reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Aaaaaa! To już połowa :)

Pajkaaa-kciuki zacisniete! Pozostale wizytujace też oczywiście trzymam kciuki i czekam na wiesci.

Ja jeszcze w łóżku. Zmeczona jestem po tych świętach...
Miłego dnia Brzuszki.

reklama
Cyniczna, Gorgusia u Was już półmetek :):) ale fajnie...

dzisiaj jadę do Pepco... moje dziecko znowu uroslo bo widzę po rajstopkach... wszyswtkie ma za krótkie...

Hej Dziewczyny
Witam po Świętach. Nie czytałam Was od piątku, więc chyba nie dam rady nadrobić. Poczytałam tylko tak "po łebkach". Święta fajne, rodzinne, bardzo leniwe i przejedzone :tak:. Ale się najadłam, masakra. Muszę się zważyć. A dziś już w pracy, niestety.
Jeśli chodzi o staż, to my z m jesteśmy razem 10 lat a w maju mamy 7 rocznicę ślubu. Podobno po 7 latach jakiś kryzys nadchodzi? :confused:
I jeszcze jedna fajna wiadomość - czuję ruchy dzidzi. Czułam już wcześniej, ale nie byłam pewna, bo takie delikatne były i pojedyncze. A teraz nadal są delikatne, ale kilka, jeden po drugim. Śmialiśmy się z M, bo dzidzia kopała w niedziele i poniedziałek, jak byliśmy w kościele. Ksiądz (zakonnica), a może wręcz przeciwnie?:-D

WItam sie i ja, oczywiscie przy kawie ;-)
Tom nie dal nam dziś pospac w nocy, spadl u siebie z lozka(pierwszy raz mu sie to zdarzylo) i wpadl w jakas mega histerie. ciezko go bylo uspokoic, a nawet jak juz usnal to ja jakas poddenerwowana bylam i nie moglam, brzych mi sie spinał. niby nic mu sie nie stalo, bo zawsze ma pod lozkiem lezace 2 poduchy "w razie czego" ale pewnie sie wystraszył. wiec dzis ledwo zyje, trzeba bedzie zaraz sie gdzies przejsc i dotlenic :-)
Milego dnia!

anmika super, ze czujesz ruchy
lotka buziaki dla Synka

witam sie porannie i pytam kiedy w koncu bedzie cieplo? :rofl2: zrobilam sie taki zmarzluch w tej ciazy, ze normlanie zamarzam

Lotka- coś te Dzieciaki ostatnio z łóżek spadają... Dobrze,że nic się nie stało, ale szkoda straconych nerwów. Tulam.

Moje Małe dziś zdecydowanie szaleje w brzuszku- aż przez skórę było widać :) Zjadłam barszczyk i chyba zasmakował :) I to to samo co czułam dużo wcześniej, tylko sporo mocniej i intensywniej, a poza tym po całym dole brzucha fika.

Witam po świętach. Coś ostatnio nie mam weny żeby tu pisać, nie wiem czemu. W każdym razie u mnie wszystko ok, choć wczoraj wieczorem znów kilka razy macica mi twardniała. Nie lubię tego bo zawsze wtedy się boję że urodzę za wcześnie :confused: że szyjka mi się skróci i wogle wogle... wkręcam sobie jak to ja...
Poza tym okropnie źle sypiam. Za to apetyt dopisuje, przytyłam już 6 kg od początku ciąży. Było 47 kg a jest 53 :-D nigdy w życiu nie ważyłam tyle... Z piersi leci siara od kilku dni. W czwartek połówkowe - więc wegetuję do czwartku bo nic innego się nie liczy.
A poza tym dziś dzień sprzątania w garderobie, pranie, prasowanie, pastowanie zimowych butów i układanie wszystkiego na nowo. Zdaje się że zejdzie mi na tym cały dzień, patrząc na ten sajgon który tam jest to już mi się nie chce...
Buziaki, miłego dnia dla Was.

Część Mamusie :))
Witam po Świętach. Z rana od razu dobra wiadomość - po Świętach ani grama więcej, nie przytyłam! Dzidzia była w czasie Świąt dość aktywna..bąbelkowała jak nigdy. Dzisiaj rano miałam wrażenie, że dostalam 4 kopniaczki - ale nie potrafię na 100% stwierdzić, że to to :(.
Rano oddałam krew i mocz :) W czwartek wizyta i USG rozszerzone z badaniem przepływów :) Już się nie mogę doczekać! Ech! Może poznamy płeć :)
Anmika - gratuluję pierwszych ruchów maluszka :)
Pajka - udanych zakupów
Gorgusia - mam nadzieję, że za tydzień i moja dzidzia tak się rozszaleje :)

Kasia P-P - ja mam na koncie już 5 kg. U mnie niestety cyfry są o wiele wyższe... ;) Zgubimy to !!! Najważniesza dzidzia :) Ja też mam w czwartek USG połówkowe :))
Tylko się nie przemęcz dzisiaj !
Życzę udanego dnia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To widzę,że czwartek będzie mocno wizytowy, bo i ja mam połówkowe :)

Heh...mój Syn to chyba jest konkretny facet i pominął fazę babelków i smyrania...albo ja po prostu nie wiedziałam,ze to to.

reklama
czesc dziewczynki moje :-):-) witam się po Świętach :)))

KasiaPP- ja też z47 na 53 przytyłam i bardzo się z tego cieszę :)

gorgusia
- super uczucie te ruchy co ? Ja tez od kilku dni czuję , nawet zapomniałam się pochwalić, nas też ominęła faza smyrania i bąbelków od razu zostałam skopana i to tak, że pod dłonią czułam.

A tak wogóle moje kochane dziecię siedzi mi na jelicie po lewej i ciągle mi się chce wiecie co :szok:... o bólu nie wspominam ... dostanie lanie, niech no tylko wyjdzie :-D:-D;-)

Co do stażu u nas minęło 10 lat w październiku :)
A zamówiłąm mojemu szkrabowi to:
http://www.beautifulhome.pl/?page=shop&run=det&gr=87&ru=list&kat1=24&order=3&str=2&odk=30&id=7
i to :
http://www.2bm.pl/zyrandole/zyrandol_maria_teresa_5,p926668109?PHPSESSID=6qdr3fhkrhov4vb474lt84svb4

Aha !!! Kto się zna na wynikach krewy i moczu ? Bo wyszły mi erytrocyty i hemoglebina troszkę poniżej normy , oraz z moczu wszytsko ok , tylko Ph 8 a norma jest od 5-7 ??????????????

Ostatnia edycja:
Do góry