reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dzieki laseczki za gratulacje/

joasia - no dzis mi pobrali jeszcze krew na wyniki i jutro rano jeszcze chyba pulmonolog i chyba wychodzę. 90 procent. chyba, ze cos się jeszcze wydarzy, ale nie zamierzam.

dziś prawie nie spałam w nocy, za to do teraz drzemalam. obudzilam sie dopiero na obiad, bo o sniadaniu nie bed wspominac ble.....

teraz pije kawusie, jem ciacho, czytam co u was i marzę o mojej rybce. ale wiem, ze teraz spi...

reklama
jestem bylismy oglądać znajomych kąt:):)

Do_It z ruchami to jest tak, że powinno się czuć "odezwanie" maluszka 10 razy na dobę minimum... ale np sa dzieci, które są bardziej aktywne w nocy bądź maluszki które są w ogóle malo aktywne. Moja ginka mi mówiła, żebym zwracała uwagę np jak mam ruchliwe dziecko to np jak jednego dnia np w ogóle nie bedzie ruchów... żeby nie bagatelizować tego... albo jeżeli maluszek jest mniej ruchliwy a nagle w ciagu dnia zaczyna być mega ruchliwy...bo to mo,ze, ale nie musi oznaczać ,że coś sie dzieje niedobrego...

Martusia dzieciom ponospowym to raczej nie mają problemów z mową tylko tutaj chodzi o napięcie mięśniowe...ja wybieram mniejsze zlo... albo mam wyjście i brać leki i urodzić dziecko albo nie brać lekow i róznie to się może skończyć...zaufałam w tej kwestii lekarzom... luteina np negatywnie dziala na narządy płciowe chłopców...ja brałam i co? nic mojemu dziecku nie jest...ale miałam wyjście albo brać albo nie donosić ciaży...

reszte kobitek pozdrawiam i caluję bede wieczorkiem :*

Joasiu tak przeniosę ten pościk o Cynicznej :)

Dziewczynki jak będziecie miały od którejkolwiek info ze szpitala umieszczajcie je tam ok?
https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2012-f441/wiesci-ze-szpitala-bez-komentarzy-59024/

będzie nam latwiej :)

MARTUSIU Słońce przeniosłam Twojego posta o Cynicznej :*:*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Future no to bosko w koncu bedziesz mogla spokojnie cieszyc sie Hesia bo juz niedlugo uwaga bedzie musiala sie podzielic na dwoje i Ona pewnie to czuje hihi takze poswiec Corci ten czas:*

Pajeczko a czy te 10 ruchow na dobe to sie nie liczy dopiero od 28-30 tc bo u nas tak praktykuja bo wtedy Malenstwo ma mniej miejsca i czuc praktycznie kazdy Jego ruch;)bo ja w 25 tc chyba nie odnotowalabym jeszcze 10 serii kopniaczkow:)

No i od 2 dni jakby mniej aktywna moja Lila nie chce sie martwic po podobno to normalne ze ma leniwe dni a nie jest tak ze wcale sie nie rusza tylko troszke mniej moze tez dlatego ze zawsze wieczorkiem z Tatusiem do niej gadalismy ogladalismy brzuszek a teraz sama to w myslach tylko cos do Niej mowie trzymajac reke na brzuszku i tak zasypiam:/

Joasia- spokojnie :) Ja też się stresowałam jak Młody był mnie aktywny-a był to własnie 24tc. Może być po prostu niższe ciśnienie, Ty możesz być bardziej wyciszona to i Dziecko będzie spokojniejsze. Teraz jak już jest ten 29tc to rusza się jak tylko usiądę albo się położę.
Co do liczenia ruchów to trzeba to robić jeśli lekarz zleci, a tak to powinnaś po prostu poczuć dziecko w ciągu dnia. Później-po 28tc- to ma być nawet 10 ruchów na jedną godzinę podczas Twojego odpoczynku, a dziecka aktywności, bo ono przecież też śpi i to całkiem sporo :)
Ja w ogóle zauważyłam,że jak się stresuję, denerwuję to Dziecko się nie odzywa.

witam i ja :)

sprzatalam dzis troche, ale nie byl to dobry pomysl. teraz mnie brzuch boli, ale nie mam skurczow ani nie jest napiety. M zamawia pizze bo mi sie nie chce gotowac dzis. mam okropnego lenia.

do_ti juz zdjecia wstawilam wczoraj :) co do ktg na IP robia ale nie wiem w jakiej sytuacji.
Joasia ja sie pytalam swojego gina o ruchy ile ich ma byc. i gin na to ze w tym okresie [bylam w 22tc] 10 ruchow w okresie aktywnosci i jesli przez 12h nie ma zadnego ruchu to na IP jak najszybciej.
Pajka mak jest ciezki dla zoladka, moze nie byl dobrze zmielony albo po prostu stare ciasto. bo skoro tesc tez sie czul to musi cos w tym byc.
monaliza daj znac po wizycie
martusia jak tam sie czujesz?

dzieki za przeniesienie postow o dziewczynach nie zajarzylam ze to o to chodzi ;). hormony mi mozg zalaly.

Heh... ja w 22tc to i 20h nie czułam ruchów i w sumie nie dałbym rady momentu aktywności Kacpra określić. Wiec chyba lekarz coś przekłamał.
A ja mam mega ochotę na coś z mc donalda... myślicie,że od czasu do czasu nie zaszkodzi?

fasolka ja tesknilam
doti powodzenia na glukozie
monaliza jak tam po lekarzu??
FutureMummy &&& zeby Cie wypuscili, zdaje sobie sprawe jak tesknisz
joasia tule
martusia-nastepna sprzatajaca :rofl2::sorry2:
gorgusia- ja jem wsjo na co mam apetyt, ale nie namawiam, zeby potem na mnie nie bylo heh ;-)

jak ja sie czuje hm, raz mnie mocno zabolalo z prawej strony ale po pol minuty przeszlo wiec w miare ok
za to jem dzis jak smok heh

Monaliza no to miałaś długi i intensywny dzień. Nie wiem czy dałabym radę do 3. A i miałaś trochę ubaw z Twojego m...

Asiu mam nadzieję, że dam radę :D, a co do porodu to wszystko wyjdzie w praktyce.

Pajka jeszcze będę gadać z moją ginką na wizycie środowej.

Gorgusia to może moja niunia nie odzywa się tak, bo ja wiecznie zestresowana :)
Od czasu do czasu nie zaszkodzi moim zdaniem.

*Martusia* zaraz będę szukać gdzie te zdjątka są :)

*martusia tak jak pisze gorgusia ja tez na poczatku jak zaczelam czuc ruchy w 22 tc to ledwo co w ciagu dnia czulam ale zeby 10 razy na godzie w tym okresie to na pewno nie, pewnie to indywidualne podejscie do pacjentki i zalezy od lekarza:)w koncu kazda ciaza jest inna tak jak i Nasze pociechy:)

gorgusia ja z ruchami Malenstwa mam podobnie:)a mc donalda codziennie byl nie zalecala ale czasami w chwili slabosci dlaczego nie najwyzej po porodzie bedziemy sobie pluly w brode ze ten sheak poszedl nam w uda heheh

martusia no widzisz lezenie sluzy nie tylko Dzieciowi ale i Tobie apetytu nabralas heheh brawo i tak trzymaj byle z umiarem hihih

A my wlasnie ogladamy prezenty od dziadkow
Pamiętnik córki. Pierwszy rok życia dziecka -album (2389442361) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kupili Lili w Licheniu taki album oczywiscie zostal poswiecony no i dostala aniolka -dziewczynke taka sliczna z kiteczkami jeszcze takiego Aniola nie widzialam piekne te prezenty:D moja mama dala mi kieliszek wody swieconej do wypicia i wobrazacie sobie ze Lila zaczela kopac a prawie caly dzien cisza-wiadomo to nie jest zwykla woda:D

reklama
Do góry