reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
nagapalma- super że dzidzia zdrowa i gratuluję córeczki :)
mam nadzieję, że już teraz będziesz miała tylko pozytywne myśli :)
Pajkaa- na pewno będzie wszystko dobrze, uspokój się żeby nie denerwować maluszka.

Pajkaa będzie dobrze!!! musi...ja tez dzis mam wizyte, i śniadanko mi juz nie wchodzi, tez mam stresa.

Palemko dobre wiesci!! fajnie,że już wiesz też bym chciała znac płec :)

a jak to jest z tym usg penetralnym lekarz sam je robi ? czy trzeba o nie pytac? bo moja nie uprzedzala mnie nic, nie pytala i jestem ciekawa czy dzis zrobi jak cos...

No to piknie Palemka!W koncu jakas babeczka w naszym gronie. No i po co te nerwy?Teraz wyluzowac sie mnie tu ladnie i niczym wiecej sie nie martwic. Najgorszy okres masz juz za soba (czego ci zazdroszcze :( )
Pok jak tam sie dzis czujemy? Jest jakas poprawa? Moze by ci pomoglo w czasie gdy nie masz zadnych boli troche cwiczen na pilce. Napewno nie zaszkodzi a tylko moze pomoc. Ja od dziecka mam ogromne bole kregoslupa. Skolioza w trzech miejscach i hiperlordoza wiec przy pierwszej ciazy zdychalam z bolu plecow i krzyza. Teraz sobie obiecalam, ze bede te miesnie plecow wzmacniac, a przy okazji miesnie Koegla i zakupilam pile. Cos tam na niej wymyslam, cos tam na youtubie poznajduje. Mam nadzieje, ze bedzie z tego jaki pozytek haha
Maluszek ja dzis tez mam wizyte na 14.30. Biore ze soba cala familie. Moj B koniecznie chce zobaczyc malenstwo i siostrunia tez zaciera raczki by zobaczyc rodzenstwo. Mam nadzieje, ze ich nie zawiode. Ale stresik jest. Dzisiaj mi juz z rana brzuszek wydelo, chyba to dobrze co? Och oby ten czas do poludnia szybko zlecial:baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Ja mam na 14 :) takze bede czekac na wiesci od Ciebie :) fajnie,że idziesz z rodzinką... ja niestety jade sama :( i powiem Wam,że mi smutno bo jak dzidzia byla mniejsza to zawsze kazdy byl chetny ze mna jechac ale i tak z mezem zawsze sie wybieralam a dzis wszyscy w pracy wiem też ,że mężulek by sie zwolnil znajac jego ale dzis maja jakos kontrol wiec musi byc... trudnoo

ale wczoraj przeszlam wrr i pytam jak tu lezec, pojechalam do przychodni do ktorej nalezala moja Corka jak sie wkur.... to masakra, zeby przyjeli Oliwke to musialam sie prosic lekarki, ktora nie chciala jej przyjac dopiero sie zgodzila jak sklamalam ze miala wyzsza temp niz w rzeczywistosci, miala 38,2 a ja powiedzialam ze 39, szanowna lekarka stwierdzila, ze ropy na migdalach nie ma i wypisala recepte na antyiotyk za 42zl, oczywiscie recepta wyladowala tam gdzie powinna czyliw koszu
laugh.gif
poszlam do innej przychodni i tu o dziwo dostalismy sie bez problemutylkomusielismyprawie godz czekac i to do ordynator oddzialu dzieciecego i wiecie co nic mojemu dziecku nie jest! dostala nurofen do brania co 8godzin, isyrop na kszel, do pon nie ma isc do przedszkola,lekarka stwierdzila tylko, ze cos sie wykluwa, dodam, ze juz drugi raz wyrzucilam recepte z tej pierwszej przychodni i to od roznych lekarek i w obu przypadkach mialam racje, oczywiscie przepisuje Oliwke do tej drugiej przychodni, lekarka nawet mnie poznala po 3 latach i mowila, ze mam sie trzymac, bo Oliwka byla wczesniakiem, bo oni wczesniakow na oddziale nie chca heh
laugh.gif

Kurcze az mi sie plakac chce:-:)-:)-( Odwolali mi wizyte:-:)-:)-(Wlasnie do mnie zadzwonili i przelozyli wizyte na 20 marca. niech to szlag! Mam co prawda wizyte u polskiego lekarza za tydzien w niedziele, zeby zrobic prenatalne, ale tak sie cieszylam na to, zeby zobaczyc maluszka dzisiaj. No i sie poplakalam

monaliza eh szkoda ale pociesz sie tym ze bedziesz miala to usg ;-)

bede teraz odpisywac na posty od wczoraj rana, bo nadrabialam wiec niektore odpowiedzi moga byc przedawnione

aymi co do przelewania w brzuchu to ja tez czuje nikt mi nie wierzy zreszta w pierwszej ciazy tez szybko czulam i tez mi nikt nie wierzyl no ale coz widocznie taka moja uroda ja wiem swoje
jedziecie do tunezji eh bogaci zyja inaczej... ;-)
fasolka tak to juz jest ze rzeczy sie psuja parami albo raczej lawinowo znam ten bol, nie wiem jaka ejst Wasza sytuacja, pralke mozna wziasc na raty gorzej z autem
gdynianka podaj przepios na ten sos, co do humorow to ja poczaktku ciazy bylam wsciekla na wszystkich i na wszystko, a teraz rycze i wymyslam sobie problemy jak to niektorzy mowia
pok ja tez mam ogromne bole kosci ogonowej, w dziecinstwie przewrocilam sie ta czescia ciala na lod i niestety teraz sie odzywa, ale mi to akurat nie tylko w ciazy, wtedy tak boli, ze, az spac nie moge
nagaplalma gratuluje wizyty i pierwszej dziewczynki ujawnionej na tym temacie :) jakie mialas usg??

reklama
Do góry