

Ja za alko nie jestem ble aż krzywi mi sie minka :p piwko tam sie wypije raz na jakiś czas ale to tez bardziej w towarzystwie niż tak od se...M tak samo jak wypije to hehe swięto jakieś :D takze dogadalismy się w tej sprawie tak samo z fajeczkami z czego jestem dumna :))ps.a no i kawa u nas to jedynie zbożówka haha po prostu nie lubimy tego typu używek...

Sił dla nas kobitki !ja też dzisija ledwo juz pozmywałam bo tak sałbo jakoś mi było...

gorgusia ja bym nie kupowała puchowej bo np dzidzius może być alergikiem to raz, a dwa puchowe lubią się zbijać i wychodzi pierze. po roku używania pierze miałam tylko na obrzeżach a środek puściutki:/ po za tym takie są ciężkie, jak w zimie jedziemy do teściów to mam wrażenie że jakieś tony na mnie leżą bo oni takich używają w tedy:rofl2: rok temu wymieniłam kołdre na taką i jest super KOŁDRA MEDI 200/220 4 PORY ROKU z MIKROFIBRY ! (2452696220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. leciutka i duża;) składa się z dwóch kołder i w lecie się śpi pod jedną a w zimie doczepia się drugą.

Witam się :-)
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić po wakacjach :no: więc napiszę tylko co u nas a teraz będę na bierząco.
Wróciliśmy we wtorek o 23 było cudownie, pogoda idealna i bardzo dużo leżeliśmy na plaży a jeszcze więcej spacerowaliśmy, do domu wróciliśmy bardzo zmęczeni zamiast wypoczęci ale za to bardzo szczęśliwi, bo wypad udał się w 100% :tak:
Środę i czwartek spędziłam u Majusi bo siostra dostała temperaturę 39,4, zapalenie piersi a do tego anemia, hemoglobina lekko ponad 4, tak więc snuła się ledwo żywa i bałam się że krzywde zrobi sobie i małej. Kazałam się jej położyć, robić okłady na pierś i ściągać mleczko a ja zajmowałam się małą (jestem z siebie dumna bo karmiłam, przewijałam, podnosiłam do odbicia, uspokajałam) a tak się bałam, że nie będę umiała się swoim dzieckiem zając a tu przyspieszony kurs praktyczny :-p
Ma zastrzyki na gorączkę i tabletki na tą hemoglobinę i już wczoraj wieczorkiem czuła się dużo lepiej :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Zaanetkaaaciesze sie bardzo, ze udany urlopik, no i prosze jaka dzielna zastepcza mama jestes :) Teraz juz masz pewnosc, ze ze swoim dzidziusiem problemow zadnych miec nie bedziesz.
Patrysiawow! nie wiedzialam, ze ty taka grzeczna jestes:-):-) Ja sie przyznaje, ze, co prawda, nie naduzywam, ale lubie czasem sobie co nie co podegustowac. Szczegolnie takie wisniusie w spirytusie (malpki jedne:crazy::crazy::crazy:po co teraz mi ten temat zaczynacie, co???:-p:-p:-p). Moj tatko obiecal, ze teraz winko nastawi, a ze winko musi postac to sie zalapie i ja :-):-):-).
Lotkabuahahaha dobrze, ze do Polski jade, musze koniecznie tipsy zrobic. Oby wytrzymaly do wrzesnia:-D:-D:-D:-D
Martusia zobaczysz jak czas ci peknie, przeciez i ty juz prawie 30 tydzien. Dzidziusia nie ma co pospieszac. Tam pod serduszkiem mamci, zapewniam, ze jest mu najlepiej. To my wszystkie takie samolubki jestesmy, ze chcemy juz:tak::tak::tak:

Kolejna ciezka noc mialam, spac nie moge, moj B chrapal wiec przeszlam w nocy do drugiego pokoju, ale i to nie pomoglo w bezsennosci. Sikam i sikam i sikam ach..Zaraz uderzam do lekarki po te zwolnienie, ciekawe czy sie uda, czy bede musiala wszystko w Polsce zalatwiac. Dziewczyny jakie ciuchy mam wziac na najblizsze 2 tyg???? Upaly sie skonczyly, ale czy zimno czy krotkie rekawy wystarcza??? Jutro o 10 juz bede we Wroclawiu:-):-):-)I ZOBACZE MOJA KOCHANA CORECZKE!!!!!!!

Do góry