reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Hejka:)
U nas szaro buro i deszczowo,padało chyba cała nockę bo na podwórku wszedzie woda stoi.
Ja dzis wyspana mimo ze późno zasnełam cos mnie na rozmyslania wzieło w nocy.
Nie mam pomysłu co dzis porabiac,ogarne troche ale zbytnio to nie mam co,ugotuje obiadek i tyle moich planów.
Miłego dzionka laseczki:tak:

pajka - no skróciła się w ciągu 4 tyg o 0,8 cm, tylko, ze lekarka nic nie mówiłą mi , że mam leżec czy się nie przemęczać, ja to wogóle nie leże, wręcz przeciwnie latam jak szalona :) kurde belek, następna wizyta z 4 tyg dopiero, ciekawa jestem co to będzie ? aha tyle dobrego, że jest zwarta czy coś takiego ...:rofl2::eek:

dobra zmykam na zakupy lumpeksikowe, pierwsze dla moejj małej :) jesli cosik upoluje, to się potem pochwalę :)

kasia - no to prawie połowę dłuższa od mojej :))

Palemko ja z córka w ciazy miałam skracajaca szke i lekarz kazal mi duzo odpoczywac a to w necie znalazłam
Jak postępuje się w przypadku skracania się szyjki macicy?
W przypadku kiedy stwierdzamy skracanie się szyjki macicy, a nie znamy jeszcze przyczyny tego procesu, przede wszystkim zalecamy pacjentce leżenie i staramy się ustalić czy winna jest infekcja w obrębie pochwy, niewydolność cieśniowo-szyjkowa czy też wystąpienie czynności skurczowej. W każdym z tych przypadków postępowanie jest nieco odmienne. Jeśli mamy do czynienia z infekcją - leczymy zakażenie. W przypadku niewydolności cieśniowo-szyjkowej rozważamy założenie szwu lub pessarium na szyjkę macicy. Kiedy mamy do czynienia z czynnością skurczową - podajemy leki, które jązahamują.

A tak pozatym witam sie w ten mokry dzien:baffled: pogoda do bani juz drogi dzien .Ja dalej mega lenia mam,a wieczorem zebranie w szkole :crazy:nie chce mi sie isc .Mloda b.dobrze sie uczy i w sumie tylko po to chodze aby sie podpisac ze byłam,i posłuchac o ancymonkach z jej klasy:-p

Palemko no to ogólnie bardzo źle, ze juz Ci sie zaczęła skracać... musisz wiecej leżeć... nie ma zmiluj bo jak zejdzie ponizej 2 cm to mogą Cię walnąć do szpitala... ale ginka powinna zrobic Ci usg dowcipne, zeby wymierzyć ile dokładnie ma mm

Witam się i ja. Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. Chyba ta pogoda od dwóch dni tak nastraja leniuchowo i depresyjnie.
Miałam nadzieję dziś puścić się trochę z moim dzieciem na miasto bo wcześniej zapowiadali, że dziś już będzie cieplej i nie będzie padać a w efekcie pogoda jeszcze gorsza niż wczoraj. Kisimy się więc w domu.

Palemko ja też myślę, ze powinnaś się bardziej oszczędzać bo to dopiero półmetek i ta szyjka musi jeszcze dużo i długo wytrzymać.

Jutro mam usg połówkowe, już nie mogę się doczekać. Co prawda nie liczę na to, ze usłyszę kto tam mieszka w środku bo chyba maleństwo musiało by się samo wystawić lekarzowi żeby powiedział płeć bo to na nfz i robią szybciutko usg tzn. sprawdzają wszystko dokładnie ale już nad tym co niekonieczne się nie roztkliwiają bo w poczekalni cała masa kobitek. Jakoś też się nie stresuję póki co, jestem jakoś dziwnie spokojna, że wszystko będzie ok. I oby tak było.

Przepraszam dziewczyny, że nie odpisuję każdej po kolei ale czytałam bardzo na raty i nie pamiętam co której napisać.

Haj:-)
u nas też deszczowo, szaro czyli bez zmian od wczoraj... Wstać było ciężko ale daliśmy radę :-p

Nie orientuje się nawet o rozmiarze mojej szyjki ale jestem spokojna bo lekarz ją oglądał i mówił, że jest w porządku:)

miłego popołudnia!:)

no heloł.
wrocialm z wizyty, wszystko okej, szyjka dluga i twarda, wiec nie mam se co martwic. smialo moge jechac w gory, tylko sie nie forsowac.
serduszko bije
wszystko okej.
lekarz powiedzial, ze odpukac, ale wszystko w najlepszym porządku. a brzuch boli, bo po cesarce i teraz juz mocno rosnie i wogole. mam sie nie martwc. tetno w porządku i wszystko. schudlam kilogram. ha

dobra lece do przedszkola, bo nie zdąże bo zawsze sie rozpisze.

ps martusia - nie ze nie lubi mnie bez makijazu, tylko to barzo widac.
musze miec bronzer na policzki i rzęsy, to wtedy wygladam jak bez makijazu ;)

Moda na Brzuszek - Strona główna
fajne warsztaty w czwartek w hotelu Angelus na Sokolskiej w Katowicach
jakby się któraś z Was zapisywała to proszę o wiadomość na priv, byłoby mi miło jakbyście podały mnie jako osobę od której dowiedziałyście się o tych warsztatach ;)

w innych miastach też będą więc zerknijcie na stronkę :D

reklama
Hej ho, hej ho pod kocyk by sie szlo...taka pogoda buuu gdzie ta wiosna:eek:

polisia gratki dla Ciebie i Mka za wyczucie ruchow MAlenstwa:)

gorgusia ciesze sie ze posiedzenie ze znajomymi sie udalo i ze Dzidz tez powiadomil ich o swojej obecnosci:-D

marta nie martw sie na zapas niech specjalista Cie obejrzy i doradzi:)&&& za wizyte i za wyniki:*

maluszek ciesze sie ze jestes:-)nam tu nie przeszkadza ze bez glosu byles byla w stanie klikac, co nie masz sily powiedziec Mkowi "wygadaj" sie nam tutaj hihi

Pajeczko wracaj do zrowka, cholerka zawsze sie cos przypaleta jak nie urok to... odpoczywaj, pij duzo plynow a Synka pod opieke Mka, zdroweczka:*

ryba gratulacje kopniaczkow- kolejna szczesliwie okopana Mamusia, ajjj ja juz sie nie moge doczekac:-)

martusia tez mam te basnie w domu tylko nowsze wydanie;)pamietam jak mi je mama czytala, pozniej ja bratu a teraz czekaja na nasza Pocieszke;)swoja droga to ten Twoj egzemplarz pewnie tez ma swoja wartosc sentymentalna po kim go odziedziczylas?

anmika no to wczoraj razem sobie pogrillowalysmy:-D

nagapalma ja dzis podobnie tlko na kwasno- buleczka z powidelkami na sniadanko :-D co do metki to chyba surowizna wiec raczej bym nie polecala, a jesli chodzi o szyjke to nie pomoge mi gin nic nie mowi tylko ze ok, a ile ma nie mam pojecia, ale jesli sie skraca to powinnas wiecej wypoczywac moze przegielas z przedswiatecznymi porzadkami, takze uwazaj na siebie:*udanych zakupow:-)

Ansure oj juz sobie wyobrazam jaka dumna jestes, pewnie sie dzis gratkow nasluchalas:)

fasolka ja tez mam dzis lenia heh jestes w ciazy i jak nie przyjdziesz raz czy dwa na zebranie chyba sie nic nie stanie, tym bardziej ze Corcia ja piszesz wzorowa uczennica:)

jumabe no to czekamy jutro na wiesci po polowkowym zazdroszcze Ci tego spokoju hehe ja juz bym chciala wiedziec kto tam pomieszkuje:-D

Future ciesze sie razem z Toba, ze wszystko dobrze z Malenstwem, ajj to sobie powdychacie gorskiego powietrza super:)

zmykam chyba zrobic kawke bo glowa mnie od wczoraj boli pewnie to ta pogoda.....ja chce wioooooooosne!!!!

Do góry