reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewczynki sorki,że nie odpiszę personalnie, ledwo żyje po świątecznym obżarstwie :no:
któraś pytała o Medicover, ja też tam chodzę dodatkowo

na święta przyjechała moja mama, obejrzała filmik usg i stwierdzila,że nosek maleństwo ma taki jak ja i w związku z tym pewnie będzie chłopak skoro podobny do mnie a ona tak chciała wnuczkę...;-)
niewiarygodna wprost dedukcja :-D

reklama
Megapalma moje sobie też upatrzyło lewą stronę, w ogóle mało kiedy czuję je gdzieś indziej, ciągle tylko na dole po lewej :D

Gorgusia haha super są te kopniaczki co widać, baaardzo mi się też podobają :D ja w czwartek też mam wizytę ale bez usg, bo dopiero dostanę skierowanie na połówkowe, a mi mowiła, że po 22 tyg, więc jeszcze troszkę poczekam :)

Ansuere nie Ty jedna :D

Kasia P głupio mi pocieszać, bo... tak samo się nakręcam, ale mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok ;-)

miłego dnia

Nagapalma, erytrocyty i hemoglobina poniżej normy to anemia, mi też to ostatnio wyszło ale to normalne w ciąży, lekarz ci przepisze dodatkowe żelazo i cóż... pozostaje nam czekać do rozwiązania :-) a pH moczu masz zasadowe, powinno być kwaśne, ale póki nie ma bakterii to nie wiem ale chyba to nic strasznego, mocz można zakwasić pijąc soki.
Te naklejki są super, też szukam czegoś na ściany, a jak się jeszcze zdejmuje bez śladów, to już w ogóle bosko :))))
No i mnie dzisiaj synuś też na lewej stronie usiadł, poczułam coś dziwnego z lewej strony, patrzę i mam wybrzuszenie po lewej, trochę to nieprzyjemne, takie rozpychające, ale w sumie śmiesznie że się dziecko tak z jednej strony układa :))) ja tam się cieszę że dzieć o sobie daje znać.

Ansure, ja mam nadzieję że tych kilogramów za szybko nie zgubię, lepiej się czuję o te parę kilo więcej, tym bardziej że z tych 6 kg to ze 2 kg poszło w cycki :-D

Gorgusia, gratuluję kopniaczków. Ja bąbelków też nie miałam, chyba że takie z jelit :-D

Ostatnia edycja:
polisia - no to mamy lewe dzieci ;-):-D hehe :) żarcik ;)

kasieńko - ale jakie konkretnie te soki mam pić ? Jakiś smak czy cuś ? No to biust musisz mieć imponujący kochana :tak::-):szok: mąż pewnie szaleje, ja byłąm płaska,a teraz mam 75 B i stary szaleje :)))

Palemko hemoglobina i erytrocyty obniżone moga świadczyć o anemi , niedoborze żelaza ,kwasu foliowego , ale jesli nei wiele masz obnizone to pewno lekarz kaze Ci brac witaminki ew da żelazo co jest czesto spotykane w ciazy bo maluszki zjadaja nam wszystko:)

hehe widze ze dziewuszki szybko odpisaly :) sor na nerki najlepszy żurawinowy więc i na cały układ moczowy świetnie wplywa a zakwasza sie witamina c z tego co ja pamietam ale pewna nei jestem bo wszystko do przodu idzie to i moze to sie pozmienialo
Cyniczna witaj po dłuuugaśnej przerwie i gratki połówki!!!
Gorgusia równiez gratki połóweczki ciązy :) supcio ale ten czas leci!!!:)
Kasiu wiesz co ja tez sie martwi o Maluszka jak cholerka !:( wczoraj brzuch mnie zakul tak jak by mi tam kto igle wbijal i tak kilka razy a pozniej przeszlo , a dzien wczesniej mialam bole jak bym okres miala dostac i tak leze i mowie ja pitole zaraz okres bede miala a po chwili przeciaz ja w ciazy jestem! ale wierze ze wszystko dobrze z maluchem !!! musi tak byc :)

Ostatnia edycja:
No to moje dziecko tez jakies "lewe" heheh ale w tym sensie, ze upatrzyl sobie mnie tam kopac na maxa ;-) czyli lezy w poprzek, ale jak czasami "dowali" to wymiekam ;-)
ja nadal wagowo na minusie, w Swieta przybralam 0.5kg, wiec jest cos ok -3,5... chociaz i tak nadala mam nadwage ;-) oby tak dalej :-D

reklama
Moja dzidzia też cały czas po lewej stronie kopie, tak na dole. A jak byłam ostatnio na USG to było widać, że leży w poprzek i tam ma właśnie nóżki. Ciekawe, czy przez prawie 3 tygodnie dzidzia nie zmieniła położenia? A może kręci się co chwilę? Ale mi się podoba to uczucie. Ja próbuje wyczuć pod ręką, ale jak dotykam brzucha to dzidzia się uspokaja, do tej pory raz mi się lekko udało poczuć. Ja piszę, a ona teraz kopie :-D. Coś cudownego...

Do góry