reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

witajcie dziewczynki,
A ja muszę się pochwalić bo dziś po raz pierwszy kilkakrotnie poczułam łaskotanie mojego bąbla :-)
I jestem pewna że to jest to bo doskonale pamiętam to uczucie z poprzedniej ciąży, aaah jak na to czekałam. Poprzednio poczułam w 16tc, teraz dużo wcześniej.
Pozatym dziś chyba ciśnienie spadało na łeb na szyję bo tak mnie strasznie głowa bolała że musiałam zażyć Panadol, a nie lubię się faszerować tabsami w ciąży:crazy:
Idę zerknąć na inne wątki,
pozdrawiam Was!

reklama
Karolina ja się dzisiaj tak napaliłam, że strasznie chciałabym poczuć :)
w każdym razie lubię jakiekolwiek sygnały z dołu, bez względu czy to rozciąganie czy coś fajniejszego, ważne, że cokolwiek się tam dzieje, tak sobie tłumaczę :D

a w ogóle wiecie jaka na szerokość i wysokość ma macica w konkretnych tygodniach?

Martusia 1605 oto przepis na sos do spaghetti :
Wersja pomidorowa (do której można również dodać mięso i pieczarki)
4-5 pomidorów (sparzonych i ze ściągniętą skórką)
2 ząbki czosnku
1 większa cebula
świeża bazylia (może byc też suszona, ale świeża naprawdę lepsza)
oregano
sól
biały pieprz
trochę cukru

Czosnek przysmażam na oliwie, następnie dodaję cebulę i ją szklę z dodatkiem cukru, później wrzucam pokrojone pomidory, a jak puszczą sok dodaję bazylię i oregano oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Drugi mój sos do spaghetti:
Kurki ( a zimą niestety pieczarki, ale dodaję wówczas trochę suszonych grzybów do smaku)
cebula
boczek
mozzarella
smietana
sól i pieprz

Podsmażam boczek, potem kolejno dodaję cebulę i grzyby, na koniec rozdrobnioną mozzarellę, jak się wszystko ładnie połączy dodaję śmietanę i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

karolina no to witaj wsrod czujacych dzidzie
gdynianka dz za przepisy ciekawe
nastraszylyscie mnie z tymi bolami ja tylko czuje ze brzuch mi mega rozpycha
buziaki dla wszystkich

mi też gin mówiła, że ten ból to nie tyle jajniki co wiezadła :)

ja chcę już czuć Fasolkę, bo normalnie zeświruję noooo....

A potem ześwirujesz jak dzieć będzie spał, a Ty będziesz chciała by się ruszał. I tak do rozwiązania. Pięknie być matką, siwe włosy od samego początku. :-D A potem by się nie zakrztusił, by się nie uderzył, by się ładnie z dziećmi bawił i tak do 18 i jeszcze potem dalej :-)

Wiecie co, też mi się czasem wydaje, że czuję już dzidziusia, ale to podobno za wcześnie więc sama już nie wiem. Mojej koleżance ginekolog powiedział, że najwcześniej w 15 tygodniu, cała reszta to jelita i wyobraźnia.

Annemase - mam tak jak Ty, też czuję jakieś szturchanie, pukanie, bulgotanie, ale zastanawiam się co to by nie wyjść na kretynkę, Adę poczułam w 22tc taki kopniak, a w 20tc takie bulgotanie, więc 13tc wydaje mi się niemożliwy. ;-)

Lilijanna możliwe możliwe koleżanka poczują pierwsze bulgotania w 11 tygodniu. Nawet lekarz był zdziwiony ale pokazała gdzie to czuje no i miała rację. Pamiętajcie też ze w drugiej ciąży szybciej czuje sie ruchy.

W każdym razie gratuluje pierwszych ruchów wszystkiem i zazdroszczę Wam strasznie

reklama
Witam dziewczynki :-).Dzis czuje sie lepiej, co prawda dzis pobolewa z obu stron ale zdecydowanie mniej i kurcze brzusio sie okraglutki zrobił i zdecydowanie ciazowo wyglada a nie spozywczo:tak:.M zakazał wychodzic z łozka pod grozba przełozenia przez kolano :-D,dowcipnis.Dzis jakos pozytywnie mysle bo skoro brzusio rosnie to chyba wszystko ok.Co do objawów ciazy to wszelakie znikły poza sennoscia nie martwi mnie to bo to ni jak nie ma sie do tego co z dzidzia ,w poprzedniej ciazy dzidzi seruszko juz nie biło ja czekałam na zabieg w szpitalu a wymiotowałam dalej :-( wiec mysle ze o niczym to nie swiadczy .A pozatym to juz wchodzimy powoli w drugi trymestr i nieprzyjemne objawy powinny ustepowac.

Do góry