reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Pajkaa- ja przed ciążą miałam bardzo często skurcze musiałam dużo magnezu brać ale w ciąży na szczęście mnie opuściły miałam dosłownie raz i to taki średni (a magnezu teraz nie biorę) Mnie zawsze skurcz "póścił" jak przyciągałam palce do siebie (tak jak pisze maluszek). :tak:
martusia1605- współczuję alergii ja osobiście jej na szczęście nie mam ale mój Mężullo ma bardz silną aż ja już nie mam siły (chrapie, sapie bo nie może oddychać) ciągle lekarstwa, krople, inhalatory, parzenie rumianku, dosłownie masakra. Także bardzo współczuję. :-(
*martusia*- nie przejmuj się dziecko też może mieć gorsze dni. Moje dzieciątko kopało bardzo często i mocno po czym miało z 3 dni takie leniwe że czułam ale sporadycznie. A teraz to już są takie intensywne i już nie tylko kopniaki a przelewanie się całego brzucha z miejsca na miejsce. Nieraz mój brzuch dziwnie wygląda jak jest z jednej strony wpychnięty bo tam akurat leży. Także cierpliwości ;-)
Beacia82- może synek ma katar alergiczny, moja siostra taki ma. Żadne inne dolegliwości ją nie łapią tylko ma taki wodnisty katar.
anmika- trzymam &&&& za wizytę u dentysty, ja mam ciary jak tylko pisze to słowo :-(

Mantezowa no nawet jestem zadowolona ale nie przymierzałam jeszcze, dałam do prania - zapach mnie od razu odrzucił :D

Fasolka dziubasie nie martw się, przytulam, pomyśl sobie, że jest wiele kobiet z takimi problemami jak Ty i to żadna nowość, no a do lekarza trzeba iść. Silna baba jesteś. Głowa do góry - dasz radę. Już bliżej niż dalej.

Pajak biedulko. Przytulam. Może zadzwoń do lekarza??? Może Ci jakiś mięsień się nadwyrężył w tej ręce. Polecam masażyk. Niech Twój m weźmie oliwkę i masu masu...

Merlin szybkiego posprzątania poremontowego bałaganu :D

Anmika szybkiego powrotu do zdrowia życzę, zaciskam kciuki za wizytę u dentysty. Podziel się trochę tymi ruchami :)

Miałam takie bóle w okolicy serca od 2 tyg. i zostałam skierowana do ogólnego, potem do kardiologa, no i czekam na termin ukg i będę mieć założonego holtera.
Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że od kilku dni mam te bóle codziennie, najpierw były tylko raz w ciągu dnia, a wczorajszy dzień to był koszmar. Dostałam w ciągu dnia 6 takich serii bólów, że nie mogłam wytrzymać, a badania i wizyty dopiero za 2 tyg.

A poza tym moja niunia od wczoraj lenia dostała chyba, dziś też nic i zaczynam się szczerze martwić.

hej jestem. nowa. widzę dużo tu postów. aż ciężko wszystko przeczytać.
w wątku poznajmy się już napisałam.
już w majówkę zaczęły się ruchy. zaraz po tym kopniaki najczęściej w żebra.
a jak tam??
któraś ma tez termin na przełom wrzesien/pazdziernik?

hej ho :)

jak to fajnie samej spac jak malz pojdzie do pracy i mnie nie budzi, jedyny minus to ten ze sie pozno budze jak dzis o 13 :szok: jemy teraz sniadanie. powiem Wam, ze jak od zawsze mam cos z panikary, no i teraz w ciazy to juz w ogole lepiej sie zastrzelic :p. a ten moj maly skunks prawie cala noc buszowal, ani spac, ani na boku bo zaraz kopie i ja sie pytam za co?! :p

Palemko jak sie ciesze ze u Ciebie lepiej :)
Pajka a moze cos nadwyrezylas w lapce? ja na takie ataki psikalam albo smarowalam Altacetem ale nie wiem czy w ciazy mozna go stosowac.
fasolka lepiej juz?
Joasia przeszlo Ci po no-spie? moze zamiast zwyklej bierz forte.
gorgusia wiem... ale co ja mam poradzic? no martwie sie i juz.
malenstwo ja tez mam termin miedzy 19.9 a 1.10. niedlugo bede szla na polowkowe to moze czegos wiecej sie dowiem :)

w koncu inna pogoda i sie dobrze czuje a przynajmniej wiecej moge zrobic :).
a u Was jak samopoczucie?

przeczytałam kilka stron wstecz.

Hej :)

Dowiedziałam się,że jeśli termin porodu nie jest dokładnie ustalony z OM ze względu na nierugularne miesiączki czy jakieś inne zaburzenia owulacji to przy przyjęciu do szpitala trzeba mieć jedno z pierwszych usg i na jego podstawie poród jest indukowany lub dalej prowadzona jest obserwacja. O!

u mnie nie jest dokładny bo miałam bardzo nieregularne miesiaczki.

a sie pochwale wierszem, napisalam zaraz jak dowiedzielismy sie o ciazy w 5tc :).

'pięć tygodni.

wypełniasz mnie.

karmię cię bez wytchnienia, każdą rozdygotaną łzą. znasz na pamięć smak mojej krwi, tak samo niespokojnie śnimy świat. czuję cię całą sobą, każdym nerwem i mdłościami, jesteś we mnie - jak więzień w twierdzy. cielesny.

budzę się wilgotna, szukam cię dotykiem, niepewna czy to sen czy jesteś, tak naprawdę. dzisiaj wybieram dla ciebie imię, przytulam mocniej do tatusia, dzisiaj jesteś moim wszystkim.'

piękny wierszyk.

Maluszek ja też w ciąży miewam różne sny. np bardzo często poród ale nie widzę twarzy kobiet rodzącej wieć nie wiem czy to ja. a dzis sniło mi się ze byłam na czyims ślubie i zaczęłam na nim rodzić i czy urodziłam chłopca czy dziewczynke to nie wiem bo sie obudziłam.

nagapalma na pewno będzie dobrze tzreba być dobrej myśli

patrysia czasem podobno mogą zostać zależności czy maleństwo z Ciebie wyssie wszystko co urosło czy nie. mi na razie z B na D/E urosły

byłam dziś na poczcie, kolejka jak zawsze, do ostatniej osoby w kolejce powiedziałam,że bede stała za nią tylko sobie pójde usiąść...usiadłam i chciałam sobie poczekac na moja kolej a tu taka młoda babeczka mnie przepuściła jak sie tylko okienko zwolniło, zrobiło mi się tak jakoś głupio bo Ci wszyscy ludzie się na mnie gapili, ale nikt słowem się nie odezwał ;-) podziękowałam i skorzystałam z okazji :biggrin2:

niektórzy są naprawdę uprzejmi i widząc cieżarne to ustapią a niektórzy patrzą jakby im się rodzinkę wybiło.

a uwierzycie, ze ja nigdy nie bylam u kosmetyczki?????? never ;)

henne sama sobie robię, i wszystkim wokoło, a cery nie oczyszczam mechanicznie... nie wiem po co jeszcze można tam chodzić szczerze mówiąc ;)

ja też nigdy ale z chcęcią sie kiedyś przejdę poczuć jak to jest jak ktoś Twoja urodą sie zajmuje.

halo babeczki czy miewacie juz cos takiego jak takie jakby SKURCZE? takie tam w srodku jakby rosniecie i twardnienie i odpuszczanie? nie bolesne, tak jakby wielki bąbel powietrza Wam balonik nadmuchał i puścił?
bo ja to od jakichś dwóch tygodni czasem wyczuwam, czy to moja macica trenuje? ;)

ja tak mam i czasem się zastanawiam co to może być i się bałam. ale dobrze wiedzieć ze to naturalne skurcze macicy .

martusia ja mam genetyka 6 czerwca i mam mieć USG połówkowe 3d czy tam 4d u niego to też mi coś może powie. podpytam. i czy w końcu Konstancja czy Filip będzie (takie imiona wybraliśmy z moim B.)
a samopoczucie dzis b. dobre.
a Twoje?

ja dziś w pracy. ogólnie pracuję po 6 lub 12 godzin. w większości siedząc. ale jeszcze daje radę.
pogoda macie racje te upały mogą wykończyć a czekają Nas całe wakacje jeszcze.

trochę sie rozpisałąm ale musiałam nadrobić. ;D

jasminum, Pajka, gorgusia, Beacia, Palemko, *martusia, na tyle ze wczoraj zasnelam ale obudzilam sie o 6 rano i nadal mnie pobolewalo:(dzis piatek wiec wolalam miec na weekend spokojna glowe i pojechalam do mojej przychodni ginekologicznej, okazalo sie ze mojego ginka dzis nie ma i przyjmie mnie sam wlasciciel. Czlowiek strasznie ponury i ogolnie niemily.Najpierw polozna mnie zwazyla, cisnienie -ok mowie jej o tych bolach a Ona ze dobrze, ze przyszlam bo trzeba sprawdzic czy sie przypadkiem rozwarcie nie robi lub szyjka nie skraca. Po wejsciu do lekarza najpierw dostalam opiernicz co ja mam tyle usg robione ja mowie ze prowadzacy daje mi co m-c wiec chodze, pozniejmowie jak bylo wczoraj i ze wzielam nospe ale dzis od rana znowu pobolewalo a On na mnie z ryjem ze po co przyjechalam trzeba bylo wziasc nospe i lezec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no szkoda gadac zbadal mnie szyjka ok rozwarcia brak, zapytal czy czuje ruchy powiedzialam ze tak ale jakby mniejsze i ze to moja pierwsza ciaza wiec niech zrozumie ze wolalam byc pewna ze takie bole sa normalne niz sie zamartwiac to cos tylko pod nosem burknal:no:no i przyjechalam do domu zadzwonilam do Przyjaciolki i pytam ja o rade powiedziala ze na moim miejscu pojechalaby na pogotowie tam mi zrobia ktg lub usg i bedzie wiadomo ze z Mala ok dla mnie ogolnie szpital to ostatecznosc boje sie ze jak juz pojade to mnie zostawia ale teraz jak jestem w ciazy to juz nie wiem czy jechac z taka "*******a" bo w sumie nie boli mnie jakos strasznie jak na miesiaczke no ale boje sie ze te skurcze dziecku zaszkodza:(

Poradzicie mi co robic brac nospe i lezec czy jechac od razu na IP???

Palemko
ciesze sie ze u Ciebie lepiej:*

malenstwo20
witaj:)

Joasia dobrze przyjaciółka doradziła. jedz, dowiesz się nie będziesz się zamartwiać.

no wlasnie teraz poleze i do 18 tej jak nadal tak bedzie to bo u nas na pogotowiu dopiero po 18 tej przyjmuja bo wczesniej specjalisci przyjmuja...mam nadzieje ze przejdzie teraz zjadlam obiadek i wcinam truskawki nozki w gorze i leze a mala mnie slicznie kopie jakby chciala uspokoic Mamusie kochana Lilcia:*

reklama
no wlasnie teraz poleze i do 18 tej jak nadal tak bedzie to bo u nas na pogotowiu dopiero po 18 tej przyjmuja bo wczesniej specjalisci przyjmuja...mam nadzieje ze przejdzie teraz zjadlam obiadek i wcinam truskawki nozki w gorze i leze a mala mnie slicznie kopie jakby chciala uspokoic Mamusie kochana Lilcia:*

napewno jest wszystko dobrze. i niepotrzebnie się martwisz. daj znać jak pójdziesz na pogotowie co powiedzą.

Do góry